Δεύτερη Ανάγνωση

08/12/2017 - 10:24

ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ…

Μας αρέσει αυτή η Ελλάδα; Μας αρέσει να συνεχίζεται η αυτοκαταστροφή της πατρίδας μας από μικρές ομάδες ατόμων οι οποίες με διάφορα προσχήματα δήθεν «δημοκρατίας», «αλληλεγγύης» κλπ., καταπατούν κάθε έννοια νόμου; Με μια κυβέρνηση η οποία ναι μεν αρέσκεται να μιλάει για ανεκτικότητα, πλην όμως δεν την δείχνει όταν ομάδες διαμαρτυρομένων πολιτών την επισκέπτονται στο Μαξίμου ή στα υπουργεία. Διότι εκεί εμφανίζεται το κράτος και πέφτει άγριο ξύλο! Να τιμηθεί και πρέπει η επέτειος του Πολυτεχνείου. Αλλά με ποια λογική θα πρέπει να καταστρέφεται η Αθήνα; Να τιμάται επίσης η επέτειος δολοφονίας του Γρηγορόπουλου. Αλλά επίσης με ποια λογική θα πρέπει να αφήνονται ορδές «αγνώστων» να λεηλατούν τις περιουσίες ανθρώπων που έχουν την ατυχία να βρίσκονται στους δρόμους απ’ όπου διαδηλώνουν; Ο Μάης του ΄68 στο Παρίσι -αυτός κι αν ήταν μια λαϊκή νεανική εξέγερση- δεν τιμάται όπως γίνεται εδώ από τους δικούς μας …δημοκράτες. Δεν είναι δηλαδή εκεί στην Γαλλία δημοκράτες, όταν τιμούν την εξέγερση αυτή που σφράγισε την ιστορία της Γαλλίας, χωρίς να καταστρέφουν περιουσίες δημιουργώντας αντίστοιχο κλίμα με το δικό μας Πολυτεχνείο; Με ποια επίσης λογική θα πρέπει να συνεχισθεί αυτή η εικόνα των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων; Γιατί οι νέοι των άλλων ευρωπαϊκών χωρών δεν καταλαμβάνουν τα πανεπιστήμια, δεν τα καταστρέφουν, ενώ σέβονται καθηγητές και συμφοιτητές; Δεν είναι δημοκράτες αυτοί; Δεν κοχλάζει το αίμα τους ως νέοι; Τι τους διαφοροποιεί λοιπόν από τους δικούς μας …δημοκράτες; Με ποια επίσης λογική μπορεί η οποιαδήποτε ομάδα αυτόκλητα να επιτάσσει ακίνητα στο όνομα της αλληλεγγύης και άλλων νεφελωδών απαιτήσεων; Ποιοι τους εξουσιοδότησαν και με ποια κριτήρια επιλέγουν; Έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το κράτος είναι απόν. Ή τουλάχιστον δεν θέλει να επέμβει. Η κυβέρνηση ως αντιπολίτευση τα είχε …χαϊδέψει όλα αυτά. Τώρα τα «λούζεται». Όμως πλέον είναι κυβέρνηση και θα πρέπει να ενεργήσει ως ευνοούμενο κράτος. Γιατί αυτή η ιστορία που έχει γίνει θεσμός, κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει. Καλά κάνει και κυνηγάει τους όποιους φοροφυγάδες που επίσης καταστρέφουν, με άλλο βέβαια τρόπο, την έννοια του κράτους. Όμως θα πρέπει να βάλει μια τάξη και στην καθημερινότητα του πολίτη. Ωστόσο ανακύπτουν ερωτήματα: Μπορεί, θέλει, έχει τις ικανότητες; Αυτό θα κριθεί από τους πολίτες της χώρας μας. Οι οποίοι και καλούνται ν’ απαντήσουν στο ερώτημα: Τους αρέσει αυτή η κατάσταση; Εάν όχι μήπως έφτασε η ώρα ν’ αντιδράσουν;

 

 


Δίλημμα χτες: Ν’ αγοράσουμε την «Δημοκρατία» με ένθετο «Το μυστικό Sex για κάθε ηλικία» ή την «Ελευθερία» με το ένθετο της υγείας αφιερωμένο στην κατάθλιψη; Ή μήπως και τις δύο εφημερίδες μια και το ένα είναι συνάρτηση του άλλου;

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Γεγονότα

1970: Ένα εντυπωσιακό τμήμα καλοκτισμένου κλασικού υδραγωγείου των αρχών του 4ου αιώνα π.Χ. αιώνα, απεκαλύφθη κατά τη διάρκεια εργασιών στην οδό Βουρνάζων όπου κτιζόταν το κτίριο του ΟΤΕ. Οι ανασκαφές έγιναν με την επιμέλεια της Αρχαιολογίας Λέσβου με τη Δέσποινα Χατζή.

1971: Μετά από θητεία 18 μηνών, αποχωρεί από την Νομαρχία Λέσβου ο Φοίβος Καζάκης. Νέος νομάρχης ο Ι. Πάλλης.

1974: Πεθαίνει στην Αθήνα σε ηλικία 85 χρόνων, ο Ευριπίδης Κουτλίδης, γνωστός φιλότεχνος με καταγωγή από την Βατούσα.

 

 

 

ΕΙΠΕ

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θεωρεί σκόπιμο στην παρούσα φάση να παρουσιάσει νέα πρόταση μετεγκατάστασης».

Δημήτρης Αβραμόπουλος, επίτροπος Μετανάστευσης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Θεατρικές παραστάσεις από την θεατρική ομάδα των «Αστέγων» με το έργο «Λωξάντρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ..

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Αποστολή αλληλεγγύης στη Λέσβο με θέμα «Κλείστε το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας» στο ξενοδοχείο «Λέσβιον» στις 7 μ.μ..

ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Λέσβου από τους Τούρκους, με δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Καλλονής και επιμνημόσυνη δέηση στο λόφο του Τυρανιδίου με προσκλητήριο των πεσόντων στις 10:30 π.μ..

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Θεατρικές παραστάσεις από την θεατρική ομάδα των «Αστέγων» με το έργο «Λωξάντρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ..

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Μελίνα Κανά στο «Πανελλήνιο» στις 10:30 μ.μ..

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Μυτιλήνης διοργανώνουν διήμερο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για παιδιά, στο ισόγειο του Επιμελητηρίου στις 12 μ.μ..

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Θεατρικές παραστάσεις από την θεατρική ομάδα των «Αστέγων» με το έργο «Λωξάντρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ..

ΒΙΒΛΙΟ

«Αν ήμουν βιβλίο… θα ήμουν χριστουγεννιάτικα στολίδια», εκδήλωση της Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης στο πλαίσιο προώθησης της φιλαναγνωσίας και γνωριμίας των παιδιών με τον «κόσμο του βιβλίου» στις 11 π.μ..

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2017 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Επίσης προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που καταβάλλονται κανονικά μέχρι και 07.01.2018.

ΘΕΑΤΡΟ

Παράσταση stand up comedy «Σχεδόν σαράντα» με τον Γιώργο Χατζηπαύλου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ..

ΒΙΒΛΙΟ

Ο Δημήτρης Μπουραντάς θα μιλήσει για το βιβλίο του «Αν μ’ άφηνες τη λέξη να σου μάθω…» στο «Book & Art».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης εγκαινιάζει την έκθεση φωτογραφίας «φ7» στον εκθεσιακό της χώρο, 3η πάροδος Μικράς Ασίας, στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης στις 7:30 μ.μ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey