FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

Δεύτερη Ανάγνωση

ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

Είμαστε στη μέση μιας εξέγερσης. Χωρίς τα γνωστά παραδοσιακά όπλα. Είναι η εξέγερση της μεσαίας τάξης. Έφτασε η ώρα κι αυτή να πει το δικό της ΟΧΙ. Μπορεί να μην ακούγεται, δημιουργεί όμως μια τέτοια υπόκωφη βουή που διαπερνά τον κοινωνικό ιστό προκαλώντας σεισμικές δονήσεις. Η δική της εξέγερση μεταφράζεται στο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Κι αν δεν πληρώνει αυτή, Αλέξη μου, άστα να πάνε. Όσες θεωρίες περί… δίκαιης ανάπτυξης κάνεις, άμα δεν πέσει το παραδάκι της, δεν βλέπεις καμιά πρόοδο… Κι άντε να δούμε μετά πού θα το βρίσκεις για να πληρώνεις την εκλογική σου πελατεία!

Ένας τυπικός πολίτης μεσαίας τάξης. Αυτός και χιλιάδες άλλοι σαν κι αυτόν. Μέχρι σήμερα πλήρωνε όλες τις υποχρεώσεις του, άψογος. Ζητούσε αποδείξεις, πλήρωνε τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις, είχε το χωραφάκι, έβγαζε το λαδί του, πουλούσε νόμιμα, έκανε οικονομίες, αλλά παράλληλα ξόδευε ανάλογα με τις δυνατότητές του, δίνοντας οξυγόνο στην οικονομική διαδικασία της χώρας. Μέχρι που ήρθε το κράτος του Αλέξη! Όχι ότι και πριν ήταν όλα καλά. Τούτοι όμως δω, σαν στερημένοι από την εξουσία και παλαβωμένοι από τις ιδεοληψίες τους, έπεσαν σαν ακρίδες στη μεσαία τάξη. Θεωρώντας πως οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης ήταν κάτι σαν τους μικροαστούς της εποχής του Μπρεχτ! Αποτέλεσμα. Η μεσαία τάξη να έχει κηρύξει στάση πληρωμών. Δεν παίρνει αποδείξεις. Επίτηδες ως συμπαράσταση στον επαγγελματία που δέχεται τις ληστρικές επιθέσεις του κράτους. Προσπαθεί να αποφύγει τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις. Μήπως θα πάρει πλέον σύνταξη; Μεταβιβάζει τα κτήματά του σε Αλβανούς για να αποφύγει τη… θεόπνευστη ασφαλιστική αλλαγή του Κατρούγκαλου. Γι’ αυτό σε λίγο καιρό όλοι οι Αλβανοί του νησιού μας θα εμφανίζονται ως κτηματίες! Αυξάνονται τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων. Ο πολίτης της μεσαίας τάξης κάνει ό,τι μπορεί για να συμβάλλει στην παραοικονομία. Η δε παραοικονομία που ναι μεν προϋπήρχε ως παράβαση, σήμερα τείνει να γίνει θεσμός! Είναι σωστά αυτά; Όχι αλλά πείτε μου, τι είναι πλέον σωστό; Και ποιος μπορεί τους νόμους της ελεύθερης οικονομίας να τους οριοθετήσει στα δικά του μέτρα και κριτήρια όταν αυτοί διαπνέονται από ληστρική νοοτροπία; Σφάζουν εν ψυχρώ μια ολόκληρη τάξη. Και ποια; Την τάξη αυτή που δίνει το οξυγόνο της οικονομίας για να πάρει παραδάκι το κράτος και να χρηματοδοτήσει τις δομές αυτές που θα βοηθήσουν τους αδύνατους. Θα… φάτε καλά!

 


Οι κυκλοφορίες των εβδομαδιαίων περιοδικών. Εντυπωσιάζουν βέβαια οι κυκλοφορίες των τηλεοπτικών περιοδικών που, παρά το ίντερνετ, ο τηλεθεατής συμβουλεύεται και στηρίζεται στο έντυπο…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1969 

Ξεκινά η λειτουργία του «Blue Sea»

 

Ξεκινάει τη λειτουργία του το νέο ξενοδοχείο «BLUE SEA» στην Προκυμαία Μυτιλήνης, προκαλώντας το ενδιαφέρον αλλά και τα σχόλια πολλών κατοίκων της Μυτιλήνης. Αν και τα επίσημα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές του επόμενου μηνός, ο «ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ» που δημοσιοποιεί την έναρξη λειτουργίας του με ρεπορτάζ επισημαίνει ανάμεσα στα άλλα: «Το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα που διαθέτει όλας τας συγχρόνους ανέσεις, εσωτερικά τηλέφωνα, λουτρά σε κάθε δωμάτιο, πολυτελέστατα σαλόνια κλπ, θα λειτουργήση ως ξενοδοχείο Γ΄ κατηγορίας, προσιτό δηλαδή σε κάθε βαλάντιο».

 

 

ΕΙΠΕ

«Είναι υπερβολικά αυστηρό και υποβάλλει τους κτηνοτρόφους -που έχουν φτάσει στα όρια κάθε συναισθηματικής, ψυχικής και οικονομικής αντοχής- σε υπέρογκα για τις δυνατότητές τους έξοδα».

ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΡΑ, Περιφερειακή Σύμβουλος σε επιστολή της προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

 

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΠΕΡΓΙΑ

- Δεμένα τα πλοία την Παρασκευή λόγω απεργίας της ΠΝΟ.

- Απεργία των γιατρών του Νοσοκομείου.

ΘΕΑΤΡΟ

Οι ΑΣΤΕΓΟΙ παρουσιάζουν Αφιέρωμα στο Αμερικάνικο Θέατρο με τίτλο «Φοβάσαι τον θάνατο;» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Παγιδευμένη Ψυχή» στο Cine Αρίων στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία «Όλα τα Λεφτά του Κόσμου» στο Cine Αρίων στις 9:15 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Οι ΑΣΤΕΓΟΙ παρουσιάζουν Αφιέρωμα στο Αμερικάνικο Θέατρο με τίτλο «Φοβάσαι τον θάνατο;» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

- Ο Δήμος Λέσβου κόβει την πίτα του στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 6 μ.μ.

- Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου πραγματοποιεί την κοπή της Βασιλόπιτας στις 12:00 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

- Το Τοπικό και Κατασκηνωτικό Τμήμα Μυτιλήνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού πραγματοποιεί την καθιερωμένη κοπή πίτας στην αίθουσα τελετών του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης στις 11 π.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

Οι ΑΣΤΕΓΟΙ παρουσιάζουν Αφιέρωμα στο Αμερικάνικο Θέατρο με τίτλο «Φοβάσαι τον θάνατο;» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Ο Πεζοπορικός Σύλλογος ΟΡΕΙΑΣ θα πραγματοποιήσει τη διαδρομή Πελόπη - πρόποδες Λεπέτυμνου - Χάλικας -Σκάλα Σκαμνιάς με ώρα συνάντησης στις 9 π.μ. στο «My Market».

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσίαση στρατηγικής τουριστικής προώθησης Λέσβου, περιόδου 2018 - 20 στο Επιμελητήριο Λέσβου στις 7 μ.μ.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ για τις ρυθμίσεις των απεργιών, στην Πλ. Σαπφούς στις 6.30 μ.μ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική Ομάδα ΦΟΜ παρουσιάζει το έργο «ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΖΟΥΛΙΑ» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Ανδρέα Σεφτελή.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Κώστας Χατζής στο Κτήμα «Οινοφόρος» στις 10 μ.μ., είσοδος 12 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεύτερη Ανάγνωση Δεύτερη Ανάγνωση »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top