Δεύτερη Ανάγνωση

26/01/2017 - 14:17

ΔΙΑΠΛΟΚΗ…

Πρώην υπουργός έλεγε ότι ήταν αδύνατον να δουλέψει το πρωί στο υπουργείο του! Ναι μεν πήγαινε αλλά δουλειά δεν έκανε. Ήταν …εγκλωβισμένος από τα μέσα ενημέρωσης και από δημοσιογράφους. Η δουλειά ξεκινούσε με τις πολύ πρωινές εκπομπές και τραβούσε μέχρι αργά το μεσημέρι με τις λεγόμενες «μεσημεριάτικες» εκπομπές. Σειρά τα τηλεοπτικά συνεργεία για live συνεντεύξεις, τα ραδιόφωνα, οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων για συνεντεύξεις, δηλώσεις και παρεμβάσεις για κάθε τρέχον πολιτικό ζήτημα. Και πού τολμούσες ν’ αρνηθείς!

Εκτός από τα δηκτικά σχόλια του κάθε τηλεπαρουσιαστή, άρχιζαν οι μουρμούρες, οι κριτικές αλλά και οι διάφορες κομματικές παρεμβάσεις! Βάλτε τις διάφορες επισκέψεις επιτροπών, πολιτικών φίλων κλπ., πού να βρεις μετά χρόνο για δουλειά το πρωί. Οπότε ο άνθρωπος τ’ άφηνε όλα για μετά το μεσημέρι που σιωπούσαν οι ενημερωτικές εκπομπές και οι συντάκτες των εφημερίδων έτρεχαν να γράψουν τα κείμενα τους. Αυτή λοιπόν είναι μια πρώτης μορφής διαπλοκή. Οι δύσκολες αλλά και προσοδοφόρες επαφές γίνονταν άλλες ώρες, σε άλλα γραφεία όπου εκεί στήνεται η όποιας μορφής διαπλοκή.

Τα αποτελέσματα όμως της εξεταστικής επιτροπής που κυριαρχούν πλέον στην επικαιρότητα, ήρθαν να επιβεβαιώσουν την άποψη ότι οι εξεταστικές δεν οδηγούν πουθενά. Όλες καταλήγουν πάντα στο γνωστό μοτίβο «Όλα στη δικαιοσύνη». Τελικά τίποτα δεν γίνεται με τη λήθη του χρόνου να έχει καταποντίσει τις όποιες φιλόδοξες προσπάθειες έχουν επιχειρηθεί.

Δυστυχώς, η φιλοδοξία της κυβέρνησης για το χτύπημα της διαπλοκής έδινε κάποιες ελπίδες ότι κάτι μπορούσε να γίνει. Αλλά πέρα από τη διαχειριστική της αδυναμία (δες διαγωνισμός για τηλεοπτικές άδειες), ήταν φανερό το αίσθημα της εκδίκησης και της δημιουργίας της δικής της διαπλοκής, παρά της κάθαρσης. Και την ίδια στιγμή έρχεται το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας όπου θεωρεί ότι η διαπλοκή ξεκίνησε το …2015 επί ΣΥΡΙΖΑ!

Μην τρελαθούμε κιόλας! Με αποτέλεσμα σήμερα το όποιο αποτέλεσμα να είναι διαβλητό. Εάν λοιπόν δεν υπάρξει μια έστω μικρή συναίνεση και συνεννόηση, η διαπλοκή, με όποιον τρόπο, θα συνεχίσει να υπάρχει. Ίσως η μόνη λύση και το καλύτερο μέτρο σ’ αυτή την κατάσταση να είναι η θεσμοθέτηση νόμων από την κυβέρνηση, που θα κλείνουν τρύπες και θα σφραγίζουν τη διαπλοκή. Όλα τα υπόλοιπα προφανώς θα είναι για την τρέχουσα πολιτική κατανάλωση…

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ…

«Τα ολοκληρωμένα δίκτυα μονοπατιών θα τονώσουν τις τοπικές κοινωνίες, θα ενισχύσουν τις συμμετοχικές διαδικασίες και την κοινωνική οικονομία και θα εντείνουν την περιβαλλοντική προστασία και εκπαίδευση», ελάλησε υπουργός της κυβέρνησης. Οπότε αφήστε τα λόγια και πιάστε τα μονοπάτια…

 


«Μεσαία Τάξη», το νέο προλεταριάτο…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1962

Η καθημερινότητα της Μυτιλήνης…

- Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της περσινής απογραφής (1961). Έτσι στην πόλη της Μυτιλήνης απογράφεται πληθυσμός 25.758. Στην απογραφή του 1951, είχαν απογραφεί 25.518, είχαμε δηλαδή αύξηση μόλις 240 ατόμων…

- Εγκαινιάζεται η κλινική του Φώτη Τακτικού επί της οδού Χ. Τρικούπη στη πλατεία Αλυσίδας.

- Ιδρύεται Κινηματογραφική Λέσχη με προβολές στον «Ορφέα», ταινιών «διαλεγμένων από το παγκόσμιο ρεπερτόριο με ουσιαστική καλλιτεχνική αξία». Πρώτη ταινία το «Παλτό» του Αλμπέρτο Λαζουάντα. Προσωρινός πρόεδρος της Λέσχης ο Κώστας Κούμπας

 

ΕΙΠΕ

 

«Θεωρώ ότι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς τραυματίστηκε, ίσως ανεπανόρθωτα, από την πρακτική της “κυβερνώσας αριστεράς”! Το αστέρι έφυγε τρομοκρατημένο».

Μάκης Αξιώτης, απερχόμενο μέλος της Ν.Ε. Σύριζα Λέσβου

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Η παράσταση «Νίνα 2» στο πλαίσιο του Θεατρικού Φεστιβάλ Μυτιλήνης στο Δημοτικό Θέατρο στις 9 μ.μ. (13 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό - ανέργων).

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Η Επανεκκίνηση» στο «Cine Αρίων».

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΓΡΟΤΕΣ

Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας των Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου στο πρώην Δημαρχείο Θερμής στις 8 μ.μ..

ΘΕΑΤΡΟ

Η παράσταση «Οιδίνους» του Θανάση Τριαρίδη στο πλαίσιο του Θεατρικού Φεστιβάλ Μυτιλήνης στο Δημοτικό Θέατρο στις 9 μ.μ. (13 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό - ανέργων).

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κοπή βασιλόπιτας της Ένωσης Θεολόγων Λέσβου με ομιλία του καθηγητή παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Ηρακλή Ρεράκη στην αίθουσα Ενοριακής Εστίας της Μητρόπολης Μυτιλήνης στις 5:30 μ.μ..

ΘΕΑΤΡΟ

«Το βλέμμα και το τέρας» στο Θέατρο ΦΟΜ στις 9 μ.μ. (είσοδος 8 ευρώ).

ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Κοντέλη «Ένας Αιώνας Ακράσι» στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου στις 7 μ.μ..

ΠΑΙΔΙ

Ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος αφηγείται μέσα από το παραμύθι του, ότι γονιός δεν είναι αυτός που κάνει παιδιά αλλά αυτός που ζει για τα παιδιά του στο «Book & Art» στις 12 μ.μ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey