FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

Δεύτερη Ανάγνωση

SURVIVOR!

Το ένα αεροπλάνο ήταν κόκκινο. Το άλλο μπλε. Και τα δύο απογειώθηκαν από την Αθήνα. Κατεύθυνση; Όχι η Νέα Υόρκη, στο κέντρο του παγκόσμιου καπιταλισμού. Ούτε η Βενεζουέλα για να… συμπαρασταθούν στον σύντροφο Μαδούρο. Ούτε καν στην προεκλογική Μόσχα για να θαυμάσουν το σφριγηλό σώμα του Πούτιν που έπεσε στα παγωμένα νερά. Τα αεροπλάνα πήραν κατεύθυνση και προσγειώθηκαν στη Δομινικανή Δημοκρατία. Εκεί περίμεναν δυο ελικόπτερα, στα οποία σκαρφάλωσαν οι τυχεροί 24 Έλληνες που επιλέχθηκαν μέσα από 70.000 αιτήσεις παρακαλώ περήφανων συμπατριωτών μας που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον! Και το «Survivor 2» ξεκίνησε. Μπλε οι Μαχητές, κόκκινοι οι Διάσημοι. Τυχεράκηδες! Διότι μπορεί να έχουν ν’ αντιμετωπίσουν πείνα, εξαντλητικά αγωνίσματα, διαμάχες, καυτό ήλιο, ξαφνικές μπόρες, αλλά τι ηδονή! Βρίσκονται χιλιάδες μίλια μακριά από την Ελλάδα του Τσίπρα, όπου ευδοκιμεί η… δίκαιη ανάπτυξη και η… αντικειμενική ενημέρωση της ΕΡΤ!

Από δω και μπρος τα βοθροκάναλα θα μας προσφέρουν καθημερινά δεκάδες ώρες «Survivor». Για να ξεχνάμε το δικό μας «Survivor» με το κράτος, τα χρέη, τους λογαριασμούς, την καθημερινότητα. Σε μια χρονιά που άλλη μια φορά (πώς τα καταφέρνουμε) βρισκόμαστε πάλι σ’ ένα μεταίχμιο της Ιστορίας μας.

Γιατί τούτη η χρονιά θα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Θα πείτε βέβαια και ποια χρονιά δεν είναι… Σε τούτη όμως δεν θα έχουμε μόνο την επίλυση (και εάν βέβαια επιλυθεί) του Σκοπιανού. Η Ελλάδα θα βγει (τουλάχιστον τυπικά) από τα μνημόνια. Τι θα γίνει στη συνέχεια; Με τι προδιαγραφές θα συνεχίσουμε την πορεία μας; Μόνοι μας ή χεράκι χεράκι με το ΔΝΤ; Οι σχέσεις με την Τουρκία θα πρέπει φέτος κάπως να ομαλοποιηθούν. Να τελειώσει το πρόβλημα με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, να συνεχισθεί η συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας για το προσφυγικό, να παραμείνει εν υπνώσει το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Η γεωπολιτική σύγκρουση στην περιοχή μας θα οξυνθεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Θα απαιτούνται και πιο λεπτοί χειρισμοί από μια ισχυρή ελληνική κυβέρνηση. Η οποία όμως μαγιά ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αρχίζει να ξινίζει. Όσο κι αν η εξουσία λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος, κάποιοι… σύντροφοι αρχίζουν τα μουρμουρητά. «Παρά φύσιν η συνεργασία» λένε οι 53 (plus). Κι αυτοί τώρα το θυμήθηκαν! Κι εμείς; Θα βολευτούμε με το «Survivor» του ΣΚΑΪ.

Το καλό με το τηλεοπτικό «Survivor» είναι ότι ξέρεις πότε θα τελειώσει. Το κακό στο δικό μας «Survivor» είναι ακριβώς το αντίθετο. Δεν ξέρεις πότε θα τελειώσει. Και το χειρότερο; Το πώς θα τελειώσει! Εάν βέβαια τελειώσει…

 

 


Ακόμα και οι Συριζαίοι προτιμούν να βλέπουν… ορίτζιναλ μεσημεριάτικες εκπομπές με Τατιάνα, Ζέτα κ.λπ., παρά την ενημερωτική της ΕΡΤ με την Κατερίνα Ακριβοπούλου. Τα νούμερα είναι της προηγούμενης εβδομάδας (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη)

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1981 

Γεγονότα 

- Ο Ανδρέας Κοντογιάννης και η σύζυγός του Κωνσταντίνα αποκτούν το 16ο παιδί τους! Γεννήθηκε τα πρώτα λεπτά του έτους στο «Βοστάνειο» και οι ευτυχισμένοι γονείς δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν το παραγωγικό τους έργο.

- Πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για έμμισθο Αντιδήμαρχο η οποία προκάλεσε ενστάσεις δεδομένου ότι υπήρξε η αίσθηση ότι έγινε για να παροπλιστεί ο Δήμαρχος Απόστολος Αποστόλου. Μετά από μια πολύωρη συζήτηση η πρόταση απερρίφθη με ψήφους 11 κατά και 8 υπέρ. Με επιστολή του ο Δήμαρχος Μυτιλήνης υποστήριζε ότι η πρόταση ήταν σύμφωνη με τον νόμο και ότι ο προτεινόμενος έμμισθος Αντιδήμαρχος Στρατής Πάλλης θα είχε μεγαλύτερη επιτυχία στο έργο του.

 

 

ΕΙΠΕ

«Εδώ και καιρό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει στη χώρα μας την εμφάνισή τους νέα επιχειρηματικά συμφέροντα που διεκδικούν την πρωτοκαθεδρία στα τεκταινόμενα στον επιχειρηματικό κόσμο και στην οικονομία».

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, βουλευτής Ν.Δ. Ν. Λέσβου (Φιλελεύθερος)

 

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΡΙΤΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΔΙΑΝΟΜΗ

Δωρεάν διανομή προϊόντων στου νέους Δικαιούχους του ΤΕΒΑ (ωφελούμενους ΚΕΑ), στο γνωστό σημείο της ΕΨΥΠΑΛ, από ώρα 8.30- 12.30.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έκθεση των βραβευμένων φωτογραφιών του 1ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Τυπωμένης Φωτογραφίας 2017 στον εκθεσιακό της χώρο της ΦΕΜ , 3η πάροδος Μικράς Ασίας, στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινια JUMANJI: ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ στο Cine Αρίων στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία THE POST: ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ στο Cine Αρίων στις 9:15 μ.μ.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

 ΔΙΑΝΟΜΗ

Δωρεάν διανομή προϊόντων στου νέους Δικαιούχους του ΤΕΒΑ (ωφελούμενους ΚΕΑ), στο γνωστό σημείο της ΕΨΥΠΑΛ, από ώρα 8.30- 12.30

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έκθεση των βραβευμένων φωτογραφιών του 1ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Τυπωμένης Φωτογραφίας 2017 στον εκθεσιακό της χώρο της ΦΕΜ , 3η πάροδος Μικράς Ασίας, στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

 

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΒΙΒΛΙΟ

Δημιουργική γραφή και βιβλιοδεσία στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου για σχολικές ομάδες δημοτικού, με τίτλο «Γίνε ο συγγραφέας του δικού σου βιβλίου», πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Τα ντοκιμαντέρ «Coffee for all Nations» (52 min) και Ιstanbul Echoes (100 min) στο πλαίσιο των AegeanDocs Winter στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 7 μ.μ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Τα ντοκιμαντέρ Marry me in Delhi (17 min), Fragile World (29 min) και The Beast is Still Alive (90 min), στο πλαίσιο των AegeanDocs Winterστο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 7 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

Η Θεατρική Ομάδα του ΦΟΜ «Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ» παρουσιάζει την παράσταση «Δεσποινίς Τζούλια» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ στις 9 μμ. στο Θέατρο του ΦΟΜ Πληροφορίες ή κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 6972 210 895

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας - Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Τα ντοκιμαντέρ The Manakia Brothers. Diary of a Long Look Back (91 min) και The Extra Mile (76 min), στο πλαίσιο των AegeanDocs Winter στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 7 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

Η Θεατρική Ομάδα του ΦΟΜ «Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ» παρουσιάζει την παράσταση «Δεσποινίς Τζούλια» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ στις 9 μμ. στο Θέατρο του ΦΟΜ. Πληροφορίες ή κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 6972 210 895

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Η Θεατρική Ομάδα του ΦΟΜ «Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ» παρουσιάζει την παράσταση «Δεσποινίς Τζούλια» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ στις 9 μμ. στο Θέατρο του ΦΟΜ. Πληροφορίες ή κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 6972 210 895

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεύτερη Ανάγνωση Δεύτερη Ανάγνωση »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top