Για άλλους τρεις μήνες η Τουρκία «στο γύψο»

09/01/2017 - 15:01

Με προχθεσινή απόφαση της Βουλής, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, παρατείνεται ως τις 19 Απριλίου. Έτσι τα συμφέροντα της χώρας καθορίζονται από την «αρχή του ενός ανδρός», του προέδρου Ερντογάν, κατά πώς ο ίδιος τα νοεί, με παλινδρομήσεις στην εξωτερική πολιτική, με τη δίωξη των αθέατων εχθρών στο εσωτερικό (ΡΚΚ και ΦΕΤΟΝ) και βέβαια μέσα σε κλίμα έντασης και τρομοκρατίας από τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό.

 

Με προχθεσινή απόφαση της Βουλής, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, παρατείνεται ως τις 19 Απριλίου. Έτσι τα συμφέροντα της χώρας καθορίζονται από την «αρχή του ενός ανδρός», του προέδρου Ερντογάν, κατά πώς ο ίδιος τα νοεί, με παλινδρομήσεις στην εξωτερική πολιτική, με τη δίωξη των αθέατων εχθρών στο εσωτερικό (ΡΚΚ και ΦΕΤΟΝ) και βέβαια μέσα σε κλίμα έντασης και τρομοκρατίας από τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό.

Παράλληλα η επιδείνωση των οικονομικών στοιχείων της χώρας, είναι γενικευμένη. Κατάρρευση του τουρισμού, μείωση των εξαγωγών, άνοδος πληθωρισμού (8,53% αντί 5% που πρόβλεπαν), ενώ η τουρκική λίρα δεν μπορεί να ανακάμψει, χάνοντας το 2016 το 19% της αξίας της συνολικά. Σήμερα το ευρώ αντιστοιχεί σε 3,75 λίρες και το δολάριο σε 3,60 λίρες, ενώ οι Γιαπωνέζοι χρηματιστές εκτιμούν πολύ σύντομα πως η αναλογία με το δολάριο θα ξεπεράσει και το 1:4! Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, ο λαϊκιστής πρόεδρος εξακολουθεί να πιέζει τις τράπεζες για συνεχή μείωση των επιτοκίων (παρά την αύξηση του πληθωρισμού) και να μοιράζει αφειδώς το χρήμα της κεντρικής κρατικής τράπεζας! Πάντως στις εκκλήσεις του για λαϊκή κινητοποίηση ώστε να αναβιώσει η πάσχουσα οικονομία και να στηριχθεί το εθνικό νόμισμα, φαίνεται ότι ανταποκρίνεται (ακόμη) ο λαός και εμπιστεύεται τον Ερντογάν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey