Δεύτερη Ανάγνωση

17/01/2017 - 13:35

Ο ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ…

Οι τελευταίες δηλώσεις του Γιάννη Μουζάλα για την τοπική κοινωνία και το δήμαρχο Λέσβου, είναι και άδικες και προσβλητικές. Άδικες διότι ξεχνάει (;), αγνοεί(;), ο υπουργός Μετανάστευσης ότι η τοπική κοινωνία ήταν πρώτη αυτή που έτρεξε να βοηθήσει στους πρόσφυγες όταν ξεκίνησαν να έρχονται κατά χιλιάδες την άνοιξη του 2015.

Τότε που η κυρία Τασία με τη χαζοχαρούμενη πολιτική της, τους έβαζε να …λιάζονται, με τους γελοιογράφους να κάνουν πάρτι κι εμείς να τραβάμε τα μαλλιά μας! Άδικη για το δήμαρχο Σπύρο Γαληνό, που εκτός του ότι του έλαχε αυτό το …λαχείο, από την πρώτη στιγμή και βλέποντας την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, πήρε το πρόβλημα πάνω του. Καλώς ή κακώς, αυτό είναι άλλο θέμα. Προσβλητική για την τοπική κοινωνία και ειδικά για τους απλούς λαϊκούς ανθρώπους, ψαράδες, αγρότες, γριές, που προσέτρεξαν στους κατατρεγμένους ανθρώπους με ιδιαίτερη ευαισθησία, και τους οποίους θα πρέπει να σεβόμαστε, αφού αυτοί βασικά μάς δίδαξαν τι σημαίνει ανθρωπιά!

Προσβλητικές οι δηλώσεις επίσης για το δήμαρχο μας, ο οποίος δεν τα έκανε όλα αυτά έχοντας στο μυαλό του κάποια βραβεία ή έστω κάποια πρόσκαιρα ανταλλάγματα. Κι έρχεται τώρα ο υπουργός να προβάλλει ως άλλοθι, μια σειρά από αυτονόητες ανταποδοτικές δράσεις και τα βραβεία.

Δικαιώνοντας αυτούς που φώναζαν για ανταποδοτικότητα αφήνοντας εκτεθειμένους όσους στρουθοκαμήλιζαν τόσο καιρό. Βέβαια από την άλλη ας πρόσεχε ο δήμαρχος! Αφού τους ήξερε, τι τους εμπιστευόταν; Και για να μην ξεχνιόμαστε. Τι έγιναν οι αποφάσεις της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου;

Και το αποκορύφωμα για τον υπουργό Μετανάστευσης; Να ισχυρίζεται ότι θέλουμε να ρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ! Δεν ξέρω πώς αντιλαμβάνεται την έννοια της λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας ο Γιάννης Μουζάλας, αλλά είναι δικαίωμα του κάθε κόμματος, του κάθε πολίτη, να κάνει κριτική στην όποια κυβέρνηση όποτε θέλει. Ακόμα και την επομένη των εκλογών. Δεν νομίζω σ’ αυτό να διαφωνεί κανείς. Εκτός εάν ο υπουργός έχει «κολλήσει» κι αυτός …συριζίτιδα ανακαλύπτοντας παντού εχθρούς επειδή ακριβώς αδυνατεί να διαχειριστεί την πραγματικότητα!

Εχθρός τους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που εγκαλεί την κυβέρνηση, η οποία δεν αξιοποιεί τα πολλά εκατομμύρια που τής δίνει. Εχθροί τους οι ΜΚΟ, που καταγγέλλουν επίσης κακή διαχείριση του προσφυγικού. Εχθρός τους γίνεται ακόμα ο πρώην συνεργάτης του υπουργού, Οδυσσέας Βουδούρης, που κατήγγειλε άστοχες υπερβάσεις και τσαπατσουλιές στα οικονομικά. Τώρα ήρθε η σειρά μας να γίνουμε κι εμείς, η τοπική κοινωνία αλλά και ο δήμαρχος Λέσβου, εχθροί! Ψυχραιμία παιδιά…

 


Η …υποδοχή της πρωτοβουλίας της Φώφης Γεννηματά για την κεντροαριστερά από τις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1907

Πεθαίνει ο Δημήτριος Βερναρδάκης

Γεννήθηκε στην Αγία Μαρίνα της Λέσβου στις 21 Νοεμβρίου 1833. Ο πατέρας του, ονομαζόταν Νικόλαος Βερναρδάκης και καταγόταν από την Κρήτη, ενώ η μητέρα του Μελισσηνή, το γένος Τραντάλη. Αδελφοί του ήταν οι λόγιοι Αθανάσιος και Γρηγόριος Βερναρδάκης. Το 1849 σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ το 1856 αναγορεύθηκε διδάκτωρ Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ιστορικού δράματος στην Ελλάδα. Τα έργα του, είχαν μεγάλη επιτυχία στην εποχή τους αλλά ξεχάστηκαν γρήγορα κυρίως λόγω της αρχαΐζουσας γλώσσας τους. Το 1861 διορίστηκε έκτακτος καθηγητής Ιστορίας και Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ το 1865 διορίστηκε τακτικός. Η πανεπιστημιακή του καριέρα έληξε στις 27 Αυγούστου 1869 όταν αναγκάστηκε σε παραίτηση λόγω συνεχιζόμενων φοιτητικών αντιδράσεων (Βερναρδάκεια).

 

ΕΙΠΕ

 

«Δε θα συναινέσω στην καταστροφή του τόπου που συντελείται αυτή τη στιγμή με την ανεξέλεγκτη ροή και τον εγκλωβισμό Αφρικανών μεταναστών».

Σπύρος Γαληνός, δήμαρχος Λέσβου, στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα (in.gr)

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

 

 

ΤΡΙΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

«Το όνομα μου είναι Τζαίημς Ντην» του Γιώργου Χρονά, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ..

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

 

- Η ταινία «Το Σινικό Τείχος» στο «Cine Αρίων» στην Αίθουσα 1 στις 9:30 μ.μ..

 

- Η ταινία «Κρυφή Ομορφιά» στο «Cine Αρίων» στις 7:15 μ.μ..

 

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

 

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

 

Κοπή βασιλόπιτας από το Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου στη Λέσχη Αξιωματικών Μυτιλήνης στις 6:30 μ.μ..

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

 

- Η ταινία «Το Σινικό Τείχος» στο «Cine Αρίων» στην Αίθουσα 1 στις 9:30 μ.μ..

 

- Η ταινία «Κρυφή Ομορφιά» στο «Cine Αρίων» στην Αίθουσα 2 στις 9.30 μ.μ..

 

- Η ταινία «Assassin’s Creed» στην Αίθουσα 2 στις 7 μ.μ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey