Τουρκικές ανθρωπιστικές οργανώσεις ευαισθητοποιούνται για τους πρόσφυγες

09/01/2017 - 15:03

Η παγωνιά αλλά και η διάθεση προσφοράς σύμφωνα με το κλίμα των ημερών, έβγαλε από τα σπίτια τους, πολλούς Τούρκους που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους συνανθρώπους τους, πρόσφυγες και μετανάστες. Στο Αϊβαλί, η ακούραστη Φατιμά Τσαβλί και τα μέλη του συλλόγου «Ayvalik Sefkat evleri» επισκέφθηκαν τον σκουπιδότοπο όπου διαμένουν σε πρόχειρα τσαντίρια, πολλοί Σύριοι και πρόσφεραν τρόφιμα και φάρμακα.

Η παγωνιά αλλά και η διάθεση προσφοράς σύμφωνα με το κλίμα των ημερών, έβγαλε από τα σπίτια τους, πολλούς Τούρκους που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους συνανθρώπους τους, πρόσφυγες και μετανάστες. Στο Αϊβαλί, η ακούραστη Φατιμά Τσαβλί και τα μέλη του συλλόγου «Ayvalik Sefkat evleri» επισκέφθηκαν τον σκουπιδότοπο όπου διαμένουν σε πρόχειρα τσαντίρια, πολλοί Σύριοι και πρόσφεραν τρόφιμα και φάρμακα.

Οι Σύριοι αυτοί ήλθαν πριν δύο χρόνια από το Χαλέπι και εγκαταστάθηκαν στον σκουπιδότοπο ασχολούμενοι με το διαχωρισμό προς ανακύκλωση, απορριμμάτων με αμοιβή από 25 έως 35 λίρες την ημέρα, εφόσον υπάρχει μεροκάματο! Στο Αδραμύτι με πρωτοβουλία του Μουφτή, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, κουβέρτες, παιδικά ρούχα, είδη καθαριότητας και άλλα εφόδια, φορτώθηκαν σε μεγάλα φορτηγά και ξεκίνησαν για το πολύπαθο Χαλέπι, προκειμένου να ανακουφίσουν τις ανάγκες του -ως πρόσφατα- πολιορκημένου πληθυσμού. Σε ανάλογο κλίμα θα είναι και η πρωτοβουλία ανθρωπιστικών οργανώσεων της Σμύρνης, στην οποία συμμετέχει και η δικιά μας «Συνύπαρξη», που την επόμενη εβδομάδα θα προσφέρουν εφόδια και φάρμακα σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς προσφύγων στις περιοχές Σμύρνης και Φώκιας. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey