Δεύτερη Ανάγνωση

25/10/2017 - 11:15

ΑΤΙΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…

Τι κοινό έχουν οι τρεις ξένες εταιρείες BOSCH, Floneri και Unilever; Και οι τρεις έκλεισαν τις παραγωγικές τους μονάδες στην Ελλάδα και αποχώρησαν για άλλα μέρη, για άλλους τόπους! Σιγά μη σκάσουν με τη… δίκαιη ανάπτυξη του κάθε εμμονικού! Καμιά πεντακοσαριά άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους ενώ η συρρίκνωση της ελληνικής αγοράς θα συνεχίσει απτόητη το δρομολόγιό της. Διότι μπορεί να μην τρώνε πια από τα σκουπίδια οι άνθρωποι, αλλά καθημερινά έχουμε μικρά δράματα τα οποία επιβαρύνουν την ελεύθερη αγορά.

Ναι, αλλά μειώνεται η ανεργία! Φυσικά, αφού από τη μια φεύγουν έξω τα νέα παιδιά. Από την άλλη έχουμε «πήξει» στους συμβασιούχους. Με πηχυαίους τίτλους οι εφημερίδες, ακόμα και οι τοπικές, προαναγγέλλουν συνεχώς νέες θέσεις εργασίας. Τι θέσεις όμως; Πεντάμηνα, οκτάμηνα, ακόμα και τρίμηνα σε διάφορες δομές. Να έχουμε τα παιδιά έρμαια του κάθε παραγοντίσκου για 300, 400 ευρώ! Τέτοια ανάπτυξη φιλοδοξούμε για τα παιδιά μας; Και εκτός αυτού, είναι θέσεις που δεν παράγουν χρήμα. Πλούτο, για να μην κολλάμε σε λέξεις που θα έπρεπε να τις είχαμε κορνίζα! Είδατε εσείς καμιά προαναγγελία για νέες μόνιμες θέσεις εργασίας;

Παλιά βλέπαμε και επιχειρήσεις να ζητούν υπαλλήλους; Σήμερα; Μόνο μπαρ, ψησταριές και άλλα τέτοια συναφή... Γιατί ποιος τρελός ιδιώτης θα έλθει σε τούτο τον καταραμένο τόπο να δώσει τα ωραία του λεφτουδάκια για να είναι έρμαια του κάθε εμμονικού, του κάθε παραγοντίσκου; Αρκεί εμείς να παίρνουμε κανά… χαρτζιλικάκι από τους δανειστές μας, όπως τώρα καλή ώρα θα μας εκταμιεύσουν γύρω στα οκτακόσια εκατομμύρια. Έτσι ίσα ίσα ν’ ανασαίνουμε… Μεροδούλι μεροφάι να μας χαρτζιλικώνουν με δάνεια οι… κακοί δανειστές μας. Κι εμείς θα πλέουμε σε πελάγη υπερήφανης ευτυχίας.

«Νησίδα σταθερότητας η Ελλάδα», δήλωσε προ ημερών ο Αλέξης μας. Μόνο που οι ιδιώτες προτιμούν τις…. ασταθείς χώρες! Είμαστε άλλωστε η μόνη χώρα που φορολογεί την παραγωγή και όχι το κέρδος. Είμαστε η μόνη χώρα που φορολογεί το ακίνητο και όχι την απόδοσή του. Η Κύπρος στα χρόνια του μνημονίου δεν έκανε καμία αύξηση φόρων! Ό,τι περικοπές έκανε τις έκανε στο δημόσιο τομέα. Αποτέλεσμα; Το 2016 είχαν μετακομίσει στην Κύπρο 1.012 ελληνικές επιχειρήσεις και το 2016 αυξήθηκαν σε 1.716! Και έπεται συνέχεια... Εξαρτάται πλέον από τον ίδιο τον λαό. Εάν μπορέσει να ξεφύγει από το ηδονιστικό αυτό τέλμα, τότε ναι θα κάνει με την ψήφο του τη μεγάλη επανάσταση. Διαφορετικά…

 

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1994

 

Πρώτη επίσκεψη Πατριάρχη

 

Παλλαϊκή υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου που έρχεται για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη. Κατέφθασε με τη θαλαμηγό «ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ» του Λάτση και τον υποδέχτηκαν ο υπουργός Αιγαίου Αντώνης Κοτσακάς, ο υφυπουργός Πολιτισμού Νίκος Σηφουνάκης, οι βουλευτές Λέσβου Φρ. Παπαδέλλης, Δ. Βουνάτσος, ο δήμαρχος Μυτιλήνης Νότης Παναγιώτου και πλήθος κόσμου. Ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης Μυτιλήνης, ενώ σε ειδική τελετή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου αναγορεύθηκε σε επίτιμο διδάκτωρ. Επισκέφθηκε, επίσης, την Καλλονή και τον Άγιο Ραφαήλ.

 

 

ΕΙΠΕ

«Δεν συμβαίνει τίποτα σε σχέση με τις καταγγελίες εντός του καταυλισμού της Μόριας».

Γιάννης Μπαλπακάκης, Διοικητής του Κέντρου της Μόριας («ΕΜΠΡΟΣ»)

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ

Ημερίδα με θέμα «ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ, ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ», που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης με ομιλητή τον Δρ. Κωνσταντίνο Ακριβόπουλο στο Επιμελητήριο Μυτιλήνης στις 5 μ.μ.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

- HOME SWEET HOME (Σπίτι μου σπιτάκι μου) του VOLKAN ASLAN στη Δημοτική Πινακοθήκη Χαλίμ Μπέη.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Έκθεση εντύπων: 19ος - 20ός αιώνας: συλλογή Παναγιώτη Σκορδά στη Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ίμβρου 3, Μυτιλήνη

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Ο ΧΙΟΝΑΘΡΩΠΟΣ» στο Cine Αρίων στις 9:30 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ

Επετειακή εκδήλωση από την 98 ΑΔΤΕ, στο «Ρουσέλλειο Δημοτικό Θέατρο» Μυτιλήνης στις 8 μ.μ.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες σκαφών optimist & laser 4.7 - «Κουκλέλης Cup» στη 1 μ.μ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ

Αργία λόγω εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Παρέλαση στην Προκυμαία Μυτιλήνης στις 12 μ.μ.

ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Η Ε.Ε.Ο.Π. και ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διοργανώνουν στη Μυτιλήνη το σεμινάριο κατασκευής - συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών στη σελίδα τους στο facebook.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες σκαφών optimist & laser 4.7 - «Κουκλέλης Cup» στη 1 μ.μ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ

Τερματίζεται η περίοδος της θερινής ώρας, με τους δείκτες των ρολογιών να γυρνάνε μία ώρα πίσω και από τις 4 θα δείχνουν 3.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες σκαφών optimist & laser 4.7 - «Κουκλέλης Cup» στις 11 π.μ.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Καταβολή συντάξεων του Δημοσίου, ΙΚΑ και ΝΑΤ, αλλά και προσωρινών συντάξεων Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey