Δεύτερη Ανάγνωση

25/01/2017 - 13:27

ΕΠΕΤΕΙΟΣ…

Λοιπόν, σήμερα έχουμε επέτειο. Γιορτάζουμε όμως; Τι να σας πω. Όπως το βλέπει κανείς. Άλλωστε στην κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν υπάρχει αντικειμενική αλήθεια. Και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που κατέκτησε την πλειοψηφία σαν σήμερα πριν από δύο ακριβώς χρόνια, έχει το δικαίωμα της γιορτής. Τι να εορτάσει όμως και με τι δώρα; Άντε να δώσει κάποιες χιλιάδες παραπάνω επιταγές φτώχειας. Άντε να κάνει κάποιες ρυθμίσεις οφειλών. Μια χαραμάδα για τους φουκαράδες, βρε παιδί μου, κακό είναι κι αυτό;

Διερωτούνται όμως πολλοί. Αριστερή πολιτική είναι η κάλυψη στοιχειωδών αναγκών εξαθλιωμένων στρωμάτων με εσωτερική αναδιανομή μεταξύ των λιγότερων φτωχών στρωμάτων; Εάν έτσι είναι η αριστερά, μεροδούλι μεροφάι, τότε καλά πάνε. Μόνο που το ρευστό στραγγίζει, μαζί στραγγίζουν και οι όποιες ελπίδες είχε ο κόσμος τον Ιανουάριο του 2015. Ακόμα κι αυτοί που δεν τους ψήφισαν, περίμεναν τουλάχιστον κάτι καλύτερο, βάζοντας τους… παλιούς στο περιθώριο. Το οποίο νέο και διαφορικό βέβαια ήρθε καβάλα στο δίτροχο του Βαρουφάκη, αυτός μάρσαρε, εμείς ηδονιζόμασταν κι όλοι μαζί πηγαίναμε για «φούντο». Μέχρι που άρχισαν να καταρρέουν μία προς μία οι αυταπάτες της αριστεράς.

Κι επειδή είπαν εμείς δεν τα καταφέρνουμε σε τέτοιο περιβάλλον, ας το αλλάξουμε. Εμ αλλάζει η πραγματικότητα; Βάζουμε... χέρι στη δικαιοσύνη, στα μέσα ενημέρωσης, μέχρι να έλθει εκείνη η «άγια» μέρα να βγούμε από την ευρωζώνη και να τυπώνουμε εμείς όσο χρήμα γουστάρουμε. Ας έχουμε εμείς όλα τα… εργαλεία της πολιτικής στα χέρια και δεν πάνε να… κουρεύονται οι άλλοι!

Βέβαια, την ίδια στιγμή σαν αστείο ακούγονται οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού στον «Economist», που τονίζει τα εξής: «Μπορούμε βάσιμα να ισχυριστούμε ότι έχουν τεθεί οι βάσεις για τη ριζική μεταστροφή του οικονομικού προσανατολισμού της χώρας από ένα κρατικοδίαιτο μοντέλο σε τομείς χαμηλής προστιθέμενης αξίας σε ένα σύγχρονο εξωστρεφές παραγωγικό πρότυπο, που δίνει έμφαση στο ανθρώπινο κεφάλαιο και την καινοτομία». Όλα αυτά όταν υπάρχει ένα άνευ προηγουμένου αλαλούμ στους οικονομικούς υπουργούς της κυβέρνησης με αντιφατικές δηλώσεις και αντικρουόμενες εγκυκλίους, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως το πρόβλημα τούτης της κυβέρνησης δεν είναι μια άλλη πολιτική, αλλά η διαχειριστική της αδυναμία.

Και ναι μεν «η Αριστερά δεν δικαιούται ν’ αποδράσει», αλλά τουλάχιστον αφήστε εμάς να αποδράσουμε! Τελειώνουμε το… επετειακό μας αυτό σημείωμα με μια απορία. Πού χάθηκαν οι διάσημοι «αγανακτισμένοι» που διέπρεψαν επί εποχής… γερμανοτσολιάδων;

 


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015! Τα πρωτοσέλιδα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ...

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1993

Τριγμοί στη δημοτική αρχή Παναγιώτου

 

Τριγμοί στη δημοτική αρχή του Νότη Παναγιώτου με την αντικατάσταση του μέχρι πρότινος αντιδημάρχου Στάθη Μακίδη από το Νάσο Γιακαλή. Η αλλαγή αυτή πυροδότησε μια σειρά αντιδράσεων, σχολίων και ανακοινώσεων. Η δεύτερη Αντιδημαρχία παρέμεινε στη Μάρω Μπουρνού (ΣΥΝ), με αποτέλεσμα το ΚΚΕ να εκδώσει ανακοίνωση διαμαρτυρόμενη για τη μη ανάληψή της από το μέλος του Βαγγέλη Χριστοδούλου. Η ανακοίνωση του ΚΚΕ επεσήμανε τα εξής:

«Θεωρεί πολιτική ενέργεια την άρνηση του δημάρχου για την Αντιδημαρχία, παραβλέποντας ότι τα κόμματα που το στήριξαν ήταν τρία». Να διευκρινίσουμε ότι ο συνδυασμός του Νότη Παναγιώτου είχε κερδίσει τις εκλογές το 1990, στηριζόμενος στο ΠΑΣΟΚ και στον ενιαίο τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Στη συνέχεια, όμως είχαμε τη διάσπασή του, με το ΚΚΕ και το ΣΥΝ να ακολουθούν χωριστούς ανταγωνιστικούς δρόμους, που επηρέασαν τους γενικότερους συσχετισμούς.

 

ΕΙΠΕ

«Δύο χρόνια μετά, νιώθω αρκετά μακριά απ’ αυτό που η κυβερνητική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει, όπως τουλάχιστον εγώ την ονειρεύτηκα».

Μάντζαρης Δημήτρης, απερχόμενο μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου (facebook)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μάρτιν Βερβέι, συντονιστής της εφαρμογής της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, έρχεται στη Λέσβο για να επισκεφθεί τα Κέντρα Φιλοξενίας και να συναντηθεί με το δήμαρχο Λέσβου.

ΕΡΓΑΣΙΑ

Λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού 93 ατόμων στο ΕΚΑΒ.

ΘΕΑΤΡΟ

Στο πλαίσιο του «Θεατρικού Φεστιβάλ Λέσβου», στο Δημοτικό Θέατρο θα παρουσιαστεί «Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου με τον Φώτη Μακρή στις 9 μ.μ. Είσοδος: 13 ευρώ γενική και 10 ευρώ φοιτητικό-ανέργων.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Η Εργατική Λέσχη Μυτιλήνης κόβει την πίτα της στα νέα γραφεία της, Πιττακού 15, στις 7 μ.μ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έκθεση φωτογραφίας από τις δράσεις της «Συνύπαρξης» στο «Μουσικό Καφενείο» στις 8 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «La La Land» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία «Ο Νόμος της Νύχτας» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey