Δεύτερη Ανάγνωση

30/01/2017 - 13:45

ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ…

Βαρεθήκαμε τον Τσίπρα όλο να κερδίζει κι όλο να βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο. Ίσως και χειρότερα… Βαρεθήκαμε τον Κυριάκο να ζητάει εκλογές. Δεν βλέπει πρώτα να φτιάξει το κόμμα του και μετά να σώσει τη χώρα; Βαρεθήκαμε τους Κεντροαριστερούς με εκατοντάδες δηλώσεις, αναλύσεις, άρθρα, παρουσιάσεις βιβλίων.

Αφήστε αυτά, βρε παιδιά, και πείτε την αλήθεια. Η δουλειά είναι ποιος από τους δυο-τρεις σας θα πάρει την καρέκλα του αρχηγού. Βαρεθήκαμε να μας πηγαίνουν τσίμα τσίμα στο χείλος του γκρεμού μεταξύ ευρώ και δραχμής. Ας πάμε μια και καλή στη δραχμή να γίνουμε Αλβανία στη θέση της Αλβανίας, μήπως κι εμείς οι «κεφάλες» βάλουμε μυαλό. Βαρεθήκαμε τον Καμμένο με τις πατριωτικές του κορώνες... Αμανάτι, βρε Πάνο, άλλαξε τροπάρι δεν πιάνουν πια.

Βαρεθήκαμε τους μεγαλοδημοσιογράφους να πλακώνονται όταν κάποιος τους τσιγκλήσει. Τότε και μόνο τότε θυμούνται τις όποιες απατεωνιές των (νυν) αντιπάλων τους που έγιναν χρόνια πριν. Βαρεθήκαμε τον Παππά και την υπόλοιπη κομπανία με το δήθεν πόλεμο στη διαπλοκή. Τσιμπήσαμε στην αρχή, αλλά τώρα πια δεν σας πιστεύουμε. Το παιχνίδι γνωστό. Εσύ φταις! Όχι εσύ φταις! Όχι εσύ ο εγκέφαλος και συντονιστής της διαπλοκής. Βαρεθήκαμε τον Άδωνη Γεωργιάδη. Καλά τα λες, αλλά πάρε το κοντρόλ και χαμήλωσε τον ήχο… Βαρεθήκαμε τον Βασίλη Λεβέντη ν’ αναγγέλλει εδώ κι έναν χρόνο εκλογές κάθε μήνα. Ακόμα και τη Λιάνα Κανέλλη αρχίσαμε να βαριόμαστε με τα ίδια και τα ίδια, με τις «κόπυ» ερωτήσεις.

Βαρεθήκαμε τους χρυσαυγίτες να πλακώνουν στο ξύλο τον κάθε φουκαρά. Ας δούνε τους ομοϊδεάτες τους στην Ευρώπη κι ας αλλάξουν φάτσες και τροπάρι. Βαρεθήκαμε τον Ολυμπιακό να κερδίζει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα και τους πράσινους να γκρινιάζουν για τη διαιτησία και να μη βλέπουν τα χάλια της ομάδας τους. Βαρεθήκαμε τις ρυθμίσεις με τα «κόκκινα δάνεια». Δεξιοί, πασόκοι, αριστεροί συνεχώς τα ρυθμίζουν κι όλα αρρύθμιστα παραμένουν! Βαρεθήκαμε ν’ ακούμε για απελευθέρωση των επαγγελμάτων. Ποιος διάβολος τούς έχει συλλάβει να πάμε να τους απελευθερώσουμε;

Βαρεθήκαμε το δίκαιο φορολογικό σύστημα. Μπορούμε να έχουμε παρακαλώ λίγο... αδικία; Βαρεθήκαμε τους συνδικαλιστές (του δημοσίου) να μας λένε για τα βάσανά τους. Μήπως να βγούνε στον ιδιωτικό τομέα να δούνε τη… γλύκα; Βαρεθήκαμε ν’ ακούμε τις δικαιολογίες του Μουζάλα για το προσφυγικό. Πάρε τα χρήματα και… τρέχα πριν πάρουν φωτιά τα μπατζάκια μας! Βαρεθήκαμε ως πολίτες να καθόμαστε και να τους ακούμε. Τόσα χρόνια μυαλό δεν βάλαμε. Λέτε να βάλουμε τώρα;

 


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1957. Εξήντα χρόνια πριν άλλες εποχές. Κυβέρνηση ΕΡΕ, πρωθυπουργός ο Κ. Καραμανλής και τα γραφεία της ΕΔΑ στη Μυτιλήνη παρακολουθούνται. Στην τοπική εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» δημοσιεύονται τηλεγραφήματα διαμαρτυρίας της ΕΔΑ και του βουλευτή της Π. Γλιγλή προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1957

Εγκαινιάζεται το «Λέσβιον»

Χοροστατούντος του μητροπολίτη Μυτιλήνης, του νομάρχη Λέσβου Σωτήρη Σταματιάδη, του δημάρχου Απόστολου Αποστόλου, εκπροσώπων των αρχών και πλήθους κόσμου, πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του νέου ξενοδοχείου «Λέσβιον», ιδιοκτησίας Άκη Δημητράκα. Το ξενοδοχείο ήταν Β΄ κατηγορίας, είχε 36 δωμάτια 66 κλινών. Μετά τον αγιασμό, μίλησαν ο μητροπολίτης Μυτιλήνης, ο πληρεξούσιος του ιδιοκτήτη Αντωνάκας καθώς και ο εργολάβος του έργου Ράπτης.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας: «Οι πολυπληθείς επισκέπται οι οποίοι περιήλθον και περιεργάστηκαν το νεόδμητον ξενοδοχείον απευθαύμασαν τον πλούτον, τας ανέσεις και την καλαίσθητον εσωτερικήν του διακόσμησιν, τα οποία το καθιστούν αληθινόν απόκτημα διά την πόλιν μας» («ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» αρ. φ. 3906/22-1-1957).

 

ΕΙΠΕ

«Υπάρχει βούληση ή η περιφερειακή αρχή κινείται με τη λογική “απλά να περνάει ο καιρός”».

Μαρία Νικολάρα για την εκκαθάριση του «Lesvos Shop» («ΕΜΠΡΟΣ»).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey