Δεύτερη Ανάγνωση

17/11/2017 - 10:34

Είναι η διαχείριση stupids

Η ανακάλυψη έγινε την πλέον κατάλληλη στιγμή. Επιστήμονες της ΝΑΣΑ εντόπισαν εξωπλανήτη ικανό να φιλοξενήσει ζωή! Είναι και σχετικά κοντά μας. Μόλις 11 έτη φωτός… Δεν το βλέπετε σαν ευκαιρία; Διότι ποιος πλέον αντέχει μια τέτοια κατάσταση στην χώρα μας έτσι όπως έχει καταντήσει αυτή; Κι άντε, πείτε ότι ξεφεύγουμε στο εξωτερικό. Ποιος μας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πέσουμε πάνω σε… καμάρια τύπου Τραμπ, Πούτιν, Ερντογάν, Κιμ Γιουνγκ. Και στην καλύτερη περίπτωση στην ξενέρωτη Τερέζα Μέι. Οπότε παίρνεις τα εγκόσμιά σου και μετακομίζεις στη σιγουριά και στη μοναξιά που σου προσφέρει το υπερπέραν… Να μην βλέπεις κανέναν, να μην ακούς κανέναν. Να νταραβερίζεσαι μόνο με εξωγήινους. Που στοιχηματίζω ότι θα είναι πιο γήινοι κι από τους ορίτζιναλ.

Ενώ εδώ κάτω στη γη; Καταστροφές, φόροι, λαϊκισμοί, μνημόνια, συνωμοσιολογίες, δεν ξέρεις από πού να ξεφύγεις. Μια καταιγίδα έπληξε την Αθήνα κι αμέσως αμέσως δεκαπέντε νεκροί! Συμβαίνουν και στην Αμερική! Βεβαίως. Μόνο που εκεί οι καταστροφές είναι αποτέλεσμα των άγριων στοιχείων της φύσης που διαλύουν στο πέρασμά τους ό,τι βρουν. Εδώ είναι τα… χεράκια του Έλληνα κατασκευαστή ή πολιτικού που αφήνει το αποτύπωμά του σε κάθε δημόσιο έργο. Και στη συνέχεια έρχεται το… δημοκρατικό δικαίωμα της καταπάτησης και της αυθαιρεσίας που ολοκληρώνει το έργο. Κι όταν βέβαια γίνει το κακό, εννοείται πως ουδείς φταίει. Φταίει μόνο το κράτος. Αλλά ποιο κράτος; Έτσι αόριστα, χωρίς όνομα, χωρίς διεύθυνση… Σαν να το κυβερνούν εξωγήινοι!

Βέβαια τούτοι δω οι σημερινοί δεν έχουν και κανένα πρόβλημα να πούνε πως φταίνε οι προηγούμενοι! Γιατί εννοείται βέβαια ότι τώρα που κυβερνάν οι… καλοί δεν φταίνε αυτοί. Φταίνε οι προηγούμενοι, οι… κακοί, φταίει ο κακός Θεούλης. Εάν όμως κυβερνούσαν οι προηγούμενοι, εννοείται ότι θα έφταιγαν οι ίδιοι. Το θέμα με τούτη την κυβέρνηση δεν είναι ότι έχει μιαν άλλη πολιτική. Είναι ότι κι αυτήν την άλλη πολιτική αδυνατεί να την διαχειριστεί. Συνηθισμένοι στις θεωρίες του αμφιθεάτρου και των ανούσιων πλέον αριστερών θεωριών, αδυνατούν να κάνουν τη στοιχειώδη έστω διαχειριστική δουλειά που απαιτείται από μια κυβέρνηση. Κι όταν αποτύχουν, κανείς τους δεν μιλάει. Είναι το ηθικό τους πλεονέκτημα. Μέχρι και το περίφημο μέρισμά (τους) δείχνει να έχει βουλιάξει στις λάσπες. Καλά είναι λοιπόν τα «Panama Papers» κι η «Siemens» που κολλάμε στον τοίχο τους αντιπάλους μας. Αλλά αυτά από μόνα τους δεν αρκούν για να κυβερνήσεις…

 

 

Άλλοτε! Από το μουρουνέλαιο στον Μικρό Σερίφη…

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1968 

Αποκαλυπτήρια μνημείου

Πραγματοποιούνται τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αγωνιστή Ιεράρχου Γερμανού Καραβαγγέλη στη Στύψη. Ο επίσκοπος Γερμανός Καραβαγγέλης που γεννήθηκε στη Στύψη το 1866 ήταν Μητροπολίτης Καστοριάς και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα, καθώς και του Ποντιακού Ελληνισμού, αργότερα, οργανώνοντας αντιανταρτικά σώματα με ντόπιους οπλαρχηγούς με συνέπεια να αναδειχθεί μία από τις σημαντικότερες μορφές των Αγώνων εκείνων. Πέθανε το 1935.

Η προτομή είναι έργο του γλύπτη Χατζηδιάκου. Παρόντες ο Νομάρχης Λέσβου Κώστα Δορκοφίκης, ο Στρ. Διοικητής αλλά και η αδελφή του Γερμανού Καραβαγγέλη. Ομιλία εκφώνησε ο Επιθεωρητής Εκπαίδευσης Δ. Κουπαρανίδης και στη συνέχεια οι μαθητές του σχολείου έψαλαν ύμνους.

 

ΕΙΠΕ

«Ίδρωσε το αυτί κανενός από αυτή την κίνηση την εξευτελιστική και άκρως επικίνδυνη εθνικά και όχι μονάχα για τον Δήμο; Ποιος τιμωρήθηκε και ποιος εξευτελίστηκε;»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΝΑΤΣΟΣ, πρώην Δήμαρχος Λέσβου για την απόφαση του Δήμου να μην σταθεί στην εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση της 8ης Νοεμβρίου (TVM) 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Επέτειος του Πολυτεχνείου με κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα Μυρογιάννη.

ΟΜΙΛΙΑ

Ομιλία του Κώστα Πατσαντζόπουλου, επίτιμου σχολικού σύμβουλου μουσικής, με θέμα «Η επίδραση της μουσικής στις επιδόσεις και τη συμπεριφορά των μαθητών» στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων της «Αγκαλιάς» στο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής στις 6 μ.μ.

ΤΣΙΠΟΥΡΟ

1η Γιορτή Τσίπουρου στην Ανεμώτια στο «Καφενείο της Γεωργίας» στις 7:30 μ.μ.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Με ένα Καφέ… Δημιουργούμε» ο κύκλος συναντήσεων και διαλόγου του Φορέα Τουρισμού Μολύβου με σκοπό τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος στο ξενοδοχείο «ΔΕΛΦΙΝΙΑ» στις 7 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές» στο Cine Αρίων στις 6:45 και στις 9:30 μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΑΙΔΙ

Διαδραστική παραμυθο-αφήγηση βασισμένη στο νέο βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη, στο βιβλιοπωλείο «BOOK & ART» στις 12 μ.μ.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ομιλία της Χριστιάνας Αμπατζή, διατροφολόγου, με θέμα «Βασικές συμβουλές σε γονείς που βρίσκονται σε μετακίνηση για τη σωστή διατροφή των παιδιών τους» στο «Μosaik», επί της οδού Σαπφούς στην αγορά στις 11 π.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος με ένα ξεχωριστό Live στο «Πανελλήνιον» στις 10 μ.μ. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Γενική συνέλευση Του Συλλόγου Μεριδιούχων Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου στο Επιμελητήριο Λέσβου στις 11 π.μ.

ΓΕΥΜΑ

Εορτή της Ημέρας των Ευχαριστιών με το καθιερωμένο Γεύμα από τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Λέσβου «Mytilene Grace» στο ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο» της Μυτιλήνης, στη 1 μ.μ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παλλεσβιακή κινητοποίηση και γενική απεργία με αίτημα την αποσυμφόρηση του κέντρου της Μόριας.

ΤΡΙΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων με εορτή στο Στρατόπεδο «Σχη (ΠΖ) ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ» στην Παγανή Λέσβου στις 10:30 π.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο μουσικός Μπάμπης Τσέρτος, στο κτήμα «Οινοφόρος», με ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο πρόγραμμα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey