Δεύτερη Ανάγνωση

11/01/2017 - 14:27

ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ…

Εννοείται πως φταίνε οι ξενοδόχοι! Αυτοί δεν φταίνε ποτέ και σε τίποτα... Γινόμαστε μονότονοι, αλλά τι να κάνουμε, η πραγματικότητα ισοπεδώνει θεωρίες, ιδεολογίες, λόγια, υποσχέσεις. Το πρόβλημα με τούτους δεν είναι ότι έχουν άλλη πολιτική. Δικαίωμα κάθε κόμματος και κάθε πολιτικού στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες είναι να εκφράζει την όποια πολιτική θεωρεί σωστή. Εμείς οι πολίτες στις εκλογές θα επιλέξουμε ποια πολιτική θέλουμε και ποιοι πολιτικοί μάς αντιπροσωπεύουν. Κατανοητά; Απλοϊκά και κατανοητά.

Σήμερα λοιπόν το πρόβλημα με την κυβέρνηση δεν είναι η πολιτική της. Είναι η διαχείρισή της. Το είδαμε με τον Βαρουφάκη, με κάτι άλλους πολιτικούς που τώρα είναι στον... πάγκο, που πετούσαν «τούβλα», εμείς από κάτω ανοίγαμε το στόμα από το θαυμασμό, αλλά αποδείχτηκαν μπαρούφες και οι ίδιοι (ευτυχώς) πετάχτηκαν έξω από την κυβέρνηση. Το πρόβλημά της λοιπόν είναι η διαχείριση. Είχανε μια άλλη πολιτική αντίληψη για το προσφυγικό, για τα σύνορα κ.λπ., δικαίωμά τους. Ήλθαν στην κυβέρνηση, τσόντα βέβαια ο πατριώτης Πάνος, και είπαν να την εφαρμόσουν. Να τα αποτελέσματα μετά από δύο σχεδόν χρόνια.

Άφησαν και μπούκαραν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, έγινε άνω κάτω όλη η Ευρώπη, απορρόφησαν όσους και όποιους ήθελαν τα κράτη της ενωμένης Ευρώπης, γιγαντώθηκαν τα ξενοφοβικά κόμματα, μετά μας έκλεισαν και τα σύνορά τους, ενώ μας έμειναν καμιά εξηνταριά (και πλέον) χιλιάδες πεσκέσι. Στο τέλος δε αγωνιούμε με την τύχη της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας. Και τρέχουν κάθε τόσο να βρουν ποιοι φταίνε για τη δική τους ανικανότητα διαχείρισης των προβλημάτων. Γι’ αυτό βγαίνει σήμερα η Ε.Ε. και τους τα ρίχνει χονδρά, επειδή δεν μπόρεσαν να απορροφήσουν και να διαχειρισθούν τα κονδύλια της… κακιάς Ευρώπης! Και παρεμπιπτόντως, κρύος ιδρώτας μ’ έχει πιάσει (ας έχει ψόφο απέξω) όσο σκέφτομαι ότι τούτες τις μέρες καλούνται να διαχειριστούν εθνικά θέματα.

Τέλος πάντων, ο θεός της Ελλάδας είναι μεγάλος… Μέρες τώρα προειδοποιούσαν η Χριστίνα Σούζη, ο Αρναούτογλου, ο Αρνιακός ότι θα έλθει μεγάλη κακοκαιρία με χιόνια. Δεν μπορούσαν να προετοιμαστούν τουλάχιστον στοιχειωδώς; Να δουν πόσοι μένουν σε σκηνές, πού υπάρχουν καταλύματα, να διαπραγματευτούν με ξενοδοχεία. Δηλαδή να κάνουν αυτό που κάνουν τώρα κατόπιν εορτής! Και καλά εμείς σαν λαός δεν πολυφοριόμαστε για την προβλεπτικότητά μας και την οργανωτικότητά μας. Τα ξένα στελέχη που στελεχώνουν τις ΜΚΟ πώς πιάστηκαν απροετοίμαστα; Δεν είναι θέμα ευαισθησίας, είναι θέμα οργάνωσης και διαχείρισης. Και δυστυχώς την πληρώνουν άνθρωποι…

 


Σε κλοιό χιονιά όλη η χώρα...

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1990

Αλλαγές στην Περιφέρεια και στη Νομαρχία

 

Οικουμενική κυβέρνηση στη χώρα μας, η οποία τοποθετεί τους νέους περιφερειάρχες και νομάρχες. Η θητεία τους όμως δεν κράτησε για πολύ, δεδομένου ότι τον Απρίλη διεξήχθησαν οι εκλογές, όπου την κυβέρνηση ανέλαβε η Ν.Δ. διορίζοντας τα δικά της στελέχη.

Στην περιοχή μας ο ναύαρχος ε.α. ΧρήστοςΛυμπέρης τοποθετείται περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου και νομάρχης ο Μάρκος Μενής, αντικαθιστώντας τον Αναστάσιο Γιατράκο. Ο Χ. Λυμπέρης μετά την αποστρατεία του επανήλθε το 1993 όταν τις εκλογές κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνοντας αρχηγός του ΓΕΕΘΑ. Ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα της κρίσης στα Ίμια, όπου ήρθε σε σύγκρουση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και αντικαταστάθηκε από τον πτέραρχο Αθανάσιο Τζογάνη. Ο νομάρχης Μάρκος Μενής, υπάλληλος της ΔΕΗ, αντικαταστάθηκε από τον Γ. Φωτεινόπουλο, ενώ στην Περιφέρεια τοποθετήθηκε ο Σταμάτης Μηλίγγος.

 

ΕΙΠΕ

«Κατορθώσαμε να βολέψουμε 9.000, μας μείνανε 1.000 κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες».

Γιώργος Κυρίτσης, σχολιάζοντας τις παγωμένες σκηνές της Μόριας (ΣΚΑΪ)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΓΡΟΤΕΣ

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου πραγματοποιεί την ετήσια Γενική Συνέλευση στην αίθουσα του Μουσείου Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή Λέσβου στις 7:30 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

Το θεατρικό έργο «La Cocinera», με πρωταγωνίστρια την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, στο πλαίσιο του «Θεατρικού Φεστιβάλ Λέσβου», στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ. Γενική είσοδος: 13 ευρώ, 10 ευρώ για ανέργους/φοιτητές.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Η Ρόζα της Σμύρνης» στο «Cine Aρίων» στις 7:30 μ.μ. και στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία «Assassin’ s Creed» στο «Cine Αρίων» στις 6:45 μ.μ. και στις 9:45 μ.μ.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή σε πενθήμερο εργαστήρι παραγωγής ταινιών ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, που θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη από 19-23/1. Σχετικό αίτημα μπορεί να υποβληθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τις παρακάτω πληροφορίες: ονοματεπώνυμο, ηλικία, γλώσσα, φύλο.

 

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στη Βρισά στο Δημοτικό Σχολείο το απόγευμα.

ΘΕΑΤΡΟ

Το θεατρικό έργο «La Cocinera», με πρωταγωνίστρια την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, στο πλαίσιο του «Θεατρικού Φεστιβάλ Λέσβου», στο Δημοτικό Θέατρο στις 9 μ.μ.. Γενική είσοδος: 13 ευρώ, 10 ευρώ για ανέργους/φοιτητές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey