Δεύτερη Ανάγνωση

13/12/2017 - 11:06

«Greece is come back»…

Μήπως «τα έχουμε παίξει»; Διότι δεν είναι μόνο η γνωστή τραγουδοποιός Μποφίλιου που μας αποκάλυψε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δικτατορία» και οσονούπω παίρνει τα βουνά αν βρεθεί νέος Βελουχιώτης να κηρύξει αντάρτικο! Δεν είναι που η τραυματισμένη δικηγόρος από τις φωτοβολίδες που τις έριξαν τα… παιδιά των Εξαρχείων γράφει «ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατή» και «θα ξαναβρεθούμε στο δρόμο»! Δεν είναι ότι μέλος της κυβέρνησης που είχε αγοράσει αυτοκίνητο από τον αλήστου μνήμης Ιντι Αμίν (!;) το πούλησε μεταχειρισμένο με το εκπληκτικό ποσό των 100.000 ευρώ! Είναι ότι η καθημερινότητα του πολίτη τον βάζει στη λογική να χτυπήσει… κόκκινο και να πάρει τα βουνά. Ειδικά τώρα με κυβέρνηση Αριστεράς (και με ολίγον Πάνο…)!

Απεγνωσμένη κάτοικος της Βρίσας σε ανάρτησή της στο facebook γράφει πως η ένσταση για να βγει κόκκινο το μαγαζί της θα πρέπει να περάσει ενάμιση χρόνο! Και επισημαίνει με αγανάκτηση: «Μας βάζουν να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ, καμία επιδότηση για το μαγαζί, μόνο το επίδομα ενοικίου για το σπίτι, τα αλλά μας τα έκοψαν. Θέλουν να τους σεβαστούμε και από πάνω ενώ μας κοροϊδεύουν 6 μήνες»! Αυτός ναι, είναι ένας λόγος για να πάρεις τα βουνά! Ενδιαφέρον έχει και η αποκάλυψη της ΕΡΑ. Πως συνταξιούχος από τη Λέσβο χάνει το μέρισμα της γιατί το σύστημα την εντοπίζει νεκρή… Και μάλιστα για δεύτερη φορά! Τελικά το δύσκολο της υπόθεσης στην Ελλάδα δεν είναι να πάρεις τα βουνά. Είναι να τα βάλεις με τη γραφειοκρατία, με το σύστημα της Δημόσιας Διοίκησης. Το οποίο βέβαια δεν αλλάζει ανάλογα με τις κυβερνήσεις. Διότι ανοήτως οι Συριζαίοι νόμιζαν πως καταλαμβάνοντας την εξουσία όλα θ’ άλλαζαν. Τελικά μόνο οι ίδιοι άλλαξαν υπογράφοντας το ένα πίσω από τα άλλα μνημόνια! Εμ, αλλάζουν σύντροφοι οι άνθρωποι; Κι ειδικά εμείς οι Έλληνες; Κατηγορούμε τη Δημόσια Διοίκηση και τη γραφειοκρατία αλλά εάν βρεθεί ένας πολιτικός που να σπάσει αυγά, τότε μας πιάνουν δημοκρατικές ευαισθησίες και ξεσηκωνόμαστε. Γιατί π.χ. να είναι ταμπού οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων; Έχει κανείς την εντύπωση ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι άριστοι και ικανοί να εργάζονται; Και ενίοτε κάποιοι καπάτσοι καταφεύγουν σε παρανομίες, οι οποίες ελέω συνδικαλιστικού κινήματος δεν καταλογίζονται. Όσο σαν κοινωνία διακατεχόμαστε από τέτοια ταμπού και τέτοιες αντιλήψεις, είμαστε καταδικασμένοι να φυλλορροούμε καθημερινά ως κοινωνία… Κι ας διακηρύσσει ο Αλέξης «Greece is come back... is here...»!

 


Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους…

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1920

 

Γεννιέται ο Γιάννης Πασπάτης

 

Ο «τυπογράφος, ερασιτέχνης ηθοποιός, συγγραφέας, λαϊκός τραγουδιστής, χορευτής, ο πάντα χαριτολόγος, ο πάντα χαμογελαστός, ο τσαχπίνης, ο απείραχτος άνθρωπος, ο εκλεκτός στις παρέες Γιάννης Πασπάτης» (Τάκης Χατζηαναγνώστου) γεννιέται στα Βουρλά της Ασιατικής Ελλάδας. Στη Μυτιλήνη έρχεται το 1922 και εργάζεται ως τυπογράφος. Υπήρξε στέλεχος του ΕΟΦ «Το Μπουρίνι» και ιδρυτικό μέλος της «Χορωδίας» και του «ΦΟΜ Ο Θεόφιλος». Διακρίθηκε όμως ιδιαίτερα για τις θεατρικές του ερμηνείες, όπου με έναν δικό του τρόπο μετέδιδε τον τοπικό παλμό. Παράλληλα δημοσίευε χρονογραφήματα στις τοπικές εφημερίδες, από τα οποία ένας μεγάλος αριθμός εκδόθηκαν σε βιβλίο το 1982 με τον τίτλο «Λεσβιακοί Αντίλαλοι». Το 1985 εκδίδεται το θεατρικό του έργο « Γι ανάποδους», ενώ το 1988 εκδίδεται το μυθιστόρημα του «Καταφρόνιου». Πεθαίνει το 2012 σε ηλικία 92 ετών.

 

 

ΕΙΠΕ

«Ο κ. Τσίπρας προσωπικά ήταν αυτός που πρότεινε και ψήφισε την κατάργηση του ΦΠΑ στη Βουλή».

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Βουλευτής της Ν.Δ.

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Μυτιλήνης στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έκθεση φωτογραφίας «φ7» επτά ερασιτεχνών φωτογράφων, μελών της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης, στον εκθεσιακό χώρο της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στην οδό Βίκτωρος Ουγκώ, στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στο τμήμα αυτής, από τη συμβολή της με την οδό Α. Κοραή έως τη συμβολή της με την οδό Σατωβριάνδου, για λόγους ασφαλείας, λόγω εκτέλεσης εργασιών από τις 8:30 έως τις 2:30 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΕΛΑΦΙΟΥ στο Cine Αρίων στις 6:45 και στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ στο Cine Αρίων στις 6:45 μ.μ.

- Η ταινία SAW: LEGACY στο Cine Αρίων στις 9:45 μ.μ.

 

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΠΕΡΓΙΑ

Πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Μυτιλήνης στην πλατεία Σαπφούς στις 11 π.μ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Τελετή Καθομολόγησης Αποφοίτων & Απονομής Πτυχίων & Διπλωμάτων των Τμημάτων Γεωγραφίας και Κοινωνιολογίας και Τμημάτων Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας και Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών στο Δημοτικό Θέατρο στις 12 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μυστακίδης στο κτήμα «Οινοφόρος» στις 10 μ.μ., είσοδος 12 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο πατέρας του Άμλετ» του Μάνου Ελευθερίου σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, στο Δημοτικό Θέατρο στις 9 μ.μ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο πατέρας του Άμλετ» του Μάνου Ελευθερίου σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, στο Δημοτικό Θέατρο στις 7 μ.μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey