FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

Δεύτερη Ανάγνωση

Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ….

Προς τι η βιασύνη για το Σκοπιανό; Μας συμφέρει να λυθεί τώρα; Διότι έτσι που πάμε, στο τέλος θα… σφαχτούμε μεταξύ μας. Ο Έλληνας πολίτης νοιώθει ήδη ταπεινωμένος. Ταπεινωμένος από το μνημόνιο και με όλα όσα έχουν συμβεί αυτά τα χρόνια. Ταπεινωμένος απ’ ό,τι συμβαίνει με την Τουρκία και ειδικότερα με τους 8 Τούρκους που ζητούν άσυλο. Και τώρα στο Σκοπιανό όπου όπως δείχνουν τα πράγματα, πάμε για μια ακόμα εθνική ταπείνωση. Η λέξη Μακεδονία, ελληνικά ή σλάβικα, εκχωρείται στα Σκόπια. Μα δεν πρέπει να λυθεί το πρόβλημα; Βεβαίως και πρέπει. Το θέμα όμως τι είδους λύση και αν συνάδει με τα δικά μας συμφέροντα. Μα σε όλο τον πλανήτη δεν αποκαλούν ήδη τα Σκόπια Μακεδονία; Βεβαίως. Αλλά ποιος μας εγγυάται ότι με την όποια συμφωνία αυτό θ΄ αλλάξει; Διότι σημασία έχει η χρήση του. Θα υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση από τα υπόλοιπα κράτη του πλανήτη που έχουν βολευτεί ή εθιστεί στη χρήση του ονόματος Μακεδονία για τα Σκόπια; Ή θα συνεχίσουμε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας που θα τους λογοκρίνουμε μεταφράζοντας στην Ελλάδα, την Μακεδονία σε Σκόπια! Διότι τι πάει να γίνει τώρα.

Το ΝΑΤΟ και οι άλλες δυτικές δυνάμεις θέλουν να εγγυηθούν την επιβίωση των Σκοπίων στο πλαίσιο μιας γεωπολιτικής σύγκρουσης που έχει ξεσπάσει στην περιοχή μας. Τα Σκόπια αντιλαμβάνονται το κίνδυνο όχι μόνο της γεωπολιτικής σύγκρουσης αλλά κυρίως των φυλετικών αντιπαλοτήτων. Και για να εξασφαλιστούν, κοινωνικά, οικονομικά, επείγονται να ενταχθούν στους Δυτικοευρωπαϊκούς οργανισμούς. Σ΄ αυτούς που εμείς έχουμε θέσει βέτο! Προφανώς έχουν πέσει όλοι επάνω μας για μια λύση. Ή θα πάρουμε λοιπόν τα ανταλλάγματα που αξίζουμε ή πάμε για μια εθνική διαμάχη. Μιας διαμάχης που είναι άγνωστο πόσο θα κρατήσει και τι εντάσεις θα δημιουργηθούν. Εμφανίζονται οι εξής κίνδυνοι.

ΠΡΩΤΟΣ. Ο Έλληνας πολίτης να νοιώσει για μια ακόμα φορά ταπεινωμένος. Αυτό θα λειτουργήσει αρνητικά με ενδεχόμενο να τον ωθήσει σε λύσεις ή επιλογές κομμάτων που θα είναι αρνητικές για τον κοινωνικό μας ιστό. ΔΕΥΤΕΡΟΣ. Το χάσμα Νοτίων και Βορείων που εμφανίζεται κυρίως σε ποδοσφαιρικά ντέρμπι , θα διαχυθεί και σε άλλες κοινωνικές δραστηριότητες. ΤΡΙΤΟΣ. Η Εκκλησία θα έλθει σε σκληρή αντιπαράθεση με την Πολιτεία. Θυμόμαστε τα προβλήματα που ανέκυψαν με τις ταυτότητες επί Σημίτη. Εν κατακλείδι. Όχι βιασύνη, όχι οποιαδήποτε λύση. Προασπίζουμε την πατρίδα μας με τόλμη, θάρρος απαιτώντας στις διαπραγματεύσεις, τουλάχιστον την ψυχή μας. Δηλαδή το όνομα της Μακεδονίας…

 


Γεννήθηκε το 1989, κλείνει το 2018. Η πρώτη ομάδα ενημέρωσης του καναλιού με Λιάννα Κανέλλη, Νίκο Χατζηνικολάου, Γιάννη Πρετεντέρη, Αιμίλιο Λιάτσο, Μαρία Χούκλη κλπ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της AGB, όπως δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 26.11.1990, η τηλεθέαση του MEGA την πρώτη μέρα εκπομπής ξεπέρασε το 30%, ενώ η τηλεθέαση της ΕΤ-1 κυμαινόταν στο 26,86% και της ΕΤ-2 περίπου στο 18%

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1971 

Κοσμοπλημμύρα στο Δημοτικό Θέατρο για τον Διονύση Παπαγιανόπουλο

 

Ο Θίασος του δημοφιλούς ηθοποιού Διονύση Παπαγιανόπουλου (1912-1984) έρχεται στη Μυτιλήνη για μια σειρά παραστάσεων στο Δημοτικό Θέατρο. Παρουσιάζει δυο έργα, το «Ο ανιψιός μου ο Μανώλης» και το έργο των Τσιφόρου - Βασιλειάδη «Ο τελευταίος τίμιος». Οι παραστάσεις παραλίγο ν΄ αναβληθούν. Αιτία η μεγάλη κακοκαιρία που είχε ξεσπάσει στο νησί και τα πολυήμερα απαγορευτικά των πλοίων. Τελικά αποφασίστηκε να μην αναβληθούν οι παραστάσεις τις οποίες περίμεναν εναγωνίως οι κάτοικοι της Μυτιλήνης και με δεδομένο ότι υπήρχαν κενά στον θίασο πήγαν μερικές μέρες πίσω. Έτσι όταν τελικά πραγματοποιήθηκαν οι παραστάσεις του Θιάσου Παπαγιαννόπουλου, ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες Μυτιληνιοί που πήγαν να δουν και ν΄ απολαύσουν από κοντά τον δημοφιλή ηθοποιό. Σε ρεπορτάζ του ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ επισημαίνεται πως: «Ο εκλεκτός θιασάρχης με το καλοσυγκροτημένο του θίασο, χάρισε ώρες ευθυμίας στους θεατές που έσπευσαν σε όλες τις παραστάσεις και έφυγαν με τις καλλίτερες εντυπώσεις».

 

ΕΙΠΕ

«Η προσφυγική και μεταναστευτική υπερσυγκέντρωση στα νησιά, είναι αιτία κόπωσης των τοπικών κοινωνιών, αλλά και οικονομικών επιβαρύνσεων».

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου (ΣΚΑΪ)

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Οι ΑΣΤΕΓΟΙ παρουσιάζουν Αφιέρωμα στο Αμερικάνικο Θέατρο με τίτλο «Φοβάσαι τον θάνατο;» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Παγιδευμένη Ψυχή» στο Cine Αρίων στις 7 μ.μ. και στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία «Όλα τα Λεφτά του Κόσμου» στο Cine Αριων στις 9:15 μ.μ.

- Η ταινία ΠΟΛΥΞΕΝΗ: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ στο Cine Αρίων στις 7 μ.μ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

- Ο Δήμος Λέσβου κόβει τη πίτα του στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 6 μ.μ.

-Τα ο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου πραγματοποιεί την κοπή της Βασιλόπιτας στις 12:00 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

- Το Τοπικό και Κατασκηνωτικό Τμήμα Μυτιλήνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού πραγματοποιεί την καθιερωμένη κοπή πίτας στην αίθουσα τελετών του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης στις 11 π.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

Οι ΑΣΤΕΓΟΙ παρουσιάζουν Αφιέρωμα στο Αμερικάνικο Θέατρο με τίτλο «Φοβάσαι τον θάνατο;» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Ο Πεζοπορικός Σύλλογος ΟΡΕΙΑΣ θα πραγματοποιήσει τη διαδρομή Πελόπη - πρόποδες Λεπέτυμνου - Χάλικας -Σκάλα Σκαμνιάς με ώρα συνάντησης στις 9 π.μ. στο My Market.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσίαση στρατηγικής τουριστικής προώθησης Λέσβου, περιόδου 2018 - 20 στο Επιμελητήριο Λέσβου στις 7 μ.μ.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ για τις ρυθμίσεις των απεργιών, στην Πλ. Σαπφούς στις 6.30 μ.μ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης κόβει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα της στον εκθεσιακό της χώρο 3η πάροδος Μικράς Ασίας, Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης στις 7:30 μ.μ..

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική Ομάδα ΦΟΜ παρουσιάζει το έργο «ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΖΟΥΛΙΑ» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Ανδρέα Σεφτελή.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Κώστας Χατζής στο Κτήμα «Οινοφόρος» στις 10 μ.μ., είσοδος 12 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεύτερη Ανάγνωση Δεύτερη Ανάγνωση »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top