Δεύτερη Ανάγνωση

12/12/2017 - 10:28

ΝΤΡΟΠΗ…

Τι ωμός! «Δεν μπορώ ν’ αποκλείσω ότι δεν θα υπάρχουν θύματα στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Μόρια από το κρύο» δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας, Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, στην «Telegraph»! Και συνεχίζουμε να πίνουμε ατάραχοι το καπουτσίνο μας! Όπως συνεχίσαμε να το πίνουμε μετά τον θάνατο των τριών προσφύγων τον περασμένο Γενάρη στη Μόρια. Όπως τον πίνουμε και μετά το κάψιμο δύο νοσηλευομένων στο «Θεομήτωρ» της Αγιάσου. Εάν ήμασταν μια κανονική χώρα, θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί ο υπουργός. Κι αν δεν το είχε κάνει ο ίδιος, θα έπρεπε ο ο Πρωθυπουργός να τον είχε ήδη διώξει κλωτσηδόν. Να μπει στη θέση του κάποιος που να μπορεί τουλάχιστον υπεύθυνα και στοιχειωδώς να διαχειριστεί ένα πρόβλημα που δεν συνάδει με την ελληνική φιλοξενία. Και δεν μπορεί η χώρα μας να έχει μια τέτοια αρνητική εικόνα. Δεν αξίζει η Μόρια να… κερδίζει τέτοια παγκόσμια αρνητική δημοσιότητα. Δεν μπορεί για μερικά πεντάμηνα να ευνουχίζεται η φωνή της περιοχής και του νησιού. Δεν μπορεί ο απλός εθελοντής της Λέσβου που εξυμνήθηκε το τραγικό 2015 να σηκώνει σήμερα το βάρος μιας τέτοιας εικόνας. Δεν μπορεί αυτοί οι αγανακτισμένοι της Παγανής το 2008 σήμερα απλώς να παρακολουθούν, ελέω ηθικού πλεονεκτήματος!

Ποιος ο ρόλος του Υπουργού Μετανάστευσης σ’ ένα δεδομένο και γνωστό πρόβλημα, όταν μάλιστα τα χιλιάρικα ευρώ τρέχουν από την Ευρώπη; Να δημιουργήσει συνθήκες τέτοιες που τουλάχιστον να μην πεθαίνουν οι άνθρωποι. Δυστυχώς ο Γιάννης Μουζάλας αρέσκεται να δίνει ανελλιπώς συνεντεύξεις στον ξένο Τύπο, τώρα στην «Telegraph», πριν στη «Guardian», πιο πριν στο «Σπήγκελ». Και κάθε φορά μάς απογοητεύει με τις τοποθετήσεις του, οι οποίες, σε συνδυασμό με την προκλητική ανικανότητα του να διαχειριστεί το πρόβλημα, μας εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Και αν νομίζει ότι τον αδικούμε, ας επιτρέψει στους Έλληνες δημοσιογράφους να μπούνε μέσα να κάνουν ρεπορτάζ. Αλλά δεν τα λέμε μόνο εμείς. Όσοι τοποθετήθηκαν στο Υπουργείο προκειμένου να συνεργαστούν μαζί του, παραιτήθηκαν καταγγέλλοντας απαράδεκτες καταστάσεις και διαχειριστική ανικανότητα. Είχε μάλιστα το θράσος να θέσει υποψηφιότητα και ως Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης! Ευτυχώς έχουν εκεί γνώση οι φύλακες και έλαβε με τα ζόρια 20 ψήφους παίρνοντας την τέταρτη θέση! Κι επειδή δεν θέλουμε να… συνηθίσουμε σε τέτοιες καταστάσεις, ας κινηθεί ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ μήπως και προλάβουμε τα χειρότερα…

 


Το πρωτοσέλιδο του «ΕΜΠΡΟΣ» τον περασμένο Γενάρη μετά τον θάνατο τριών προσφύγων στη Μόρια. Κυρίαρχο το σχόλιο του διευθυντή τής εφημερίδας Μ. Μανώλα με τον τίτλο «Θα συνηθίσουμε τους θανάτους;»

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1989

 

Αντικαταστάσεις νομάρχων…

 

Εποχές συγκυβέρνησης Ν.Δ./ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και ο Νομάρχης Λέσβου Αναστάσιος Γιατράκος δίνει συνέντευξη Τύπου με θέμα την ανάγκη κινητοποίησης όλων των τοπικών φορέων και εργατικών ομάδων για να συγκινηθούν οι κρατικοί φορείς. Επισημαίνει: «Είμαι φιλοξενούμενός σας. Θα παραμείνω για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια θα φύγω. Εσείς είσθε οι ντόπιοι και θα πρέπει να ενδιαφέρεσθε περισσότερο από τον καθένα. Μέχρι σήμερα ο Ν. Λέσβου δεν έχει “κομμάτι” σ’ αυτήν την πίτα που λέγεται Εθνικό Πρόγραμμα».

Πραγματοποιείται ανοικτή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου όπου συζητούνται τα προβλήματα του τόπου. Μετά από λίγες μέρες (8 Ιανουαρίου 1990) ο Νομάρχης Γιατράκος, ο οποίος είχε διοριστεί τον Σεπτέμβριο του 1989, αντικαθίσταται από τον Χιώτη Μάρκο Μεννή.

 

 

 

ΕΙΠΕ

«Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου δεν έχει λάβει από την κυβέρνηση το ποσό των 180.000 περίπου ευρώ που πλήρωσε για την άμεση στέγαση και σίτιση των σεισμοπαθών για το διάστημα των 18 ημερών μετά τον σεισμό».

Αναστασία Αντωνέλλη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΡΙΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Μυτιλήνης στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έκθεση φωτογραφίας «φ7» επτά ερασιτεχνών φωτογράφων, μελών της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης, στον εκθεσιακό χώρο της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΕΛΑΦΙΟΥ» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία «ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» στο «Cine Αρίων» στις 6:45 μ.μ.

 

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΠΕΡΓΙΑ

Πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Μυτιλήνης στην πλατεία Σαπφούς στις 11 π.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μυστακίδης στο κτήμα «Οινοφόρος» στις 10 μ.μ., είσοδος 12 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο πατέρας του Άμλετ» του Μάνου Ελευθερίου σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, στο Δημοτικό Θέατρο στις 9 μ.μ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο πατέρας του Άμλετ» του Μάνου Ελευθερίου σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, στο Δημοτικό Θέατρο στις 7 μ.μ. 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey