Δεύτερη Ανάγνωση

24/01/2017 - 13:35

ΘΟΛΟ ΣΚΗΝΙΚΟ…

Μπήκαμε λοιπόν και στην εποχή Τραμπ. Το θέμα είναι πώς θα βγούμε! Διότι ναι μεν συμπληρώθηκαν «επιτυχώς» πέντε μέρες θητείας του, αλλά για σκεφτείτε… Ακολουθούν άλλες χίλιες οκτακόσιες πενήντα πέντε ολόκληρες μέρες! Αντιδράει ο κόσμος στις ΗΠΑ αλλά πού ήταν όλοι αυτοί προεκλογικά ν’ αντιδράσουν, να ξυπνήσουν, να ψηφίσουν; Πού ήταν όλοι αυτοί να κινητοποιηθούν, να πάρουν τα δικαιώματα τους στο χέρι, να ψηφίσουν; Είναι πλέον πολύ αργά για δάκρυα. Καλά τούς τα είπε ο Τραμπ: «Πού ήσασταν όταν ψηφίζαμε;».

Έλα ντε. Από την άλλη βέβαια «ουδέν κακόν αμιγές καλού». Ευκαιρία ν’ ανακαλύψουν και πάλι στη χώρα αυτή, την πολιτική. Να ξυπνήσει ο κόσμος, η κοινωνία της Αμερικής. Δεν είναι …Αμερικανάκια. Ο λαός της είναι από τους πλέον πολιτικούς βάζοντας τη σφραγίδα του σε μεγάλες τομές της ιστορίας της. Στο φυλετικό, στον πόλεμο του Βιετνάμ κλπ.. Ήρθε λοιπόν η ώρα να ξεσηκωθεί, ν’ ανακαλύψει την πολιτική και να δραστηριοποιηθεί. Γιατί όπως και να το κάνουμε, η μετριοπαθής, επιτυχημένη πολιτική Ομπάμα τούς είχε αποκοιμίσει όλους.

Μάθημα για όλους εμάς, Έλληνες και Ευρωπαίους. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Κι όσο κι αν κατηγορούμε το «παλιό», πρέπει να γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνο είναι το «νέο». Το «νέο» που έρχεται μέσα από …τιτιβίσματα θυμού, μπορεί να μας εκτονώνει αλλά δεν είναι πολιτική. Την …πατήσαμε εμείς εδώ στην Ελλάδα και τώρα τραβάμε τα μαλλιά μας. Καλά να πάθουμε γιατί αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις. Την …πατήσανε και οι Άγγλοι που αφέθηκαν στα λαοπλάνα λόγια καιροσκόπων πολιτικών. Εκλογές έχουμε τούτη τη χρονιά και σε μια σειρά από χώρες της Ευρώπης.

Ωιμέ, εάν μείνουν αποκοιμισμένοι οι εκλογείς και αφεθούν στα χέρια λαοπλάνων, χαζοχαρούμενων αλλά και επικίνδυνων διχαστικών πολιτικών. Γιατί οι χαζοχαρούμενες πολιτικές είναι καλές, αρκεί να μην περνάνε τους τοίχους ενός πανεπιστημιακού αμφιθεάτρου. Ο θυμός και ο διχαστικός λόγος δίνει …κουράγιο σε ταλαιπωρημένες κοινωνίες, αλλά δεν δίνει λύσεις.

Η πολιτική είναι ζωές, άνθρωποι, πόνος, δυστυχία. Η Γηραιά Ήπειρος που είχε τραβήξει πολλά με τους παγκοσμίους πολέμους, είχε ωριμάσει, είχε βάλει μυαλό, είχε θεσπίσει θεσμούς για μια ειρηνική πλέον πορεία, θα είναι κρίμα να οδηγηθεί σε τέτοιους επικίνδυνους δρόμους. Αρκεί μόνο να δει κανείς ποιοι θέλουν τη διάλυση της Ενωμένης Ευρώπης. Και ήρθε η ώρα της σιωπηρής πλειοψηφίας να πάρει την υπόθεση στα χέρια της, με την …ψήφο της!

 

ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ο Τραμπ κατηγορεί τα «κακά» μέσα ενημέρωσης. Κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει…

 


Το παιδί του Αυριανισμού, στηρίζει Τσίπρα και Τραμπ!

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ….

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1996

Ανακοινώσεις της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ για την ασθένεια Α. Παπανδρέου

Συνεδριάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του γραμματέα της, Χρήστου Σταθέλλη, με θέμα την αποχή του πρωθυπουργού Α. Παπανδρέου από τα καθήκοντά του λόγω της ασθένειάς του. Είναι η περίοδος που ο τότε πρωθυπουργός, έχοντας επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του από την ασθένειά του, έχει ουσιαστικά αποσυρθεί από την άσκηση των καθηκόντων του, δίνοντας έτσι την αφορμή στους διαδόχους, για μια διαπάλη εξουσίας για τη μετά Παπανδρέου εποχή. Αλλά ζητούμενο ήταν ποιος θα ζητούσε από τον Α. Παπανδρέου να παραιτηθεί! Στο κλίμα αυτό, η ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Λέσβου εκφράζει τη συμπαράστασή της στον πρωθυπουργό, καταλήγοντας στη διαπίστωση πως η παρατεταμένη απουσία του από την άσκηση των καθηκόντων του, δημιουργεί οξύ πρόβλημα, που θ’ αντιμετωπίσει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και τα καταστατικά του όργανα.

 

ΕΙΠΕ

 

«Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων που διέσχισαν παγωμένες θάλασσες και τους φιλοξενούμε είτε προσωρινά, είτε για μεγαλύτερο διάστημα».

Δημήτρης Αβραμόπουλος, επίτροπος Μετανάστευσης της Ε.Ε. (in.gr)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Στο πλαίσιο του Θεατρικού Φεστιβάλ Μυτιλήνης στο Δημοτικό Θέατρο, «Μαράν Αθά» του Θωμά Ψύρρα με τη Γιασεμί Κελαηδόνη, στις 9 μ.μ. (13 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό - ανέργων).

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «La La Land» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

- Η ταινία «Ο Νόμος της Νύχτας» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Στο πλαίσιο του Θεατρικού Φεστιβάλ Μυτιλήνης στο Δημοτικό Θέατρο, «Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου με το Φώτη Μακρή στις 9 μ.μ. (13 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό - ανέργων).

ΕΡΓΑΣΙΑ

Λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού 93 ατόμων στο ΕΚΑΒ. Πληροφορίες στο ΚΕΠ.

 

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Στο πλαίσιο του Θεατρικού Φεστιβάλ Μυτιλήνης στο Δημοτικό Θέατρο, «Νίνα 2» στις 9 μ.μ. (13 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό - ανέργων).

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

«Το βλέμμα και το τέρας» στο Θέατρο ΦΟΜ στις 9 μ.μ. (είσοδος 8 ευρώ).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey