Δεύτερη Ανάγνωση

13/09/2017 - 11:25

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ…

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μπήκε αεράτη τον Σεπτέμβρη. Γιατί όχι; Κάτι η επίσκεψη Μακρόν, κάτι τα θετικά νούμερα του ΑΕΠ, κάτι η ΔΕΘ, όπως και να το κάνουμε βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον της. Είναι όμως έτσι; Ας δούμε τα δεδομένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. ΠΡΩΤΟ δεδομένο: Στις γερμανικές εκλογές (σε λιγότερο από δύο βδομάδες) ο Σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς -στην εκλογική νίκη του οποίου είχε εναποθέσει όλες τις ελπίδες του ο Αλέξης Τσίπρας- πατώνει για τα καλά! ΔΕΥΤΕΡΟ δεδομένο: Τα περιθώρια ελιγμών του έναντι του ΔΝΤ έχουν μηδενιστεί. Το ΔΝΤ θέτει ήδη «βαριά» προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση που ανοίγει κι αυτή επισήμως στα τέλη του μήνα. ΤΡΙΤΟ δεδομένο: Το ΔΝΤ έχει ήδη σηματοδοτήσει και τη «μεγάλη μεταρρύθμιση» στο Δημόσιο. Που ο Τσίπρας ως τώρα απέφευγε, όπως ο διάολος το λιβάνι... ΤΕΤΑΡΤΟ δεδομένο: Η σκέψη να αντικατασταθεί το ΔΝΤ από ένα ευρωπαϊκό ΔΝΤ από την επόμενη χρονιά δεν δίνει καμία απολύτως ανακούφιση στον Τσίπρα. Το αντίθετο, μάλιστα... ΠΕΜΠΤΟ δεδομένο: Η τελευταία φουρνιά ιδεών του Πρωθυπουργού μας περί «Κοινωνικού Υπουργού της Ενωμένης Ευρώπης» μόνο για αστείο ακούγονται. Ο μόνος… υπουργός της Ε.Ε. που συζητείται και αργά ή γρήγορα θα θεσπιστεί είναι ο Υπουργός Οικονομικών. Ο οποίος βέβαια και θα ελέγχει εκ του σύνεγγυς την οικονομική διαχείριση της χώρας μας. ΕΚΤΟ δεδομένο: Τα ληξιπρόθεσμα των μεν και των δε, δηλαδή του κράτους προς τους πολίτες, αλλά και των πολιτών προς το κράτος, αυξάνονται κάθε μήνα. Παρά τους μικρούς, έστω, ρυθμούς του ΑΕΠ. Άρα τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε; ΕΒΔΟΜΟ δεδομένο: Δεν είναι μόνο η απόφαση της «Eldorado Gold» που αναστέλλει τις επενδύσεις της στη Χαλκιδική. Είναι το όλο περιβάλλον το οποίο ωθεί τους επενδυτές να αποφεύγουν τη χώρα μας και να μας απομένουν μόνο οι… σύντροφοι Κινέζοι. ΟΓΔΟΟ δεδομένο: Η ελπίδα της κυβέρνησης προς άνοιγμα προς Κεντροαριστερές δυνάμεις δείχνει να μη βρίσκει ευήκοα ώτα. Ανεξάρτητα του ποιος θα εκλεγεί αρχηγός του νέου Κεντροαριστερού φορέα, δεν παλάβωσε για να συνεργαστεί με τον Αλέξη. Διότι θα καραδοκούν άλλες δυνάμεις που θα δημιουργήσουν τέτοιες φυγόκεντρες δυνάμεις που θα διαλύσουν τον νέο φορέα.

Με βάση αυτά η αποστολή του Αλέξη είναι χειρότερη του Ολυμπιακού. Διότι, ενώ η ερυθρόλευκοι θα δώσουν μόνο τέσσερις αγώνες με Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και καθάρισαν, ο Αλέξης καθημερινά θα δίνει τον δικό του αγώνα επιβίωσης. Και κατά πάσα πιθανότητα δύσκολα αν όχι απίθανα να καθαρίσει… Ευτυχώς δηλαδή!

 

 

Αυτή είναι η Ελλάδα...

 

MIA ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1970

 

Εξαγγελίες Τζ. Πάρις…

 

Ο Τζ. Πάρις, ο οποίος ως γνωστόν κατάγεται από τη Βατούσα Μυτιλήνης, εξαγγέλλει ότι θα δημιουργήσει στη Λέσβο Φεστιβάλ ταινιών και κινηματογραφικά στούντιο με προοπτική να καταστεί κινηματογραφικό κέντρο. Υποστήριξε ότι το Φεστιβάλ Μυτιλήνης θα είναι αντάξιο αυτό της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα εξήγγειλε ότι θα χτιστεί χωριό ντεκόρ στην περιοχή της Άγρας για να γυριστεί ένα ουέστερν. Οι εξαγγελίες όμως παραμένουν εξαγγελίες και ουδείς ασχολείται με τον Τζ. Πάρις. Μετά από μήνες όμως θα του προταθεί η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, θα την αποδεχθεί, αλλά μετά από έναν μήνα παραιτείται…

 

 

 

ΕΙΠΕ

«Αν υπάρχει ένα συμπέρασμα από την πράξη παραίτησης (που θα πρέπει να αφορά σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους) είναι ότι η εκλογή σε όποια θέση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι τιμή και ευθύνη και όχι πάρεργο».

ΣΤΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ σχολιάζοντας την παραίτηση του Γ. Πάλλη από το Δημοτικό Συμβούλιο

 

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο ισόγειο του Επιμελητηρίου Λέσβου που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης και με τη φροντίδα του Βοστάνειου Γενικού Νοσοκομείου από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Ο σωματοφύλακας του Εκτελεστή» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο αγώνας μπάσκετ ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ για το Γιουρομπάσκετ στις 6:45 μ.μ.

 

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓΟΡΑ

Κλειστά τα καταστήματα στη Μυτιλήνη, ημέρα εορτής της «Ύψωσης του Τίμιου Σταυρού».

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Αmerican made» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΡΙΕΚΑ-ΑΕΚ για το UEFA Europa League 2017 - 2018 στη «COSMOTE SPORT» στις 8 μ.μ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

European Film Days: Τριήμερο προβολών ευρωπαϊκού κινηματογράφου στη Μυτιλήνη. Σήμερα η ταινία του Στέφαν Τσβάιχ: «Αποχαιρετισμός στην Ευρώπη» (Αυστρία, 2016) στη Μαρίνα Μυτιλήνης στις 9 μ.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Συναυλία των «Gadjo Dilo» στο Κτήμα «Οινοφόρος» στις 22.00.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ

Η Πολιτιστική Εταιρεία Αρχιπέλαγος τιμά τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου στο Μουσείο Βρανά στις 5 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

European Film Days: Τριήμερο προβολών ευρωπαϊκού κινηματογράφου στη Μυτιλήνη. Σήμερα η ταινία «Oni Erdmann» (Γερμανία - 2016) στη Μαρίνα Μυτιλήνης στις 9 μ.μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey