Δεύτερη Ανάγνωση

15/12/2017 - 07:48

ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΓΚΟΛ…

Ο παλιός άσσος των ελληνικών γηπέδων και επί χρόνια σύζυγος της αξέχαστης αοιδού Βίκυς Μοσχολιού Μίμης Δομάζος κλήθηκε να μιλήσει στο συνέδριο της Ν.Δ.! Δυο τινά μπορούν να συμβούν. Ή ο παλιός άσσος του Παναθηναϊκού θα πάρει την ομάδα πάνω του και θα την οδηγήσει σε φουλ επίθεση, είτε οι υπόλοιποι συμπαίκτες-σύνεδροι δεν θ’ αντέξουν, οπότε θα «κάτσει» όλη η ομάδα! Προς το παρόν βέβαια μπάλα παίζει ο… μικρός Κυριάκος! Ο οποίος έχει κληθεί να οδηγήσει την ομάδα σε νίκη. Τι είδους νίκη όμως; Διότι αρκεί μόνο να φύγει ο… κακός ο ΣΥΡΙΖΑ; Και να έλθουν ποιοι; Μήπως οι ίδιοι οι παλιοί; Αλλά πάλι μήπως και οι νέοι «παίκτες» που ρίχνει στο γήπεδο ο αρχηγός Κυριάκος μέσα από τα μητρώα μπορούν να πάρουν στις πλάτες τους ένα ιστορικό κόμμα; Έχει πρόγραμμα η ΝΔ και στελέχη να το υλοποιήσουν; Είναι ισχυρός ο ηγέτης να πάρει κρίσιμες αποφάσεις; Μπορεί ο ίδιος να αλλάξει το πολιτικό σύστημα αλλάζοντας το κόμμα του; Το συνέδριο της Ν.Δ. το οποίο ξεκινάει αύριο καλείται να δώσει απαντήσεις αλλά και να λύσει αρκετά προβλήματα. Ένα όμως είναι το βασικό της πρόβλημα. Να γίνει ομάδα. Που σημαίνει ότι δεν αρκεί να παίζει μπάλα μόνο ο Κυριάκος. Δεν αρκεί να ρίχνει μπαλιές δεξιά, κεντροαριστερά (κυρίως) και οι υπόλοιποι φύλαρχοι του κόμματος να έχουν τον δικό τους χαβά. Δεν αρκεί να κατηγορούν τον… ψεύτη Αλέξη. Δεν αρκεί να επαφίενται στις ηδονικές κι ενίοτε… τσιμπημένες, δημοσκοπήσεις.

Πρέπει να γίνουν ομάδα, παρουσιάζοντας μια ουσιαστική και αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση. Να πείσουν τον πολίτη, να κάνουν να τους πιστέψει. Διότι πολύ αμφιβάλλουμε αν υπάρχει έστω ένας Έλληνας που πιστεύει στην ειλικρίνεια των κομμάτων. Είναι αδύνατο να εμπιστευτεί ο πολίτης τα κόμματα και κυρίως τη ΝΔ, καθώς οι αμαρτίες του παρελθόντος είναι πολλές και βαριές. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα πρέπει να μιλάει σαν ένας διαχειριστής μιας επιχείρησης. Πρέπει να μιλήσει στην καρδιά των Ελλήνων. Για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να έχει κατακτήσει τις προϋποθέσεις αυτές που αναφέραμε. Γιατί ο Δομάζος ήταν ένας μεγάλος μπαλαδόρος, αλλά είχε κι έναν Αντωνιάδη να βάζει γκολ στ’ αντίπαλα δίκτυα. Ο Κυριάκος όμως δεν αρκεί να είναι μόνο μπαλαδόρος. Πρέπει να βάζει και τα γκολ…

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες ΔΕΝ δουλεύουν λόγω απεργίας. Αύριο ΔΕΝ δουλεύουν κανονικά.

 


Φυλλάδια του Α΄ Συνεδρίου της Ν.Δ. που πραγματοποιήθηκε το 1979 στη Χαλκιδική

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1923 

Τελευταίες εκλογές με σφαιρίδιο…

 

Η επαναστατική κυβέρνηση των Πλαστήρα - Γονατά προκηρύσσει εκλογές για την ανάδειξη της Δ΄ Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, η οποία και θα αποφασίσει για το πολίτευμα της Ελλάδας. Οι εκλογές αυτές πραγματοποιήθηκαν με ψηφοδέλτιο και με σφαιρίδιο και ως εκ τούτου αποκλείουν τον υπολογισμό της εκλογικής δύναμης σε ψήφους ή ποσοστά των διαφορών, βενιζελογενών κυρίως, πολιτικών μορφωμάτων που συμμετείχαν.

Στη Λέσβο και τις 15 έδρες κατέλαβαν οι Βενιζελικοί. Υποψήφιος στη Λέσβο και ο Ελ. Βενιζέλος, ο οποίος ήρθε πρώτος σε ψήφους, αλλά δεν κράτησε την έδρα. Οι σταυροί των 15 πρώτων: Ε. Βενιζέλος 23.964, Β. Καραπαναγιώτης 22.016, Γ. Παπανδρέου 21.004, Σ. Κρητικά 20.936, Ε. Μάρκογλου 20.807, Ι. Λαδάς 20.762, Δ. Σάλτας 20.482, Ι. Σιφναίος 20.187, Ο. Κυπριανός 19.949, Δ. Γεωργαλάς 19.809, Γ. Καλδής 19.606, Μαλ. Λαίλιος 19.464, Δ. Ακάκιος 19.376, Χ. Γρηγορίου 19.159 και Α. Παπαγεωργίου 19.012.

 

 

ΕΙΠΕ

«Είμαι υπερήφανος που μέσα σ’ αυτό το σκοτάδι οι περισσότεροι πατριώτες μου δείχνουν το αληθινό πρόσωπο του “ανθρώπου” και συμπαραστέκονται σ’ όλους αυτούς τους άμοιρους!»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Ηθοποιός

(«ΕΜΠΡΟΣ»)

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΠΕΡΓΙΑ

Πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Μυτιλήνης στην πλατεία Σαπφούς στις 11 π.μ.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Bazar, θεατρικά δρώμενα για παιδιά, κουκλοθέατρο, κατασκευές και face painting από τους φοιτητές των τμημάτων βοηθών νηπιαγωγών και αισθητικής του ΙΕΚ. Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης από τις 4 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Μυτιλήνης στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έκθεση φωτογραφίας «φ7» επτά ερασιτεχνών φωτογράφων, μελών της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης στον εκθεσιακό χώρο της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Ο Θησαυρός» στο Cine Αρίων.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Τελετή Καθομολόγησης Αποφοίτων & Απονομής Πτυχίων & Διπλωμάτων των Τμημάτων Γεωγραφίας και Κοινωνιολογίας και Τμημάτων Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας και Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών στο Δημοτικό Θέατρο στις 12 μ.μ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής και παραδοσιακά κάλαντα από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και τον παπα-Στρατή στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 7 μ.μ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μυστακίδης στο κτήμα «Οινοφόρος» στις 10 μ.μ., είσοδος 12 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο πατέρας του Άμλετ» του Μάνου Ελευθερίου σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, στο Δημοτικό Θέατρο στις 9 μ.μ.

ΒΙΒΛΙΟ

O Bαγγέλης Ηλιόπουλος αναζητεί μέσα από τα βιβλία του το αληθινό νόημα των γιορτών στο «Book & Art» στις 12 μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο πατέρας του Άμλετ» του Μάνου Ελευθερίου σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, στο Δημοτικό Θέατρο στις 7 μ.μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey