Δεύτερη Ανάγνωση

09/12/2017 - 10:53 Ενημερώθηκε 08/12/2017 - 15:58

CROSS BATTLE

Μπορεί τα cross battles του «Voice of Greece» να ολοκληρώθηκαν, αλλά το cross battle μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, τελειωμό δεν έχει! Με βασικό ερώτημα της επίσκεψης Ερντογάν: «Γιατί έγινε η επίσκεψη;» Το ερώτημα δεν έχει απαντηθεί. Οπότε προς τι οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες δημιουργούν ένα τέτοιο κλίμα που υποδηλώνει ότι κατακτήσαμε άλλη μια νίκη; Ότι ζούμε ιστορικές στιγμές (!;) όπως κυκλοφορεί το υιοθετημένο από την Αριστερά, παιδάκι της «Αυριανής»; Ενώ η εφημερίδα του νέου επιχειρηματικού τζακιού τονίζει το πώς «ο Τσίπρας αναχαίτισε τον Ερντογάν»! Ευκαιρία να δώσει ο δικός μας και καμιά συμβουλή στον Λεμονή μήπως και ορθοποδήσει ο Ολυμπιακός που τον έχουν πάρει «αμπάριζα». Επίσης προς τι η ισοπεδωτική άποψη των αντιπολιτευομένων εφημερίδων όταν και στο παρελθόν έχουμε υποστεί ήττες και ήττες; Ευτυχώς όμως έρχεται η …ψύχραιμη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών που θέτει τα πράματα στη σωστή τους βάση: «Η επιπόλαια κριτική σε βάρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής υποστηρίζει έναν ιδιόμορφο νέο-απομονωτισμό και ανάγει την αδράνεια και την ακινησία σε ύψιστη αρχή». Πώς, πού και πότε το κατάλαβε αυτό, άγνωστο... Πόσο μάλλον όταν στο επίσημο δείπνο κυριάρχησαν γαρίδες και σφυρίδες, χωρίς αλκοόλ προκειμένου να αποφευχθούν νέα επεισόδια! Διότι λίγο παραπάνω να έπιναν, ποιος ξέρει πού θα οδηγούμασταν. Και σιγά μην χάσει την ευκαιρία το Υπουργείο Εξωτερικών, να επιτεθεί στο …παλιό «κακό» πολιτικό σύστημα που τόλμησε να κάνει κριτική. Διότι ήταν μια «ιστορική επίσκεψη, η οποία είχε προετοιμασθεί»! Δηλαδή τα όσα ακούστηκαν ήταν επιτυχία, και μάλιστα προετοιμασμένα; Το αγχώδες εσπευσμένο της ανακοίνωσης, μάλλον αυξάνει τις ανησυχίες που δημιουργήθηκαν! Ας ολοκληρώσουμε με το ουσιώδες. Ο Ερντογάν ήλθε να θέσει θέμα συνθήκης Λωζάννης. Το έθεσε βάζοντας γκολ μέσα στη δική μας έδρα, στο Προεδρικό Μέγαρο. Από εκεί και πέρα περίμενε ο διαιτητής να σφυρίξει την λήξη του αγώνα. Διότι οι λέξεις «επικαιροποίηση» όπως το έθεσε και η λέξη «εκσυγχρονισμός» που απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, είναι αυτά που θα καθορίζουν πλέον από δω και μπρος, την πολιτική αλλά και τις σχέσεις των δύο κρατών. Κι ενώ στην οικονομία τα όποια λάθη, αργά ή γρήγορα, έστω και με βαρύ κόστος, μπορούν να επιδιορθωθούν, στα εθνικά θέματα τα όποια λάθη όχι μόνο δεν διορθώνονται αλλά πολλαπλασιάζουν τις απαιτήσεις της Τουρκίας. Και το cross battle Ελλάδας - Τουρκίας μόλις τώρα ξεκίνησε…

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Γεγονότα

1971: Η «Φοντάνα», η γνωστή καφετέρια της Μυτιλήνης, κάνει την έναρξη της στην Προκυμαία Μυτιλήνης στο χώρο που σήμερα βρίσκεται το «Sugar House». Η επιχείρηση ήταν ιδιοκτησία Σπανέλλη - Σαράφογλου και σύχναζαν επώνυμοι Μυτιληνιοί.

1982: Πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του νέου σούπερ μάρκετ «Αρίων» της ΕΜΕΕΛ Α.Ε., εταιρεία λαϊκής βάσεως. Παρέστησαν ο νομάρχης Λέσβου, Κ. Στρατινάκης, εκπρόσωποι φορέων, διευθυντές τραπεζών κλπ.. Μετά τον αγιασμό ο σύμβουλος Απ. Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε στους στόχους και στις επιδιώξεις της προσπάθειας αυτής.

1988: Εγκαινιάζεται το νέο κτίριο της 98 ΑΔΤΕ στην Παγανή. Την ταινία των εγκαινίων κόβει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ορέστης Παπαστρατής, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο διοικητής της 98 ΑΔΤΕ, Τσαγκαρουλάκης.

 

 

ΕΙΠΕ

«Όχι, δεν μπορώ να το κάνω. Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση».

Γιάννης Μουζάλας, ερωτηθείς εάν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξουν και πάλι θύματα («Der Spiegel»)

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Θεατρικές παραστάσεις από την θεατρική ομάδα των «Αστέγων» με το έργο «Λωξάντρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ..

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Μελίνα Κανά στο «Πανελλήνιο» στις 10:30 μ.μ..

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Μυτιλήνης διοργανώνουν διήμερο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για παιδιά, στο ισόγειο του Επιμελητηρίου στις 12 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Ο θάνατος του ιερού ελαφιού» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

- Η ταινία «Καζαντζάκης» στο «Cine Αρίων» στις 6:45 μ.μ..

- Η ταινία «Saw: Legacy» στο «Cine Αρίων» στις 9:45 μ.μ..

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Θεατρικές παραστάσεις από την θεατρική ομάδα των «Αστέγων» με το έργο «Λωξάντρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ..

ΒΙΒΛΙΟ

«Αν ήμουν βιβλίο… θα ήμουν χριστουγεννιάτικα στολίδια», εκδήλωση της Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης στο πλαίσιο προώθησης της φιλαναγνωσίας και γνωριμίας των παιδιών με τον «κόσμο του βιβλίου» στις 11 π.μ..

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Ο Σύλλογος «Ορειάς» θα περπατήσει στη διαδρομή Πετρί - Λιγώνας - Λιμνοδεξαμενή, με αναχώρηση από το «My Market» στις 9 π.μ..

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2017 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Επίσης προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που καταβάλλονται κανονικά μέχρι και 07.01.2018.

ΠΑΙΔΙ

Εκδήλωση της 98 ΑΔΤΕ για την «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού» στη Λέσχη Εθνοφυλακής Μυτιλήνης στις 10 π.μ..

ΘΕΑΤΡΟ

Παράσταση stand up comedy «Σχεδόν σαράντα» με τον Γιώργο Χατζηπαύλου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ..

ΒΙΒΛΙΟ

Ο Δημήτρης Μπουραντάς θα μιλήσει για το βιβλίο του «Αν μ’ άφηνες τη λέξη να σου μάθω…» στο «Book & Art».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης εγκαινιάζει την έκθεση φωτογραφίας «φ7» στον εκθεσιακό της χώρο, 3η πάροδος Μικράς Ασίας, στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης στις 7:30 μ.μ..

 

ΤΡΙΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Μυτιλήνης, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey