Δεύτερη Ανάγνωση

20/12/2017 - 10:55

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ…

Το 61% των Ελλήνων δεν έχει ταξιδέψει ΠΟΤΕ σε άλλη χώρα της Ενωμένης Ευρώπης! Το 25% ακόμα πιστεύει ότι μας ψεκάζουν. Το 65% δεν γουστάρει την Ευρώπη. Το 73% όμως θέλει να μείνει στη ζώνη του ευρώ! Και το 46% επιμένει να ψηφίζει ως Πρωθυπουργό «ΤΟΝ ΚΑΝΕΝΑ»!

ΠΡΩΤΟ συμπέρασμα. Ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει άλλη χώρα που οι κάτοικοί της να δίνουν τέτοιες αντιφατικές απαντήσεις. Να υποθέσουμε ότι δεν ξέρουμε τι θέλουμε; Πιθανόν, αλλά λίγο δύσκολο. Να υποθέσουμε ότι φταίει η χρόνια ανασφάλειά μας λόγω του πολιτικού συστήματος της κομματοκρατίας για την οποία σίγουρα έχει ευθύνη, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, το παλαιό πολιτικό σύστημα; Πιθανόν, έστω κι αν δίπλα του φιγουράρει ο Πάνος Καμμένος, γνωστή φιγούρα του παλαιού συστήματος. Έστω κι αν η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια γνωστή (και χειρότερη) συνταγή των προηγούμενων. Να φταίει η πάγια μεσογειακή μας ανεμελιά που συνοψίζεται στους γνωστούς στίχους της Μαρινέλλας: «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου»;

ΔΕΥΤΕΡΟ συμπέρασμα. Να διατηρήσουμε, όσο μπορούμε, την ψυχραιμία μας! Διότι το σίγουρο είναι ότι θα βομβαρδιστούμε με μια σειρά δημοσκοπήσεων. Και οι δημοσκοπήσεις πλέον δεν γίνονται εστιαζόμενες στο κλασικό ερώτημα για το ποιο κόμμα θα ψηφίσουμε. Η βεντάλια των δημοσκοπήσεων έχει ανοίξει τόσο πολύ που ο πολίτης δέχεται τις πιο απίθανες ερωτήσεις. Από το ποιες ώρες προτιμάει να πηγαίνει για ψώνια (!;) μέχρι το πόσες φορές συνευρίσκεται με τον σύντροφό του. Και υποτίθεται ότι όλες αυτές θέλουν να αποτυπώσουν την εικόνα του Έλληνα. Δηλαδή τη δικιά μας. Λες και δεν ξέρουμε τι είδους ράτσα είμαστε! Από εκεί και πέρα ο κάθε πολιτικός την ερμηνεύει όπως τον βολεύει. Ας πούμε ο Τσίπρας προ ημερών τις άσχημες δημοσκοπήσεις τις ερμήνευσε ως εξής: «Όσο καλύτερα πηγαίνουμε, τόσο χειρότερα τα παρουσιάζει η εγχώρια προπαγάνδα». Χτες το «ΕΘΝΟΣ» κυκλοφόρησε δημοσκόπηση με διαφορά των δύο κομμάτων μόλις στο 4%. Προφανώς εδώ η εγχώρια προπαγάνδα δεν μπόρεσε να βάλει χέρι! Οπότε ψυχρολουσία για Ν.Δ. που είχε συνηθίσει σε διψήφια διαφορά. Και η οποία ενδεχομένως να επικαλεστεί την κομματική προπαγάνδα δεδομένης της σχέσης του ιδιοκτήτη της εφημερίδας (Σαββίδης) με την κυβέρνηση. Οπότε επειδή άκρη δεν βγαίνει, τι κάνουμε; Διατηρούμε την ψυχραιμία μας και συνεχίζουμε να ψηφίζουμε μονοκούκι «ΤΟΝ ΚΑΝΕΝΑ». Αυτός σίγουρα θα μας σώσει…

 

Στην πρόθεση ψήφου ανά Περιφέρεια, σύμφωνα με την «ΚΑΠΑ RESEARCH», ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει το μικρότερο ποσοστό του στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου! Μήνυμα στον ίδιο αλλά ενδεχομένως και σε άλλα κόμματα για διεκδίκηση της έδρας. Το ΚΚΕ συνεχίζει να εμφανίζεται στην Περιφέρειά μας με υψηλά ποσοστά. Αλλά είπαμε. Δημοσκοπήσεις είναι αυτές…

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1973

 

Τούρκοι ηθοποιοί αποκλείονται στη Μυτιλήνη

 

Εικοσιπέντε Τούρκοι ηθοποιοί, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας που με το σκάφος «Νταρίς» μετέβαιναν από το Αιβαλί στο Δικελί για να δώσουν θεατρικές παραστάσεις βρέθηκαν χωρίς να το θέλουν στην Μυτιλήνη. Το σκάφος τους λόγω βλάβης έμεινε ακυβέρνητο επί επτά χρόνια με κίνδυνο να τσακισθεί στις ακτές. Εντοπίσθηκε από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης όπου έσπευσε σκάφος προκειμένου να το ρυμουλκήσει στο Λιμάνι Μυτιλήνης. Οι Τούρκοι ηθοποιοί αποβιβάστηκαν, εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο της πόλης προκειμένου να επιδιορθωθεί η βλάβη του σκάφους. Τελικά την επομένη και αφού επιδιορθώθηκε η βλάβη, επιβιβάστηκαν οι Τούρκοι ηθοποιοί και αναχώρησαν για Δικελί…

 

 

 

ΕΙΠΕ

«Κανένας δεν είναι σε προτεραιότητα, ούτε ο Έλληνας ούτε ο μετανάστης. Απλώς οι μετανάστες έρχονται κατά κύματα, τους βλέπουν οι ντόπιοι και θεωρούν ότι δεν θα εξυπηρετηθούν ποτέ και απογοητεύονται».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ, Διευθυντής Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης («ΕΜΠΡΟΣ»)

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Καταβάλλονται από τον ΟΓΑ τα οικογενειακά επιδόματα δ' τριμήνου 2017 ενώ λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις για το νεανικό επίδομα.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Συναυλία με τίτλο «ΜΕΛΩΔΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» με τον τενόρο Δημήτρη Σιγαλό και τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα.

ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση του βιβλίου «ΛΕΣΒΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2018» στο «OWL Concept Coffee bar», Καβέτσου 10, στις 7 μ.μ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μουσικό Κλειδί», που διοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, στο Πολύκεντρο Μανταμάδου στις 10 π.μ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έκθεση φωτογραφίας «φ7» επτά ερασιτεχνών φωτογράφων, μελών της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης στον εκθεσιακό χώρο της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία «WONDER WHEEL» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

 

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Θα καταβληθούν στους δικαιούχους οι συντάξεις ΙΚΑ και ΝΑΤ καθώς και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ

Ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας συναντά τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και διαβάζει μερικά από τα αριστουργήματά του στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Χριστουγεννιάτικη συναυλία από τη χορωδία «Animato» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 7:15 μ.μ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου τραγουδάει στον «Οινοφόρο» στις 10 μ.μ., είσοδος 10 ευρώ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey