FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

Δεύτερη Ανάγνωση
Ο απόηχος του συλλαλητηρίου

ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΕΤΣΙ, ΑΛΕΞΗ;

Δυστυχώς την ιστορία δεν την αλλάζει ο Μίκης. Την αλλάζει ο Αλέξης. Όχι μόνο υπέγραψε μνημόνια και παραχώρησε στους δανειστές τη δημόσια περιουσία. Κάτι που λογικά θα έπρεπε να είχε κάνει η δεξιά. Αλλά κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να την ξαναφέρει στην εξουσία... Αλλά από εκεί και πέρα. Μπορεί να μην γουστάρουμε Τσίπρα, αλλά μην μας εμφανιστούν παπάδες και απόστρατοι να μας καθοδηγήσουν! Διότι τέτοιες καταστάσεις που ζούμε τα τελευταία χρόνια προφανώς δεν συνάδουν σε μια ανοικτή φιλελεύθερη κοινωνία. Αλλά για όλα αυτά όμως έβαλε το… χεράκι του ο Αλέξης. Και πολύ βαθιά μέσα! Όταν διαπλάθεις μια κοινωνία αγανακτισμένων σε πλατείες και δρόμους που σπάνε μπάρες και καταστήματα. Όταν τους μαθαίνεις να βρίζουν τους αντιπάλους τους «Γερμανοτσολιάδες». Όταν διαχωρίζεις το λαό σου σε καλούς και κακούς, «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς». Όταν διοργανώνεις γραφικά δημοψηφίσματα σαν αυτό του 2015 με πανηγύρια και νταβούλια. Όταν ο «Ρουβίκωνας» βολτάρει σε δρόμους και παρέχει… δικαιοσύνη σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις. Τι περιμένει δηλαδή; Να κάτσουν οι άλλοι σαν κότες να τα φάνε; Τώρα που ο Αλέξης και η παρέα του ως τυπικοί Αριστεροί χάσαν τ’ αβγά με τα πασχάλια, τώρα που γυρίζει το παιχνίδι, ευκαιρία γυρεύουν και οι άλλοι να ξεσαλώσουν. Δείτε το και σαν εκτόνωση.

Διότι προφανώς ο κόσμος δεν βγήκε έξω μόνο για το Μακεδονικό. Το βρήκε και σαν ευκαιρία να διαδηλώσει την αντίθεσή του με όλα όσα συμβαίνουν. Με όλα όσα τραβάνε. Γιατί, Αλέξη μου, αυτό το… κακό έχουν οι Αστικές Κοινοβουλευτικές Δημοκρατίες. Έχεις την κυβέρνηση, δεν έχεις την εξουσία! Δηλαδή όχι σαν τον αλήστου μνήμης σοσιαλισμό της πάλαι ποτέ Ανατολικής Ευρώπης. Εδώ έχεις αντιπολίτευση, ελεύθερο Τύπο, διακριτές εξουσίες και βέβαια εκλογές. Τώρα όπως τα έκανες, Αλέξη μου, όχι μόνο… γλιστράμε από τα δεδομένα μιας ανοικτής φιλελεύθερης αστικής κοινωνίας. Αλλά σώνει και καλά να βάλεις στο παιχνίδι το παπαδαριό και απόστρατους τύπου Φράγκου. Να τους κάνεις μάλιστα και ρυθμιστές! Διότι δεν έκανες από την αρχή το προφανές. Την εθνική συνεννόηση για ένα θέμα που ταλανίζει τη χώρα μας χρόνια τώρα. Γιατί το είδες σαν ευκαιρία να διασπάσεις και να κατακερματίσεις την αντιπολίτευση. Τώρα άρπα την και μη μιλάς…

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

1.804 άτομα συμμετέχουν στην παραγωγή «Sunday Live» μας ενημέρωσε ο Νίκος Μουτσινάς για τη νέα εκπομπή του Αντένα. Εκτίμηση της Αστυνομίας έχουμε;

 

ΕΙΠΕ

«Η θέση “άσε, μην σκαλίζουμε, καλύτερα να μείνουν ως έχουν τα πράγματα” ήταν τότε κυρίαρχη και φοβούμαι ότι και τώρα επικρατεί η ίδια αντίληψη».

ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ, σχολιάζοντας το μη σπάσιμο του Δήμου Λέσβου επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου («ΕΜΠΡΟΣ»)

ΑΠΟΨΗ

Δεν θα δώσουμε ποτέ το όνομα Μακεδονία

 

του Μίκη Θεοδωράκη

 

(από την ομιλία του στη πλατεία Συντάγματος)

 

Δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν, να παραμείνω πιστός στις ιερές αξίες των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη και τη θυσία για την πατρίδα. Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου. Ναι είμαι πατριώτης διεθνιστής και συνάμα περιφρονώ και μάχομαι τον φασισμό σε όλους του τις μορφές και προπαντός στην πιο πολύ απατηλή και επικίνδυνη μορφή, την αριστερόστροφη, σαν αυτή με τις ομαδούλες των εξτρεμιστών που είναι σκέτοι δειλοί τρομοκράτες. Σαν αυτή των μειοψηφιών που μας κυβερνούν και καταστρέφουν τη χώρα μας, οχυρωμένοι πίσω από τις εκλογικές αλχημείες των πολιτικών που είναι θλιβερές αποφύσεις ενός συστήματος που μας δαγκώνει και μας πονά επειδή πεθαίνει και το ξέρει και για αυτό είναι ακόμη πιο επικίνδυνο. Σε μια δύσκολη ώρα για την πατρίδα μας, που μαύρα σύννεφα συσσωρεύονται γύρω μας απειλητικά, εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι όσο ποτέ αυτά τα νέα, αλλά απροσδόκητα για εμάς προβλήματα. Τα Σκόπια, με όχημα το όνομα Μακεδονία και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν στην πραγματικότητα την επέκταση των συνόρων τους εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης Μακεδονίας του Αιγαίου. Δεν μας επιτρέπεται να συμφωνήσουμε με αυτή την παραχάραξη της ιστορίας, γιατί τότε γινόμαστε συνένοχοι με τις δυνάμεις που στοχεύουν ανοιχτά κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας. Τι μπορεί να γίνει; Νομίζω ότι πρέπει να παραδεχθούμε τα λάθη και τις ευθύνες μας απέναντι στον ηγετικό λαό. Η μόνη λύση κατά την άποψή μου είναι να αφήσουμε τους Σκοπιανούς να πιστεύουν στον εθνικό τους μύθο και παράλληλα εμείς να παραμένουμε πάντα πιστοί και ανένδοτοι στην ελληνικότητα της Μακεδονίας. Και να μη συμφωνήσουμε ποτέ ότι υπάρχει μια άλλη, νόθα Μακεδονία. Γιατί αν το κάνουμε είναι σαν να θέλουμε να βγάλουμε εμείς τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια. Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για τη διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας, δεδομένου ότι υπάρχουν ισχυρές διεθνείς δυνάμεις που έχουν στόχο τη σαλαμοποίηση της περιοχής των Βαλκανίων. Η περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας είναι ακόμη νωπή. Το επόμενο θύμα θα είναι η χώρα μας.

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1971

Γεγονότα

- Σεμινάριο Δημοτικών και Κοινοτικών Αρχόντων πραγματοποιείται στο Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης. Παρόντες ο Νομάρχης Λέσβου Φοίβος Καζάκης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Ζαννής Καμπούρης, ο Στρ. Διοικητής κ.λπ. Στο τέλος εξεδόθη ψήφισμα προς τον Γ. Παπαδόπουλο, στο οποίο εκφράζεται η ευγνωμοσύνη τους στην κυβέρνηση.

- Ρεκόρ προπωλήσεων εισιτηρίων σημειώνεται στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης για τη θεατρική παράσταση «Αγάπη μου Ουάουα» με τους Κώστα Ρηγόπουλο και Κάκια Αναλυτή.

- Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του περιοδικού «ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ». Διευθυντής του περιοδικού είναι ο Γ. Βαλέτας. Είναι μια δίμηνη επιθεώρηση της λεσβιακής τέχνης στην οποία συνεργάζονται 32 Λέσβιοι λογοτέχνες.

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΤΡΙΤΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Οργισμένα νιάτα του Τζον Όσμπορν σε σκηνοθεσία της Κίρκης Κάραλη με τους Πέγκυ Τρικαλιώτη, Σήφη Πολυζωίδη, Χάρη Τζωρτζάκη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

ΟΜΙΛΙΑ

Με θέμα «Σύγχρονη λίπανση της ελιάς», ο γεωπόνος Γάλλος Βασίλης μιλάει στην εκδήλωση που οργανώνει η Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» στην αίθουσα εκδηλώσεών του στις 6:30 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Ο Λαβύρινθος Τελική Δοκιμασία» στο Cine Αρίων στις 9:15 μ.μ.

- Η ταινία «1968» στο Cine Αρίων στις 9:30 μ.μ.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Στο πλαίσιο του 3oυ Μουσικοθεατρικού Φεστιβάλ Μυτιλήνης, το έργο «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ., είσοδος 13 ευρώ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΠΑΙΔΙ

Ημερίδα με θέμα «Οικογένεια σε πολλαπλές κρίσεις και ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις στα παιδιά» στο Επιμελητήριο Μυτιλήνης στις 5 μ.μ.

ΑΠΟΚΡΙΕΣ

5ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού Μολύβου, αιτήσεις συμμετοχής (Τηλ.: 22530 71990, Email: visitmolyvos@gmail.com).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 13:47
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεύτερη Ανάγνωση Δεύτερη Ανάγνωση »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top