Δηκτικά

01/03/2017 - 13:49 Ενημερώθηκε 24/04/2017 - 16:26

Τρεις προς έναν

Το 2016 ήταν ίσως η χειρότερη χρονιά για τον τουρισμό της Λέσβου. Αρχές του 2017 διοργανώνεται η επίσκεψη Τούρκων τουριστικών πρακτόρων στο νησί από το Επιμελητήριο Λέσβου και την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων. Έρχονται στο νησί 21 τουριστικοί πράκτορες από την Τουρκία και από τη Λέσβο στη συνάντηση παραβρίσκονται μόνο επτά τουριστικοί πράκτορες.

Πρακτικά αυτή η αναλογία τρία προς ένα σημαίνει ότι το ενδιαφέρον για την προσέλκυση Τούρκων τουριστών είναι εξαιρετικά περιορισμένο. Μετά απ’ αυτό ελπίζουμε να μην ακούσουμε ξανά παράπονα για το τι κάνει ο Δήμος, η Περιφέρεια, το κράτος κ.λπ. Διότι, όταν σου σερβίρουν το φαγητό στο πιάτο και εσύ δεν το τρως, η ευθύνη είναι δική σου. Το θέμα αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει στο... ντούκου!

Ν.Μ.

 

Τι απέγιναν οι ξενοδόχοι

Η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Λέσβου που εκδόθηκε χθες για την επίσκεψη των Τούρκων τουριστών δεν κάνει καμία αναφορά στην Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, ευχαριστούν όμως τα ξενοδοχεία που φιλοξένησαν τους Τούρκους τουριστικούς πράκτορες. Καμία αναφορά στην Ένωση Ξενοδόχων δεν έγινε ούτε στις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν πριν από την επίσκεψη.

Είναι γνωστό πως το Επιμελητήριο και η Ένωση δεν έχουν τις καλύτερες δυνατές σχέσεις. Όμως, είναι τραγικό να έρχεται στη Λέσβο μια τόσο μεγάλη αποστολή από την Τουρκία και να μη μπορούν οι τοπικοί φορείς να βάλουν στην άκρη για λίγο τις διαφορές τους. Και αυτό το θέμα δεν πρέπει να περάσει σαν να μη συνέβη, επιτέλους όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, γιατί το κλαδί που κάποιοι πριονίζουν θα παρασύρει όλους στον πάτο και τότε θα είναι αργά.

Ν.Μ.

 

Δεν παρεμβαίνει η Πολιτεία

Την αναστολή των οφειλών των ξενοδοχείων προς τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης της πνευματικής ιδιοκτησίας των ακριτικών νησιών που επλήγησαν από την προσφυγική κρίση είχε ζητήσει ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, με αναφορά που είχε καταθέσει στη Βουλή, μεταφέροντας σχετικό αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου. Στην απάντησή της η αρμόδια υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου αναφέρει ότι οι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης καθορίζουν οι ίδιοι τα αμοιβολόγια και δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης από την πλευρά της κυβέρνησης ή άλλων φορέων της Πολιτείας.

Δηλαδή η Πολιτεία απλά... προεδρεύει και οι οφειλέτες οφείλουν να πληρώσουν τους οργανισμούς που διαχειρίζονται τα πνευματικά δικαιώματα. Το γεγονός ότι η σκανδαλώδης διαχείριση της ΑΕΠΙ αποδεικνύει ότι κακώς άφησε ανεξέλεγκτη η Πολιτεία τέτοιους οργανισμούς είναι προφανώς άλλος καβγάς!

Α.Ω.

 

Επικήδειος λόγος Ν. Σηφουνάκη για τον Ν. Κούνδουρο 

Το μεσημέρι του Σαββάτου στο Α΄ Νεκροταφείο τελέστηκε η κηδεία του Νίκου Κούνδουρου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών, παρουσία της οικογένειάς του, συγγενών, φίλων και πολλών πολιτικών προσώπων, μεταξύ των οποίων ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής, η Υπουργός Πολιτισμού κ.λπ. Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο ακαδημαϊκός Άγγελος Δεληβοριάς, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ο πρώην υπουργός Νίκος Σηφουνάκης και ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος. Ο Ν. Σηφουνάκης ανάμεσα στα άλλα επεσήμανε:

«Η Λέσβος και το Μουσείο-Ελαιοτριβείο Βρανά αποχαιρετούν σήμερα με οδύνη αλλά και με αγάπη και ευγνωμοσύνη τον άνθρωπο που επί 20 χρόνια, από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ., εργάστηκε ακούραστα για την αποκατάσταση και αναστήλωση αυτού του μοναδικού μνημειακού συγκροτήματος του 19ου αιώνα, ενός αρχιτεκτονικού μνημείου το οποίο αποτελεί ταυτόχρονα ένα ευδιάκριτο ίχνος της καταγωγής του μεγάλου μας ποιητή ΟδυσσέαΕλύτη». Στη συνέχεια, ο Νίκος Σηφουνάκης, μαζί με άλλους πέντε φίλους τού εκλιπόντος, μετέφεραν τη σορό του στην τελευταία του κατοικία (φώτο). Ας είναι αιωνία η μνήμη ενός ακόμη μεγάλου Έλληνα, που αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό…

Σ.Σ.

 

Αυτοί που παρέμειναν

Το ενδιαφέρον στους ανασχηματισμούς εστιάζεται κυρίως σε εκείνους που… αλλάζουν πόστο ή απομακρύνονται εντελώς από το εκτελεστικό σχήμα. Όμως πρέπει να υπογραμμιστεί η σημασία που κρύβει η διατήρηση κάποιων αντιδημάρχων στα πόστα τους, χωρίς το όνομά τους να εμπλακεί σε κανένα εκ των σεναρίων που κυκλοφόρησαν ενόψει αλλαγών. Με την Αναστασία Αντωνέλλη να παραμένει στον τομέα της Κοινωνικής Προστασίας και πρόεδρος του αντίστοιχου Νομικού Προσώπου, χωρίς να τεθεί ποτέ θέμα αμφισβήτησης ή οποιασδήποτε σκέψης για τη μετακίνησή της αλλού, αφού ομολογουμένως «τρέχει» αθόρυβα και επιτυχημένα τις υποθέσεις αρμοδιότητάς της, αποδεικνύοντας καθημερινά και την περίοδο δημαρχίας Βουνάτσου και επί ημερών της σημερινής δημοτικής αρχής ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Αμετακίνητος έμεινε και ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Νίκος Καρασάββας, ο οποίος διατήρησε και την Πολιτική Προστασία και πριμοδοτήθηκε και με την ευθύνη των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου, που μέχρι πρότινος ανήκαν στην αρμοδιότητα του Στρατή Τζιμή, αλλά και η Αθηνά Ιωσηφέλλη στην αντιδημαρχία Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς.

Μ.ΟΡΦ

 

Σήμερα οι… αντιμισθίες

Σήμερα το πρωί, αναμένεται ο δήμαρχος να ξεκαθαρίσει και το τι θα γίνει με τις αντιμισθίες των 13 νέων αντιδημάρχων του, αφού μέχρι και χθες το απόγευμα δεν είχε αποφασίσει. Ως γνωστόν από τους 13 αντιδημάρχους, αντιμισθία προβλέπεται να έχουν οι οκτώ και ο δήμαρχος θα ανακοινώσει τις σχετικές αποφάσεις του το πρωί.

Μ.ΟΡΦ

 

Αξιοποίηση Κατζανού

Είναι φανερό πως απόφαση της δημοτικής αρχής είναι πια να αποδεσμευτεί η ΔΕΔΑΠΑΛ από την ευθύνη (και) της καθαριότητας και να επιστρέψει στην εκ του καταστατικού της λειτουργία και να τελειώσει οριστικά αυτό το «φλερτ» με τα όρια της νομιμότητας που προκάλεσε στο πρόσφατο παρελθόν.

Ωστόσο, δεν προκύπτει… «αποκαθήλωση» του Γιώργου Κατζανού με την αποχώρησή του από τη ΔΕΔΑΠΑΛ. Αντίθετα, διαφαίνεται μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας στη μάχη της καθημερινότητας, μέσα όμως από το Δήμο και τις υπηρεσίες του. Και είναι φανερό πως στόχος πια είναι να διεκδικηθεί προσωπικό για την υπηρεσία Καθαριότητας…

Μ.ΟΡΦ

 

Η Νυφίδα της Καθαρής Δευτέρας!

Την Καθαρή Δευτέρα, η Νυφίδα και οι ταβέρνες της αποτελούν έναν από τους πιο αξιόπιστους προορισμούς όχι μόνο από τα γύρω χωριά, αλλά και από την πόλη της Μυτιλήνης για εκατοντάδες επισκέπτες που τις κατακλύζουν. Και αυτό όχι τυχαία, αφού οι επαγγελματίες της περιοχής έχουν καταφέρει, χωρίς να ρίξουν λόγω της πολυκοσμίας την ποιότητα, να μένουν όλοι ευχαριστημένοι και για το σέρβις αλλά κυρίως για τις γεύσεις και τα εδέσματα της μέρας αυτής.

Τα επισημαίνουμε όλα αυτά γιατί και ως χρήστες των υπηρεσιών ταβέρνας της περιοχής την ημέρα αυτήν μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι, παρά το γεγονός ότι δεν έπεφτε... καρφίτσα! Αποδεικνύεται έτσι στην πράξη ότι ο κόσμος πάει στον κόσμο και ξαναπάει αν μείνει ευχαριστημένος. Αυτό αποτελεί άλλωστε και την καλύτερη διαφήμιση για το μαγαζί. Διαφορετικά όσοι επιχειρούν να κάνουν διάφορες εκπτώσεις επικαλούμενοι την πολυκοσμία της ημέρας, απλά δεν είναι επαγγελματίες και αυτό το εισπράττει ο πελάτης, το βλέπει ως «αρπαχτή» και δεόντως τιμωρεί, με το να μην ξαναπατήσει στο μαγαζί αυτό, φροντίζοντας να διαμηνύσει τη δυσαρέσκειά του γι’ αυτό και στους γνωστούς του.

Να γιατί αξίζουν τα καλά μας λόγια όσοι σεβόμενοι τον πελάτη τους -και ας μην είναι τακτικός- πασχίζουν να τον ευχαριστήσουν σαν να είναι ο μοναδικός που υπάρχει στο μαγαζί τους. Τέτοιοι επαγγελματίες αναδεικνύουν τις υπηρεσίες τους και προάγουν τουριστικά τον τόπο τους, καθιστώντας τον προορισμό που αξίζει κανείς να επισκεφθεί έστω για να φάει καλά!

Α.Ω.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey