Δεύτερη Ανάγνωση

18/11/2017 - 11:33

ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ…

Μπήκαμε καραντίνα! Όχι για την ευλογιά στα ζώα. Όλη η χώρα μπήκε! Μέσα στην λαίλαπα του καιρού, των θυμάτων, το θέμα περνάει αθόρυβα… Εάν γινόταν όμως κάτι τέτοιο με άλλη κυβέρνηση, θα είχε ξεσηκωθεί επανάσταση. Το θέμα τώρα πάει «λάου-λάου» και είναι απόρροια της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στο προσφυγικό. Γιατί φοβούνται στη Γερμανία ότι θα κάνουμε εξαγωγή προσφύγων. Η Γερμανία πλέον μας βάζει σε καθεστώς καραντίνας. Τι σημαίνει αυτό; ΠΡΩΤΟ. Τα αεροπλάνα από Ελλάδα προσγειώνονται σε ειδικούς χώρους στάθμευσης του αεροδρομίου όπου δεν υπάρχει η γνωστή φισούνα. Μικρό το κακό… ΔΕΥΤΕΡΟ. Οι επιβάτες θα αποβιβάζονται και στη συνέχεια θα παραλαμβάνονται από λεωφορεία των αεροδρομίων τα οποία θα τους μεταφέρουν σε ειδικούς χώρους ελέγχου οι οποίοι ενεργοποιούνται για πρώτη φορά! ΤΡΙΤΟ. Σ’ αυτούς τους χώρους λοιπόν η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας και οι υπηρεσίες ασφαλείας θα μπορούν να ελέγχουν εξονυχιστικά τους επιβάτες. Και αφού δώσουν το ΟΚ, θα πηγαίνουν τότε οι επιβάτες να παίρνουν τις βαλίτσες τους! Όλα αυτά συμβαίνουν για πρώτη φορά και οι Έλληνες πλέον σταδιακά πηγαίνουν σε ειδικό καθεστώς, με ό,τι αυτό σημαίνει. Και από αξιοπρέπεια; Να τι λέει χαρακτηριστικά ένας συμπατριώτης μας που πέρασε από εκεί: «Ένιωσα ντροπή... Απερίγραπτή ντροπή και αποτροπιασμό, όχι για την άγαρμπη συμπεριφορά των Γερμανών, αλλά για την ανυπαρξία της παραμικρής αντίδρασης από ελληνικής πλευράς. Κυβέρνηση ραγιάδων»! (www.protothema.gr <http://www.protothema.gr>).

Για να βγεις από την Ενωμένη Ευρώπη δεν απαιτεί μόνο κάποιες πολιτικές και στη συνέχεια γραφειοκρατικές ενέργειες. Μπορεί να σε βγάλει η ίδια η ζωή, όπως συμβαίνει δηλαδή με τη χώρα μας. Η οποία παρά τα καλά λόγια, αποκλίνει συνεχώς πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά από την Ευρώπη. Ευθύνες σαφώς έχουν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τούτοι δω παρά τις ψευτοεπαναστάσεις τους και τις μετέπειτα ατιμωτικές υπογραφές όπως π.χ. με τον Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, μας οδηγούν μακρύτερα από την Ευρώπη. Και τώρα επέτυχαν το ακατόρθωτο. Να μας βάλουν και σε καραντίνα! Επειδή το θέμα δεν είναι πλέον με ποιο κόμμα είσαι αλλά αγγίζει την πορεία και την τύχη όλων των Ελλήνων. Καλόν είναι οι πρώτοι που πρέπει να ξεσηκωθούν να είναι οι εναπομείναντες οπαδοί και φίλοι των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Ας μη βαυκαλίζονται ότι μας κάνουν καλό αυτές οι αλλοπρόσαλλες πολιτικές τους. Χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα από τους κυβερνώντες, γιατί διαφορετικά θα πηγαίνουμε από καραντίνα σε καραντίνα…

 


Το αξέχαστο πλοίο «Άδωνις» στο λιμάνι στης Μυτιλήνης…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 

Γεγονότα

 

1976: Αποχωρεί από τη Νομαρχία Λέσβου ο Αντώνης Γωργακόπουλος. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Χρίστος Γούλας.

1978: Πεθαίνει ο Μητροπολίτης Χίου Χρυσόστομος σε ηλικία 62 χρόνων. Ο Μητροπολίτης καταγόταν από τη Μυτιλήνη και είχε χειροτονηθεί το 1967.

1980: Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Λέσβου εκλέγει τον Γιάννη Παυλακέλλη νέο πρόεδρο στη θέση του εκλιπόντος Κώστα Λεοντή.

1980: Πεθαίνει ο γνωστός καθηγητής φυσικής αγωγής Γιώργος Αφεντάκης.

  

ΕΙΠΕ

«Βλέπουμε τα παιδιά με smartphone και γελιόμαστε ότι δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα. Δεν είναι όμως έτσι. Γιατί μπορεί με κάποιο τρόπο να βρήκαν ένα φτηνό κινητό, όμως δεν μπορούν να πάνε φροντιστήριο ή να ασχοληθούν με ένα χόμπι, όταν οι υπόλοιποι συμμαθητές τους το κάνουν».

ΠΑΝΟΣ ΤΣΟΥΚΑΡΕΛΛΗΣ, επιστημονικός υπεύθυνος του Σωματείου «HELP, Βοήθεια για το παιδί και τον έφηβο»

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΑΙΔΙ

Διαδραστική παραμυθοαφήγηση βασισμένη στο νέο βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη, στο βιβλιοπωλείο «BOOK & ART» στις 12 μ.μ.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ομιλία της Χριστιάνας Αμπατζή, διατροφολόγου, με θέμα «Βασικές συμβουλές σε γονείς που βρίσκονται σε μετακίνηση για τη σωστή διατροφή των παιδιών τους» στο «Μosaik», επί της οδού Σαπφούς στην αγορά στις 11 π.μ.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Το σωματείο «HELP, Βοήθεια για το παιδί και τον έφηβο» διοργανώνει ημερίδα στο Δημοτικό Θέατρο στις 10 π.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος με ένα ξεχωριστό Live στο «Πανελλήνιον» στις 10 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» στο «Cine Αρίων» στις 6:45 και στις 9:30 μ.

- Η ταινία «Το Τελευταίο Σημείωμα» στο «Cine Αρίων» στις 6:45 μ.μ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Γενική συνέλευση του Συλλόγου Μεριδιούχων Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου στο Επιμελητήριο Λέσβου στις 11 π.μ.

ΓΕΥΜΑ

Εορτή της Ημέρας των Ευχαριστιών με το καθιερωμένο Γεύμα από τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Λέσβου «Mytilene Grace» στο ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο» της Μυτιλήνης στη 1 μ.μ.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Ο «ΟΡΕΙΑΣ» θα κάνει τη διαδρομή ξενοδοχείο Mytilana-Μόρια-Ρωμαϊκό Υδραγωγείο και επιστροφή κυκλικά, συνάντηση στο «My Market» στις 10 π.μ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Θύελλα Ραφήνας για το πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής το στάδιο Αγ. Παρασκευής στις 3 μ.μ.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παλλεσβιακή κινητοποίηση και γενική απεργία με αίτημα την αποσυμφόρηση του κέντρου της Μόριας.

 

ΤΡΙΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων με εορτή στο Στρατόπεδο «Σχη (ΠΖ) ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ» στην Παγανή Λέσβου στις 10:30 π.μ.

 

ΑΠΟΨΗ

 

Ρεαλισμός αντί απογοήτευσης

 

του Αλέξη Παπαχελά

 

(«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»)

 

Στις μέρες μας υπάρχει ένα «είδος» ψηφοφόρων οι οποίοι σπανίζουν και τελευταία απελπίζονται. Η κρίση τούς έφερε μπροστά σε διλήμματα που δεν περίμεναν ποτέ να αντιμετωπίσουν, όπως π.χ. το αν θα ψηφίσουν Ν.Δ. με επικεφαλής τον Σαμαρά. Το έκαναν υπό την πίεση της πραγματικότητας και του κινδύνου του Grexit, αλλά χάθηκε η ευκαιρία να μεταλλαχθεί μαζί τους και η κεντροδεξιά παράταξη. Επικράτησε ο φόβος των κομματικών αντανακλαστικών και ακολουθήθηκε η πεπατημένη, ειδικά μετά τον μοιραίο ανασχηματισμό ύστερα από τις ευρωεκλογές του 2014.

Η διαδικασία εκλογής ηγέτη στην Κεντροαριστερά προκάλεσε μια νέα χίμαιρα. Αρκετοί, όχι πολλοί, στάθηκαν στην ουρά για να ψηφίσουν πολιτικούς με μεταρρυθμιστικό προφίλ. Απογοητεύθηκαν από το αποτέλεσμα και ένιωσαν σαν να είχαν πάει να ακούσουν λειτουργία σε λάθος ενορία.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια κρίσης και ενός κυνισμού που όσο πάει βαθαίνει. Και αυτό κάνει τους λίγους αυτούς ρομαντικούς πολίτες είτε να μελαγχολούν είτε να πιστεύουν ότι το παιχνίδι είναι χαμένο. Η Ν.Δ. τους φαίνεται παλαιομοδίτικη, η Κεντροαριστερά μια συνέχεια του παλαιού... καλού ΠΑΣΟΚ.

Είναι μάλλον καιρός να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα. Οι ομάδες που έσπρωξαν τη χώρα για να εκσυγχρονιστεί και να εξευρωπαϊστεί ήταν πάντοτε μειοψηφικές, από την εποχή του Υψηλάντη έως τις μέρες μας. Οι άνθρωποι που έπαιξαν σημαντικό ρόλο θα μπορούσαν εύκολα να σνομπάρουν τη βαλκανική πραγματικότητα της χώρας αντί να σπρώχνουν μυλόπετρες. Το έκαναν όμως και κατάφεραν να φτιάξουν όραμα για τον τόπο και να συγκινήσουν τη μεσαία τάξη και τους νοικοκύρηδες. Προφανώς έκαναν τους συμβιβασμούς τους και δεν ένιωθαν άνετα με κάθε «συνταξιδιώτη» στην πολιτική τους διαδρομή. Δεν υπάρχει όμως άλλος τρόπος. Όσοι υποφέρουν γιατί το ένα κόμμα τούς μυρίζει και το άλλο τούς φαίνεται μπανάλ καιρός είναι να μεγαλώσουν πολιτικά. Η χώρα έχει πάει πολύ πίσω τα τελευταία χρόνια, θεσμικά, οικονομικά, πολιτισμικά. Για να ξαναβρεί τον δρόμο της, χρειάζεται να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και φιλοδοξίες. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι το πόσο χαμηλώνει καθημερινά ο πήχης με τον οποίο μετρούμε τις επιδόσεις των ηγετών μας, της χώρας, των εαυτών μας. Το χειρότερο που μπορούν να κάνουν όσοι συμμερίζονται αυτή την αγωνία είναι να φαντασιώνονται ότι μέσα σε αυτό τον χυλό μπορούν να φτιάξουν μια τεχνητή πολιτική νησίδα πάνω στην οποία θα νιώθουν άνετα και οικεία.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey