Δεύτερη Ανάγνωση

19/10/2017 - 11:11

ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, STUPIDS

Καλές είναι οι αναλύσεις που κάνουμε μέσα από σχόλια και άρθρα, χρησιμότερη όμως είναι η καθημερινότητα του πολίτη. Δηλαδή αυτά τα μικρά, καθημερινά προβλήματα που συναντά ο απλός πολίτης, όπου σ’ αυτά κρίνεται η εκάστοτε κυβέρνηση. Και ιδού δύο μικρά δείγματα έτσι όπως επώνυμα μάς τα παρουσίασαν… ατυχείς αναγνώστες μας.

ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Ο άνθρωπος κάθε μήνα επισκέπτεται τον γιατρό του ΕΟΠΠΥ προκειμένου να του γράψει δύο φάρμακα για την πίεση. Μαζί με το δικό του βιβλιάριο πηγαίνει και το βιβλιάριο του αδελφού του σε μια διαδικασία που κρατάει περίπου τέσσερα, πέντε, άντε έξι το πολύ λεπτά. Τούτο το μήνα όμως τα πράγματα άλλαξαν! Ο γιατρός, αφού του ολοκλήρωσε τη διαδικασία μέσα σε δύο μόλις λεπτά, σταμάτησε και άρχισε να του κάνει κουβέντα! Έκπληκτος ο επισκέπτης, ρώτησε γιατί δεν ολοκληρώνει τη διαδικασία, τη στιγμή μάλιστα που απέξω περίμενε κόσμος. Του εξήγησε ότι με βάση σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας (γεια σου, Παύλο Πολλάκη…), ο ελάχιστος χρόνος παραμονής του επισκέπτη θα θεωρείται πλέον το δεκαπεντάλεπτο! Αποτέλεσμα; Η διαδικασία των πέντε λεπτών διήρκησε μισή ώρα! Επιχειρηματολογία προφανώς θα υπάρχει από πλευράς υπουργείου. Το θέμα όμως είναι ότι τελικά την πληρώνει ο απλός πολίτης. Και ιδού πεδίο δόξης για τον φαρμακοποιό βουλευτή μας Γιώργο Πάλλη.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Άγνωστοι μπήκαν σε πυλωτή πολυκατοικίας στη Μυτιλήνη, παραβίασαν το μηχανάκι του παίρνοντας άδεια κυκλοφορίας, ασφάλεια κ.λπ. Πήγε στην Αστυνομία, όπου εκεί ξεκίνησαν την απαιτούμενη διαδικασία. Πλην όμως του ζήτησαν κι ένα παράβολο τριών ευρώ υπέρ ΕΛ.ΑΣ., ζητώντας του ν’ απευθυνθεί στο ΚΕΠ. Ουδεμία αντίρρηση, ο άνθρωπος πήγε στο ΚΕΠ. Του τύπωσαν το παράβολο και του είπαν να πάει στην Τράπεζα να το πληρώσει. Τι να κάνει, πάει στην Τράπεζα, στέκεται στην ουρά και περιμένει. Όταν έρχεται η σειρά του, έπεσε και σε περίοδο συντάξεων, του ζητήθηκε επιπλέον να πληρώσει άλλο 1,5 ευρώ ως έξοδα Τραπέζης! Αγριεμένος ο άνθρωπος απευθύνθηκε στον διευθυντή, ο οποίος απλώς του μείωσε την προμήθεια στο 1,20 ευρώ! Άλαλος έμεινε ο άνθρωπος…

Κι αυτές είναι μόνο δύο περιπτώσεις από τις πολλές που… σκοντάφτει καθημερινά ο πολίτης. Ο οποίος πολίτης μπορεί να εκστασιάζεσαι σε οράματα, αλλά… τρέφεται με την καθημερινότητα. Και σε συνάρτηση με την πολύχρονη κρίση, η ελληνική κοινωνία μεταμορφώνεται σε ένα εκρηκτικό μίγμα. Και, αν κάποια στιγμή σκάσει, άγνωστο ποιον θα πάρουν τα σκάγια…

ΣΥΝΘΗΜΑ (1)

Αμερικάνοι προστάτες των λαών!

ΣΥΝΘΗΜΑ (2)

Ανάπτυξη -0.2%

 


1978: Ο Ανδρέας Παπανδρέου ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέπτεται τη Μυτιλήνη. Η κομματική οργάνωση τού κάνει τραπέζι στο αξέχαστο μαγαζί της Νεάπολης «ΑΡΑΠΗΣ». Εκεί σε κλίμα χαλαρό συναντιέται και κουβεντιάζει με κομματικά στελέχη. Στη φωτογραφία διακρίνονται ο Δημήτρης Βουνάτσος, ο Γιάννης Βατός και ο Μιχάλης Ορφανός

 

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1981

 

Το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία

 

Το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και ο Ανδρέας Παπανδρέου πρωθυπουργός με ποσοστό 48,06% έναντι μόλις 35,88% της Νέας Δημοκρατίας του Γ. Ράλλη. Στον Νομό Λέσβου το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει ποσοστό 39,90% με δύο έδρες, η Ν.Δ. 31,39% με μία έδρα, το ΚΚΕ ποσοστό 26,19% με μία έδρα, το ΚΚΕ (εσωτ.) ποσοστό 1,44%, το Κόμμα Προοδευτικών 0,58%, το ΚΟΔΗΣΟ-ΚΑΕ 0,295 και η ΕΔΗΚ 0,21%.

Βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται ο Δημήτρης Βουνάτσος με 7.273 σταυρούς και ο Γιώργος Μαλλιάκας με 5.935. Έκπληξη η μη εκλογή τού μέχρι πρότινος βουλευτή του κόμματος Λευτέρη Κιοσκλή, ο οποίος έλαβε 5.468 έδρες. Τις υπόλοιπες δύο κατέλαβαν ο Δημήτρης Νιάνιας (ΝΔ) με 7.741 σταυρούς και ο Κώστας Βασάλος (ΚΚΕ) με 6.302. Η θητεία της Βουλής αυτής διήρκησε μέχρι τον Ιούνιο του 1985.

 

ΕΙΠΕ

«Ηθική και πρώτιστη υποχρέωση της Αυτοδιοίκησης είναι να υπηρετεί την ανάγκη του πολίτη και μόνο».

Αναστασία Αντωνέλλη, αντιδήμαρχος απαντώντας στο ΦΣΛ για το Κοινωνικό Φαρμακείο

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ

Ημερίδα με θέμα «Η Ντιάνα Τράκα και η ανθρωπολογία της Υγείας στην Ελλάδα» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στις 9:15 π.μ.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

- «Ηome sweet home» (Σπίτι μου σπιτάκι μου) του Volkan Aslan στη Δημοτική Πινακοθήκη Χαλίμ Μπέη.

- Έκθεση του Arash Hampey «Ι am a refugee», στην Εργατική Λέσχη Λέσβου. Ώρες: 6 - 10 μ.μ., Πιττακού 15, Μυτιλήνη.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Έκθεση εντύπων: 19ος - 20ός αιώνας: συλλογή Παναγιώτη Σκορδά στη Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ίμβρου 3, Μυτιλήνη.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Ο χιονάνθρωπος» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο αγώνας ΜΙΛΑΝ-ΑΕΚ για το Γιουρόπα Λιγκ στη Cosmote 2 στις 10:05 μ.μ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ

Στο πλαίσιο της ανακήρυξης από το ΓΕΣ του 2017 ως «Έτους Εθνοφυλακής και Εφεδρείας», θα πραγματοποιηθεί από την 98 ΑΔΤΕ ημερίδα με θέμα «Η Εθνοφυλακή: Παρελθόν, παρόν και μέλλον», στο Δημοτικό Θέατρο» Μυτιλήνης, είσοδος ελεύθερη.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης διεξάγει προφορικές και πρακτικές εξετάσεις των ενδιαφερομένων προς απόκτηση άδειας δύτη στις 10 π.μ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι «Άστεγοι» παρουσιάζουν το μουσικό αφιέρωμα «Τραγούδια θέλησα εγώ τον κόσμο να γεμίσω - Ο Βασίλης Τσιτσάνης στο ελληνικό τραγούδι» στο θεατράκι των Αστέγων (Θεοφράστου 24) στις 8:30 μ.μ., είσοδος δωρεάν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey