Δεύτερη Ανάγνωση

15/11/2017 - 10:26

ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ!

Δυο τα ευχάριστα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Το πρώτο. Η εξαγγελία του Νίκου Παππά πως οσονούπω φέρνει στο κοινοβούλιο την Εθνική Διαστημική Νομοθεσία! Το δεύτερο. Η διανομή του κοινωνικού μερίσματος διά στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού λίγη ώρα πριν την εκπομπή «Ελλάδα έχεις ταλέντο»! Το πρώτο γεγονός μετά την αποκάλυψη του Στ. Χόκινγκ πως «η τεχνητή νοημοσύνη είναι απειλή για την ανθρωπότητα». Το δεύτερο γεγονός μετά τις εσωκομματικές εκλογές στην Κεντροαριστερά. Το πρώτο σε οδηγεί στο διάστημα και σε άλλους κόσμους. Το δεύτερο σε μια δεύτερη θητεία. Το πιο είναι το πλέον πιθανόν να συμβεί, ουδείς μπορεί να προδικάσει. Ένα όμως είναι το σίγουρο. Ότι και για τα δυο χρειάζεσαι να έχεις συνέπεια και να πηγαίνεις από συγκεκριμένο δρόμο. Γιατί διαφορετικά στο μεν πρώτο θα βρεθείς σε απόκοσμους κόσμους. Για μεν το άλλο κινδυνεύεις να βρεθείς στο ίδιο το τέλμα που εσύ έχεις δημιουργήσει.

Τέτοιο τέλμα που βιώνουν σήμερα οι συμπολίτες μας για τους οποίους δεν μπορεί ούτε η τεχνητή νοημοσύνη να τους σώσει. Απλώς χρειάζεται απλή λογική, κοινούς νους, προκειμένου να επιπλεύσουν στην οικονομική φουρτούνα. Και δεν είναι βέβαιο ότι ένα πεντακοσάρικο μερίσματος ως μια σανίδα θα τους κάνει να ξεχάσουν τις τόσες και τόσες φουρτούνες που περνούν. Γιατί αλλιώς θα είχε… πιάσει τόπο κι εκείνο το άτιμο δωράκι που πέρυσι τέτοια εποχή είχε δοθεί… Τουναντίον. Η δημοσκοπική έρευνα δείχνει πως όχι μόνο έχει πιάσει τόπο αλλά η κατρακύλα συνεχίζεται!

Και για το αν κατρακυλάει δημοσκοπικά η κυβέρνηση ουδεμία ενόχληση. Πλην όμως η οικονομία βυθίζεται κάτω από τις εμμονικές ιδεοληψίες και διαχειριστικές ανικανότητες. Ξεχαρβαλώνεται ο οικονομικός ιστός της Ελλάδας, αποχωρούν για άλλους τόπους και κόσμους οι επιχειρήσεις, ενώ συνεχίζουν να εκκρεμεί η τύχη επενδύσεων στην χώρα μας παρά τις υποσχέσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού. Μόνη επένδυση παραμένει ο ήλιος και η θάλασσα με τον τουρισμό να φέρνει εκατομμύρια ξένους στη χώρα μας ενισχύοντας την οικονομία. Ο ελληνικός λαός θα χωριστεί σε δύο κατηγορίες. Στους σερβιτόρους και στους συνταξιούχους. Και οι δύο θα ζούνε με το φιλοδώρημα των ξένων. Οι μεν πρώτοι με πουρμπουάρ, οι δε δεύτεροι με τα δανεικά του κάθε δανειστή μας. Την ίδια ώρα που η… οπισθοδρομική Τουρκία ξεκινά να κατασκευάσει το πρώτο πυρηνικό σταθμό της μαζί με τον… φίλο μας Πούτιν! Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Αρκεί που στη χώρα μας θα έχουμε επιτέλους… δίκαιη ανάπτυξη! Ελλάδα έχεις ταλέντο…

 


Εξωγήινες και εγκόσμιες καταστάσεις από δυο εφημερίδες! Η μεν πρώτη καταγράφει φαντάσματα, η δε δεύτερη ανακαλύπτει πρώην πορνοστάρ σε εκκλησιαστική συγκέντρωση!

 

 

MIAΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Γίγαντα

1968: Εγκαινιάζεται στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΧΙΟΣ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ το επιβατηγό/οχηματαγωγό «ΑΙΟΛΙΣ» ιδιοκτησίας Κώστα Ευθυμιάδη. Το ΑΙΟΛΙΣ αναπτύσσει ταχύτητα 19 μιλίων διαθέτει 574 κλίνες με πολυτελή σαλόνια, εστιατόρια, μπαρ και λοιπούς χώρους.

1974: Παραδίδονται τα κλειδιά των προσφυγικών πολυκατοικιών στη Χρυσομαλλούσα που αποτελούνται από 185 διαμερίσματα. Στη τελετή παραβρέθηκε η Υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών Νίκη Γουλανδρή και εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών φορέων.

 

 

ΕΙΠΕ

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη, τόσο σε ολόκληρη τη χώρα, όσο και στο νησί μας».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΣ, Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ 

 

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 7 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Το Τελευταίο Σημείωμα» στο Cine Αρίων στις 7 μ.μ. και στις 9:30 μ.μ.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Επιμελητήριο Λέσβου στις 5 μ.μ.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ομιλία της Χριστιάνας Αμπατζή, διατροφολόγου, «Συζήτηση για την παιδική και εφηβική διατροφή» στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων της «Αγκαλιάς» στο κέντρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δαφίων στις 6 μ.μ.

 

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ομιλία της Έλλης Ράπτη, ψυχολόγου, «Σχολικός εκφοβισμός, ένα φαινόμενο των πόλεων;» στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων της «Αγκαλιάς» στο κέντρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δαφίων στις 6 μ.μ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Επέτειος του Πολυτεχνείου με κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα Μυρογιάννη.

ΟΜΙΛΙΑ

Ομιλία του Κώστα Πατσαντζόπουλου, επίτιμου σχολικού σύμβουλου μουσικής, «Η επίδραση της μουσικής στις επιδόσεις και τη συμπεριφορά των μαθητών» στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων της «Αγκαλιάς» στο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής στις 6 μ.μ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΑΙΔΙ

Διαδραστική παραμυθοαφήγηση βασισμένη στο νέο βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη, στο βιβλιοπωλείο «BOOK & ART» στις 12 μ.μ.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ομιλία της Χριστιάνας Αμπατζή, διατροφολόγου, με θέμα «Βασικές συμβουλές σε γονείς που βρίσκονται σε μετακίνηση για τη σωστή διατροφή των παιδιών τους» στο «Μosaik», επί της οδό Σαπφούς στην αγορά στις 11 π.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος με ένα ξεχωριστό Live στο «Πανελλήνιον» στις 10 μ.μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey