Δεύτερη Ανάγνωση

19/12/2017 - 10:28

@Marx.com

Και εάν επανερχόταν στη ζωή ο Μαρξ; Καταρχάς θα μάθαινε INTERNET. Έξω από το διαδίκτυο είσαι τελειωμένος από χέρι! Θα δυσκολευόταν; Προφανώς, διότι στην προηγούμενη ζωή δεν διακρίθηκε ιδιαίτερα για τις δραστηριότητές του. Ήταν εύπορος, περνούσε καλή ζωή, ο γαμπρός του μάλιστα έγινε γνωστός με το βιβλίο του «Το Δικαίωμα στην Τεμπελιά»! Πραγματοποιούσε ταξιδάκια αναψυχής πράγμα σπάνιο για την εποχή του, μια και τα μόνα ταξίδια των απλών ανθρώπων ήταν οι πολεμικές εκστρατείες. Σ’ ένα απ’ αυτά λοιπόν εμπνεύστηκε την πάλη των τάξεων. Εάν λοιπόν επανερχόταν στη ζωή, το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν γίνει ξεφτέρι στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Προηγουμένως όμως θα είχε σκίσει ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ του! Ούτε οι επαναστάσεις ξεκίνησαν από τις βιομηχανικές χώρες, ούτε οι καπιταλιστές πήραν το σκοινί να κρεμαστούν. Παράλληλα κάποιοι τύποι σαν τον Στάλιν, τον Πολ Ποτ κ.ά., βασανίζοντας και σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους, απογύμνωσαν, θρυμμάτισαν τις μαρξιστικές θεωρίες.

Ποια πάλη των τάξεων σήμερα; Προφανώς αδικίες υπάρχουν, οικονομικά και κοινωνικά χάσματα ανοίγονται, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την τεράστια πρόοδο που έχει συντελεστεί. Και από την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης του Μαρξ έχουμε φθάσει σήμερα στην τεχνολογική επανάσταση. Το πολύ πολύ να επωάζεται ένας νέος, διαφορετικός, μάλλον… επικαιροποιημένος Μαρξ. Διότι η πάλη των τάξεων μετακομίζει στο διαδίκτυο. Κι αυτή η πάλη αφορά τις… ταχύτητες του INTERNET! Η μάχη έχει ήδη ξεσπάσει στις ΗΠΑ με προοπτική να μας έλθει και στην Ευρώπη. «Το αμερικανικό κοινό είναι εξαγριωμένο», δήλωνε μπροστά στις κάμερες της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών των ΗΠΑ ένα μέλος της. Με απόφαση του Ομπάμα, οι πάροχοι του διαδικτύου ήταν αναγκασμένοι να αντιμετωπίζουν όλα τα δεδομένα στο διαδίκτυο με τον ίδιο τρόπο και να μην προβαίνουν σε διακρίσεις ή να χρεώνουν διαφορετικά ανάλογα με τον χρήστη, το περιεχόμενο, τον ιστότοπο, την πλατφόρμα ή την εφαρμογή.

Η αρχή αυτή καταργείται τώρα επί του πανούργου Τραμπ, με αποτέλεσμα την… πάλη των τάξεων για το ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Τι θα έκανε λοιπόν ο φουκαράς ο Μαρξ απέναντι σε μια τέτοια αδικία; Θα μπορούσε να ορθώσει ένα διαφορετικό ΚΕΦΑΛΑΙΟ; Αλλά πάλι ποιος διαβάζει σήμερα μπροσούρες; Το πολύ πολύ να έφτιαχνε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα «marx.com» με τις απόψεις του. Τουλάχιστον αυτός κατά κάποιο τρόπο θα καινοτομούσε. Αλίμονο μόνο στους αμετανόητους οπαδούς του. Αυτοί ακόμα ζουν στην εποχή της πάλης των τάξεων και ονειρεύονται επαναστάσεις, εξεγέρσεις, Δεκεμβριανά και άλλα τέτοια…

 

 


Η εφημερίδα το… τερμάτισε! Δεν φτάνει που εμφανίζει τον γνωστό δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλλα να αποκαλύπτει άνομες προθέσεις των Τούρκων. Το χειρότερο είναι η αποκάλυψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να τους πουλήσει τον Παναθηναϊκό! Ποια; Τα όσια και ιερά του έθνους…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1967

 

Ξεκινάει τη λειτουργία του το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

 

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Σουρλάγκας -μετά το πραξικόπημα των χουντικών- και το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησαν το θέμα της Διοίκησης και διαχείρισης του κτηρίου του νεοεγερθέντος Δημοτικού Θεάτρου. Μετά από μακρά συζήτηση, αποφασίζεται να δημιουργηθεί μια πενταμελής Επιτροπή υπό την Προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν, επίσης, δύο δημοτικοί σύμβουλοι, ένας εκπρόσωπος του Κληροδοτήματος «Ρουσέλη» και ένας δημότης. Αποφασίζεται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια τον Γενάρη του 1968. Ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Νίκο Δαμδούμη, μεταβαίνουν στην Αθήνα προς εξεύρεση θιάσων για παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο. Δημαρχεύων κατά την απουσία του δημάρχου ο Γιώργος Βογιατζής.

 

 

ΕΙΠΕ

«Υπηρετώ μια ιερή υπόθεση, αυτή που αφορά κτυπημένους απ’ τη μοίρα ανθρώπους. Θα αρχίσουν να έρχονται άνθρωποι από 50χλμ μακριά για να κάνουν τα χαρτιά τους σχετικά με το πρόβλημά τους και θα φύγουν άπραγοι».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΝΤΟΜΑΣ συντονιστής για τον σεισμό με αφορμή τον αποκλεισμό της Γ.Γ. Αιγαίου («ΕΜΠΡΟΣ»)

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΡΙΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Θα καταβληθούν στους δικαιούχους οι συντάξεις ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έκθεση φωτογραφίας «φ7» επτά ερασιτεχνών φωτογράφων, μελών της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης στον εκθεσιακό χώρο της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μουσικό Κλειδί» που διοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο και στο Μουσικό Σχολείο, πρωινές ώρες.

ΕΡΓΑΣΙΑ

Πρόσληψη τεσσάρων ατόμων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Πληροφορίες στον κ. Σεβαστό Χριστοφίδη (τηλ. 22510 36731, fax 22510-36709, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. <mailto:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.> (link sends e-mail).

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία «WONDER WHEEL» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Συναυλία με τίτλο «ΜΕΛΩΔΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» με τον τενόρο Δημήτρη Σιγαλό και τον πιανίστα Δημήτρη Γιακα.

ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση του βιβλίου «ΛΕΣΒΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2018» στο «OWL Concept Coffee bar» Καβέτσου 10, στις 7 μ.μ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μουσικό Κλειδί», που διοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, στο Πολύκεντρο Μανταμάδου στις 10 π.μ.

 

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Θα καταβληθούν στους δικαιούχους οι συντάξεις ΙΚΑ και ΝΑΤ καθώς και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey