Δεύτερη Ανάγνωση

23/01/2017 - 14:02

ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ…

Ο λαϊκισμός παρουσιάζεται σε μεγάλες εποχές κρίσης. Είναι ένα παιδί της κρίσης. Όμως από την άλλη και η κρίση είναι παιδί του λαϊκισμού. Ο λαϊκισμός που οδηγεί στην κρίση είναι σταδιακός, αργός, γουλιά γουλιά πίνεται καθημερινά το δηλητήριό της. Και βέβαια ο λαϊκισμός δεν είναι προνόμιο μόνο του δικού μας πολιτικού σκηνικού, απλώνεται στην Ευρώπη, σε όλο το λεγόμενο δυτικό κόσμο. Τον ζούμε και τον βιώνουμε εντονότερα στην Ευρώπη.

Είναι γεγονός πως η ήπειρός μας έζησε πολλά χρόνια ευημερίας. Βίωσε την ενοποίηση κρατών, κοινωνιών και πολιτικού λόγου, δεν κατάφερε όμως να κατανοήσει ή εάν θέλετε να ανακόψει τη διασπορά του πλούτου της στη Δύση και στην Ανατολή. Το κοινωνικό κράτος άρχισε να σέρνεται και η παγκοσμιοποίηση ήλθε να παίξει τον καταλυτικό της ρόλο. Ο πολιτικός λόγος δεν μπορεί να απαντήσει θετικά σε τρία κυρίαρχα θέματα της Γηραιάς Ηπείρου. Πρώτον στην ανεξέλεγκτη μετακίνηση κεφαλαίων. Δεύτερον στην πολυπολιτισμικότητα και στην προσφυγική κρίση. Και τρίτον στην τρομοκρατία, που έχει εισβάλει δυναμικά πλέον στον κοινωνικό ιστό.

Οι κοινωνίες λοιπόν της Ευρώπης αλλάζουν και οι πολιτικοί δυσκολεύονται να δώσουν απαντήσεις. Εκεί έρχεται ο λαϊκισμός, με χάιδεμα αφτιών, με την αφέλεια αλλά και την απλοϊκότητα του λόγου που αφομοιώνεται χωρίς πνευματικές δυσκολίες και με τη δημιουργία εχθρών, να δώσει απαντήσεις σε πολύπλοκα ζητήματα. Κι όλα αυτά «πασπαλισμένα» με ιστορία με μυστικές δυνάμεις…

Η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σε πρόσφατη ομιλία της ισχυρίστηκε ότι στη χώρα μας, εάν δεν αλλάξει το εκπαιδευτικό μας σύστημα, είναι αδύνατον να ξεφύγουμε από το μόνιμο βάλτο του λαϊκισμού. Τα παιδιά που μπαίνουν σ’ αυτό, επισημαίνει, βγαίνοντας έχουν τρία ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία τους ακολουθούν στη συνέχεια. Πρώτο. Ότι οι άριστοι είναι φυτά. Δεύτερον. Ότι η αναρχία επιβραβεύεται. Και τρίτο ότι η δημόσια περιουσία δεν είναι αντικείμενο σεβασμού. Αυτοί λοιπόν που θα βγουν από τα Πανεπιστήμια με αυτές τις… αρχές θα κληθούν μετά να διδάξουν τα παιδιά μας. Και δυστυχώς η αξιολόγηση έχει στιγματιστεί!

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η αξιολόγηση για τους “διανοουμένους” είναι ένα εργαλείο του νεοφιλελευθερισμού προκειμένου να τιθασεύσει τα νιάτα της χώρας»! Προσθέστε τον ανορθολογισμό και την έλλειψη σεβασμού στους νόμους, που κι αυτά σηματοδοτούν την πορεία μας. Μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα αυτά; Το ζήτημα αυτό θα τεθεί και θα κριθεί στις επόμενες εκλογές από τον ελληνικό λαό. Και αυτός θα είναι ο μόνος υπεύθυνος για τη μελλοντική πορεία της χώρας μας...

 


Η πρώτη δημοσκόπηση του 2017. Ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 72% εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1996

Νέο Δ.Σ. στο Σύνδεσμο Φιλολόγων Λέσβου

 

Πραγματοποιείται Γενική Συνέλευση στο Σύνδεσμο Φιλολόγων Λέσβου και ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Το νέο Δ.Σ. αποτελούν οι: πρόεδρος: Καλλιόπη Αναγνωσταρά, αντιπρόεδρος: Γιώργος Μπεκιάρης, γεν. γραμματέας: Παναγιώτης Σκορδάς, ταμίας: Στρατής Αναγνώστου, μέλος: Δημήτρης Πατίλας, αναπληρωματικά μέλη: Κλεονίκη Μαρμάρου, Γ. Διγιδίκης και Στρατής Τζιμής.

Στη συνέχεια, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε και ανακήρυξε επίτιμο μέλος του Συνδέσμου το φιλόλογο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη. Με τον τρόπο αυτόν τίμησαν την πολύχρονη θητεία του στη μέση εκπαίδευση αλλά και την ουσιαστική του συμβολή του στη γόνιμη πορεία του Συνδέσμου Φιλολόγων, του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος.

 

ΕΙΠΕ

«Είμαστε στο έτος 2017 και το κέντρο φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών του Καρά Τεπέ συνεχίζει να λειτουργεί υπό τον έλεγχο των ΜΚΟ».

Καραγεωργίου Στρατής, δημοτικός σύμβουλος («ΕΜΠΡΟΣ»)

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey