Δεύτερη Ανάγνωση

07/02/2017 - 13:26

«Ο Μητσοτάκης δεν μπήκε στη Μόρια γιατί μπορεί να σιχαινόταν»! Έτσι μας είπε μεταξύ σοβαρού κι αστείου, δημοσιογράφος της ΕΡΤ και της εφημερίδας «Αυγή». Προφανώς ως ένα ακόμη …ακλόνητο επιχείρημα για να μην διανοηθούμε και ψηφίσουμε τον …σιχασιάρη Κυριάκο. Οπότε τι ψηφίζουμε; Αλέξη φυσικά! Ο οποίος όχι μόνο δεν είναι …σιχασιάρης αλλά πετάχτηκε μέχρι στο Παρίσι προκειμένου να ζητήσει επενδύσεις από τη γνωστή γαλλική εταιρεία αρωμάτων «L’Oreal».

ΣΙΧΑΣΙΑΡΗΔΕΣ…

«Ο Μητσοτάκης δεν μπήκε στη Μόρια γιατί μπορεί να σιχαινόταν»! Έτσι μας είπε μεταξύ σοβαρού κι αστείου, δημοσιογράφος της ΕΡΤ και της εφημερίδας «Αυγή». Προφανώς ως ένα ακόμη …ακλόνητο επιχείρημα για να μην διανοηθούμε και ψηφίσουμε τον …σιχασιάρη Κυριάκο. Οπότε τι ψηφίζουμε; Αλέξη φυσικά! Ο οποίος όχι μόνο δεν είναι …σιχασιάρης αλλά πετάχτηκε μέχρι στο Παρίσι προκειμένου να ζητήσει επενδύσεις από τη γνωστή γαλλική εταιρεία αρωμάτων «L’Oreal».

Με βάση όλα αυτά, η επόμενη ερώτηση σε συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου θα πρέπει να είναι: «Είστε σιχασιάρης κύριε Μητσοτάκη;». Να διευκρινιστεί λοιπόν κι αυτό το ζήτημα έτσι ώστε απρόσκοπτα εμείς να επιλέξουμε τον επόμενο ηγέτη της χώρας μας. Και εν πάση περιπτώσει. Γιατί παρακαλώ να στήνουμε κάλπες στα σχολεία; Να πηγαίνουμε στα καταστήματα «Hondos» και με βάση το άρωμα των πολιτικών αρχηγών, να ψηφίζουμε.

Δεν ξέρω πόσοι από σας έχετε διαβάσει το «Άρωμα» του Πάτρικ Ζίσκιντ. Ο πρωταγωνιστής σκότωνε ανθρώπους προκειμένου συλλέγοντας τη μυρουδιά του καθενός, να δημιουργήσει το τέλειο άρωμα. Σκοτώναμε κι εμείς τους πολιτικούς του μνημονίου για να φτιάξουμε το νέο …αρωματικό μνημόνιο, ώσπου μάς «έκατσε» ο Αλέξης, του οποίου η μυρουδιά θα μας συντροφεύει τα επόμενα ενενήντα εννέα χρόνια. Διότι τόσα συμφώνησε με τους δανειστές δίνοντας για …αξιοποίηση όλη τη δημόσια περιουσία του κράτους! Αυτά όσον αφορά τα …αρωματικά!

Τώρα όσον αφορά την ΕΡΤ στην οποία φυτρώνουν τέτοια «μπουμπούκια», δικό τους κακό. Διότι πάντα, καλώς ή κακώς, η κρατική τηλεόραση προέβαλλε το έργο της όποιας κυβέρνησης. Τώρα έχει ξεπεράσει ακόμα και τον παλιό κακό της εαυτό, όχι μόνο διώχνοντας τους τηλεθεατές (απόδειξη οι τηλεμετρήσεις), αλλά δίνοντας επιχειρήματα στους αντιπάλους της να κάνουν τα ίδια, ελπίζοντας όχι χειρότερα, όταν αυτοί θα έλθουν στην εξουσία. Διότι εάν μια κοινωνία πάρει την απόφαση της, κανένα ενημερωτικό μέσο δεν την αλλάζει. Και άντε, καλά τα προηγούμενα χρόνια, είχαμε μόνο την τηλεόραση. Τώρα με το ίντερνετ, τι πληροφορία να διαχειριστείς; Κρίμα μόνο γιατί αξίζουμε μια καλύτερη κρατική τηλεόραση. Ή μήπως όχι;

 


Φεβρουάριος 1956: Προεκλογική ομιλία Κ. Καραμανλή στη Μυτιλήνη

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1956

Ο Καραμανλής στη Μυτιλήνη

Στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, ο νέος πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής έρχεται με το πλοίο «Μιαούλης» στη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με το τίτλο ρεπορτάζ της (αντιπολιτευόμενης) τοπικής εφημερίδας «Ταχυδρόμος»: «Η Προκυμαία εφωταγωγήθη δια να φανεί μεγαλοπρεπέστερα η γυμνότης της υποδοχής -Ο λόγος του “Νέου Περικλή” προκαλεί παραλήρημα εις τα …χασμώμενα πλήθη»! Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, μεγαλύτερο βάρος πέφτει στον κόσμο που υποδέχθηκε τον Κ. Καραμανλή και στο γενικότερο κλίμα.

Γράφει χαρακτηριστικά: «Μισή ώρα πριν κατέφθασαν στον καθορισμένο χώρο αποβιβάσεως -μπροστά στο ανεγειρόμενο νέο κτήριο της Εθνικής Τράπεζας- οι επιτελείς και μερικοί εκ των υποψηφίων Ερέδων… Μεταξύ των πρώτων και ο κύριος Τασσάς. Ο κύριος Γεωργαντέλλης με την σουβλερή ρίνα προς τα πάνω οσμίζεται ανησύχως τον αέρα.

Και η Τασσά πανταχού παρούσα, αρμενίζει μέσα στους συγκεντρωμένους μοιράζοντας αφειδώς χαμόγελα ενθαρρυντικά». Η δε εφημερίδα διερωτάται: «Γιατί άραγε επροτιμήθη ο εξώστης της “Μεγάλης Βρετάνιας” από τον “Αρίωνα” που είχε αποφασισθεί αρχικώς; Μήπως διότι η επωνυμία του ξενοδοχείου εσυμβόλιζε κατά έναν τρόπον την ιδιότητα και τον ρόλον που διεδραμάτισε εις τας εθνικάς υποθέσεις της χώρας ο εράσμιος εκ Πυθαχωρίου πρωθυπουργός;». 

 

ΕΙΠΕ

 

«Δεν γίνεται να μπαίνεις στην τάξη και να φοβάσαι μη σε καταγγείλει ο φοιτητής σου. Είναι αποκαρδιωτικό».

Αιμιλία Βουλβούλη, κοινωνική ανθρωπολόγος, σχολιάζοντας την κατάσταση των πανεπιστημίων στην Τουρκία (iefimerida.gr)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΡΙΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ρεσιτάλ κλασσικής μουσικής με τη λυρική σοπράνο Μαρία Γαλάνη στον Καθολικό Ναό Μεταστάσεως Θεοτόκου στη Μυτιλήνη. Θα προηγηθεί σύντομη διάλεξη του Αθανάσιου Ι. Καλαμάτα στις 9 μ.μ..

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Ο Δήμος Λέσβου συμμετέχοντας στη δράση «Let’s do it Greece», καλεί όλες τις εθελοντικές ομάδες, τους εθελοντές, τους πολίτες και τους φορείς που θέλουν να συμμετέχουν, να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες με το γραφείο της αρμόδιας αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Αθηνάς Ιωσηφέλλη, στο τηλ. 2251037050 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΑΠΟΚΡΙΕΣ

Δηλώσεις συμμετοχής πληρωμάτων στο «Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» της Μυτιλήνης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Τα Γιούνια» 2017». Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15/2.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Έναρξη υποβολής δηλώσεων συμμετοχής για την πιστοποίηση επάρκειας της ελληνομάθειας του έτους 2017 από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Αιτήσεις δεκτές έως 19 Μαρτίου στην υπεύθυνη των εξετάσεων Αργυρούλα Ντίλιου, τηλέφωνα: 6977-086327, 22510 36005, e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έκθεση φωτογραφίας: «Φως το Ερωτικόν» στον εκθεσιακό χώρο της ΦΕΜ, 7 μ.μ. έως 9 μ.μ..

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Jackie» στο «Cine Αρίων» στις 9:15 μ.μ..

- Η ταινία «Resident Evil: Το τελευταίο κεφάλαιο» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey