Δεύτερη Ανάγνωση

27/01/2017 - 13:22

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ…

Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση στη χώρα μας, απαντήσαμε πως εκτιμούμε περισσότερο τον Πούτιν από όλους τους άλλους ηγέτες. Είμαι σίγουρος ότι θα έχανε την πρωτιά από τον Ερντογάν αν δεν ήταν Τούρκος! Κατά τα αλλά, είμαστε Δημοκράτες και Ευρωπαίοι, απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων που θεμελίωσαν τη δημοκρατία.

Όπως και να το κάνουμε, ο καθένας μας μέσα του, κρύβει το δικό του αφέντη, πατερούλη, δεσπότη (πείτε τον όπως θέλετε), που περιμένει να ξεμυτίσει για να σώσει ή και για να σωθεί. Ακόμα συναντάς ανθρώπους, που ούτε καν είχαν γεννηθεί την εποχή αυτή και αναπολούν τη Χούντα του Παπαδόπουλου!

Μερικοί μάλιστα παλιοί δείχνουν ένα έργο λέγοντας με καμάρι «Αυτό το έκανε η Χούντα»! Για τα πάμπολλα έργα που έκανε η Δημοκρατία, τσιμουδιά! Τα θεωρούμε προφανώς αυτονόητα. Θα μου πείτε, εδώ ολόκληρες γενιές χάθηκαν πολεμώντας για τις αριστερές ουτοπικές κοινωνίες, εκεί θα κολλήσουμε τώρα; Κι ακόμα μερικοί ονειρεύονται την επιστροφή τους με νίκη-ρεβάνς. Τη στιγμή που και ο Κάστρο (αδελφός) έβαλε το κουστουμάκι του και υποδέχτηκε με χαρά τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Εκεί που ξεσαλώνουμε όμως, είναι στο ερώτημα «Τι θα έκανα εάν ήμουν για μια μέρα πρωθυπουργός».

Ούτε καν υπουργός, κατευθείαν πρωθυπουργοί να γίνουμε. Μην τυχόν και χάσουμε… ευκαιρία να βγάλουμε το άχτι μας υποτάσσοντας τους άλλους στη …δική μας δημοκρατία! Διαλύουμε …δημοκρατικά τη χώρα μας αλλά όταν πάμε στο εξωτερικό (εξωτερικό εννοούμε πάντα τη Δύση, ποτέ την Ανατολή), γινόμαστε υποδειγματικοί πολίτες.

Δεν περνάνε εκεί οι τσαμπουκάδες και η δημοκρατία τού ό,τι εμείς γουστάρουμε. Στην Ελλάδα συνεχίζουμε το ίδιο παραμύθι. Η ανεργία μειώνεται, το πλεόνασμα είναι μεγάλο, «ταπώνονται» οι διαπλεκόμενοι, την …αντιδραστική εφημερίδα «Τα Νέα» ανέλαβαν οι …αντικειμενικοί κομματικοί του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να κάνουν καλή (!;) αντιπολίτευση, ετοιμαζόμαστε να εκθρονίσουμε τον Σόιμπλε, τι θέλουμε και γκρινιάζουμε; Έλα ντε. Για εργασιακό μεσαίωνα κατηγορεί ο Τσίπρας τον Μητσοτακη. Έλα όμως που τον εργασιακό μεσαίωνα τον φτιάχνει ντεφάκτο η ανεργία! Είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Αυξάνεις την ανεργία, αυξάνεις και τον μεσαίωνα. Μειώνεις την ανεργία, μειώνεις και τον μεσαίωνα. Και πώς μειώνεις την ανεργία; Με επενδύσεις! Και πώς θα έρθουν οι επενδύσεις; Προφανώς όχι με πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ…

ΑΠΟΡΙΑ

Εντάξει, καταλαβαίνω την άνοδο του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης με ιστορικό ρεκόρ μάλιστα, λόγω Τραμπ. Μπορείτε όμως να μου εξηγήσετε την άνοδο του δικού μας χρηματιστηρίου; Πού πας ρε Καραμήτρο;

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Έβαλαν τον Σουλτς να κερδίσει την Μέρκελ; Άντε γεια…

 


Ιανουάριος 1957, Εφημερίδα «Ταχυδρόμος»: Πλούσια η πολιτιστική ζωή της Μυτιλήνης με διαλέξεις και θέατρο

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1978

Η καθημερινότητα της εποχής…

- Δημοσιοποιούνται οι ληξιαρχικές πράξεις της προηγούμενης χρονιάς, δηλαδή του 1977. Με βάση λοιπόν αυτές, είχαμε 976 γεννήσεις (άρρενες 510, θήλεις 466) και 258 θανάτους (136 άρρενες, 122 θήλεις) Καταγράφηκαν 153 γάμοι και 13 διαζύγια.

- Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου ανοίγει σούπερ μάρκετ στην Καλλονή.

- Νέο Δ.Σ. εκλέγεται στο Δικηγορικό Σύλλογο Λέσβου απαρτιζόμενο από τους Δημ. Οικονομόπουλο, Αν. Καζάκο, Μ. Παυλέλλη, Αγγ. Κεντέρη.

 

ΕΙΠΕ

«Αν κάποιος θέλει να ψωνίσει, εκτιμώ ότι το ωράριο των καταστημάτων είναι επαρκέστατο και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών».

Π. Παπαρίσβας, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης («Δημοκράτης»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΓΡΟΤΕΣ

Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας των Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου στο πρώην Δημαρχείο Θερμής στις 8 μ.μ..

ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, για 241 θέσεις εργασίας στο Δήμο Λέσβου. Αιτήσεις έως Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ(www.oaed.gr).

ΘΕΑΤΡΟ

Η παράσταση «Οιδίνους» του Θανάση Τριαρίδη στο πλαίσιο του Θεατρικού Φεστιβάλ Μυτιλήνης στο Δημοτικό Θέατρο στις 9 μ.μ. (13 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό - ανέργων).

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Σιωπή» στο «Cine Αρίων» στις 9 μ.μ..

- Η ταινία «XXX: Επανεκκίνηση» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κοπή βασιλόπιτας της Ένωσης Θεολόγων Λέσβου με ομιλία του καθηγητή παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Ηρακλή Ρεράκη στην αίθουσα Ενοριακής Εστίας της Μητρόπολης Μυτιλήνης στις 5:30 μ.μ..

ΘΕΑΤΡΟ

«Το βλέμμα και το τέρας» στο Θέατρο ΦΟΜ στις 9 μ.μ. (είσοδος 8 ευρώ).

ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Κοντέλη «Ένας Αιώνας Ακράσι» στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου στις 7 μ.μ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey