Δεύτερη Ανάγνωση

19/01/2017 - 14:02

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΔΟΛ

Άντε και περνάει στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ. ΔΟΛ για τους μη επαΐοντες σημαίνει Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, δηλαδή οι εφημερίδες «Νέα», «Βήμα», η ιστοσελίδα in.gr, κλπ.. Γνωρίζουμε πρώτον: Ότι ο Οργανισμός κουβαλάει κάπου διακόσια και, εκατομμύρια χρέη. Δεύτερον: Έχει το … «ξούρι» να είναι κάθετα αντίθετος με την κυβέρνηση. Τρίτον: Έχει αναπτυχθεί μια προσωπική κόντρα μεταξύ Τσίπρα και Ψυχάρη, ιδιοκτήτη του ΔΟΛ. Ε λοιπόν, ήρθε η ώρα για τη ρεβάνς. Διότι ως γνωστόν, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Το ερώτημα όμως είναι εάν η όποια αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης του ΔΟΛ, θα επηρεάσει το πολιτικό κλίμα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές που μία ή έστω δυο εφημερίδες είχαν τη δυνατότητα να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις.

Διότι πρώτον: Τα «Νέα» έχουν μικρή κυκλοφορία, με τα ζόρια πωλούν δώδεκα χιλιάδες φύλλα πανελλαδικά! Και να φανταστείτε ότι είναι πρώτα σε κυκλοφορία! Το εβδομαδιαίο «Βήμα» έρχεται, ανάλογα με τις προσφορές του, στην τέταρτη ή πέμπτη θέση με κυκλοφορία γύρω στις εξήντα χιλιάδες. Δεύτερον: Δεν είναι πλέον μονοθεματική η πηγή ενημέρωσης. Εκτός από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, πρώτο τραπέζι στην πίστα της ενημέρωσης είναι πλέον τα λεγόμενα social media. Σ’ αυτά βασίστηκε ο Τραμπ κι άλλοι ...παλαβοί υποψήφιοι για να περάσουν τις θέσεις και τα μηνύματα τους. Και ως γνωστόν στο χώρο αυτό, διαπρέπει ό,τι έξαλλο εμφανισθεί. Τρίτον: Οι περισσότερες εφημερίδες έχουν ταυτιστεί (καλώς ή κακώς) με το παλιό συστημικό πολιτικό καθεστώς. Με αποτέλεσμα όποιον στηρίζουν, να χάνει!

Στις ΗΠΑ π.χ., οι δύο μεγαλύτερες και εγκυρότερες εφημερίδες, «The New York Times» και «Washington Post», στήριξαν την Χίλαρυ Κλίντον. Το ίδιο συνέβη και στο δημοψήφισμα της Αγγλίας, όπου οι μεγάλες και σοβαρές εφημερίδες στήριξαν την παραμονή της Μ. Βρετανίας στην Ε.Ε..

Στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο για την εξουσία, αντιμετώπισε αυτά τα μέσα ενημέρωσης, με τις γνωστές τους πολιτικές απόψεις. Παρόλα αυτά κέρδισε. Με βάση λοιπόν όλα αυτά, όποια αλλαγή ιδιοκτησίας ή πολιτικής στον ΔΟΛ, πέρα από μια πολιτική ρεβάνς, δεν θα διαμορφώσει το πολιτικό σκηνικό. Αυτό διαμορφώνεται μέσα από την ίδια τη ζωή, από την καθημερινότητα. Εκεί παίζεται το παιχνίδι. Γιατί όμως υπάρχει φόβος και γιατί χρειάζεται εγρήγορση κι επαγρύπνηση; Την απάντηση δίνει ο αριστερός Μίκης Θεοδωράκης: «Η ιστορική πείρα μάς έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει χειρότερος ολοκληρωτισμός από αυτόν που επέβαλαν στους λαούς τους οι ποικιλώνυμοι πρώην “αριστεροί”, στις περιπτώσεις που πέτυχαν να μετεξελιχθούν σε κρατική εξουσία».

 


Το Άγαλμα Ελευθερίας…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1991

Νέοι νομαρχιακοί σύμβουλοι

Πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη τριών αιρετών νομαρχιακών συμβούλων, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο διορισμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Τότε ο νομάρχης (Γιώργος Φωτεινόπουλος) και το μεγαλύτερο μέρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου διορίζονταν ακόμα από την εκάστοτε κυβέρνηση. Τα αποτελέσματα των εκλογών, όπου ψήφιζαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ήταν:

Επαρχία Πλωμαρίου: Κώστας Στεργιανός 34, Π. Κλειδαράς 25. Επαρχία Μήθυμνας: Γ. Βατός 102, Τ. Παλαιολόγος 92. Επαρχία Μυτιλήνης: Δ. Ζούρος 173, Αν. Μπογόρδος 87. Εκλέγονται οι πρώτοι της κάθε Επαρχίας. Από το 1994 θεσμοθετήθηκε η αιρετή νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, με

πρώτο αιρετό νομάρχη τον Αλέκο Μαθιέλλη.

 

ΕΙΠΕ

 

«Σε ό,τι αφορά την άποψη της τοπικής κοινωνίας για το παραγόμενο έργο, μπορείτε αυτή να τη διαπιστώσετε με μια επίσκεψή σας στα χωριά της Λέσβου».

Θοδωρής Βαλσαμίδης, αντιπεριφερειάρχης, απαντώντας στη Μ. Νικολάρα («Εμπρός»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδεία στη Λέσβο θα πραγματοποιήσει ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης. Συνάντηση με το δήμαρχο Λέσβου στις 10 π.μ..

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ξεκινά η διανομή προϊόντων στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Λέσβου, σε 395 τετραμελείς οικογένειες, δικαιούχους του ΤΕΒΑ, από τις 8:30 π.μ. μέχρι τις 12:30 μ.μ., στην ΕΨΥΠΑΛ στον Καρά Τεπέ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Κρυφή Ομορφιά» στο «Cine Αρίων» στις 7:15 μ.μ..

- Η ταινία «La La Land» στο «Cine Αρίων».

- Η ταινία «Ο Νόμος της Νύχτας» στο «Cine Αρίων»

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Γενική Συνέλευση της Παλλεσβιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου επί της οδού Κομνηνάκη 43 (παλιό Εργατικό Κέντρο) στις 11 π.μ..

ΘΕΑΤΡΟ

Το θεατρικό έργο «Οι Σιδεράδες» στο πλαίσιο του Θεατρικού Φεστιβάλ Μυτιλήνης στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ., τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό - ανέργων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey