Βαθαίνει η κρίση στην Τουρκία, παραλογίζεται και βρυχάται ο Ερντογάν

16/12/2016 - 14:08

Παρά τις εξελίξεις στο Χαλέπι, ο πόλεμος στη Συρία δεν λέει να τελειώσει. Η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», υπό το πρόσχημα να εκδιωχθούν οι Τζιχαντιστές από τα τουρκοσυριακά σύνορα (που επιτάσσει η Ρωσία) -στην ουσία όμως για να χτυπήσουν τους εξοπλιζόμενους από τις ΗΠΑ Κούρδους- δεν ξεμπλοκάρει.

Παρά τις εξελίξεις στο Χαλέπι, ο πόλεμος στη Συρία δεν λέει να τελειώσει. Η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», υπό το πρόσχημα να εκδιωχθούν οι Τζιχαντιστές από τα τουρκοσυριακά σύνορα (που επιτάσσει η Ρωσία) -στην ουσία όμως για να χτυπήσουν τους εξοπλιζόμενους από τις ΗΠΑ Κούρδους- δεν ξεμπλοκάρει.

Οι κουρδικές επαρχίες της Ν.Α. χώρας βιώνουν εδώ και μήνες, συνθήκες πραγματικού πολέμου. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως το τελευταίο μακελειό στο στάδιο της Μπεσίκτας, δεν έχουν τέλος. Ανασφάλεια στους πολίτες υπό την απειλή της οικονομικής κρίσης, τον πληθωρισμό, την υποτίμηση του νομίσματος, τη διεθνή απομόνωση.

Συνάμα όμως και αγανάκτηση και έκδηλη τάση για εκδίκηση, καθώς το θέαμα των σκεπασμένων με την ημισέληνο φέρετρων με τις σορούς ανύποπτων ανθρώπων, εμφανίζεται ολοένα και πιο συχνά. Ο καθημερινός φιλήσυχος Τούρκος βρίσκεται σε αδιέξοδο, ένα αδιέξοδο που ασφαλώς αντιλαμβάνεται και εκμεταλλεύεται ο πρόεδρος Ερντογάν, αφού «παίζει μπάλα μόνος του» στο εσωτερικό, ενώ για την κριτική που δέχεται από το εξωτερικό, έχει σχεδόν πείσει την συντριπτική πλειοψηφία του λαού του ότι τους …ζηλεύουν γι’ αυτό τους συμπεριφέρονται έτσι!

Η Ε.Ε. φαίνεται να παγώνει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και βέβαια τις εκταμιεύσεις των κονδυλίων που απορρέουν. Η Αμερική και υπό τον Τραμπ δεν σκοπεύει, όπως όλα δείχνουν, να εγκαταλείψει τους Κούρδους. Τα μαύρα πετροδόλαρα απ’ τον Περσικό Κόλπο λιγοστεύουν κι αυτά.

Μόνη ορατή διέξοδος η Ρωσία! Η προσέγγιση ευνοεί τις παραγωγικές τάξεις της χώρας, που ελπίζουν σε εξαγωγές κηπευτικών και επανάκαμψη των τουριστών! Ποιος όμως τουρίστας θα επιλέξει την Κωνσταντινούπολη ή την Αττάλεια για τις διακοπές του αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση και πεισθεί για την ασφάλειά του; Στην Πόλη πολλά ξενοδοχεία ήδη έκλεισαν, κι άλλα πολλά το σκέπτονται. Η Πόλη βιώνει μια άνευ προηγουμένου κρίση καθώς η βουτιά στις αφίξεις δεν αφορά μόνο το εξωτερικό αλλά και τους ντόπιους επισκέπτες, δηλώνει ο πρόεδρος της TÜROB, Timur Bayindir.

Ο ίδιος εκτιμά πως τουλάχιστον και στις αρχές του 2017, η κατάσταση θα συνεχίσει να είναι προβληματική και γι’ αυτό ζητά άμεσα τη λήψη μέτρων. Ήδη ο αρμόδιος υπουργός εξήγγειλε ότι και το 2017 θα συνεχιστεί η υποστήριξη των ναυλωμένων (charter) πτήσεων. Η επιδότηση θα αφορά καύσιμα έως και $6.000 για κάθε αεροπλάνο που μεταφέρει τουρίστες σε ορισμένα αεροδρόμια της Τουρκίας κατά την περίοδο Ιουνίου - Σεπτεμβρίου. Τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με την τσέπη τους, οι Τούρκοι είναι ρεαλιστές. Εμάς μάς «έφαγε» η ιδεοληψία!

Γιατί όχι δηλαδή να μην εξαγγείλει από τη Νίσυρο και ο πρωθυπουργός μας την επιδότηση των πτήσεων τσάρτερ; Κι άμα δεν έφτανε ο κρατικός μας κορβανάς, να τα ζητούσε από τη Μέρκελ! Όπως όλες οι δαπάνες μας, στις τσέπες των Γερμανών γυρίζουν! Να δοθεί βρε αδερφέ, κίνητρο στους Βορειοευρωπαίους να προγραμματίσουν τις διακοπές τους στο Ανατολικό Αιγαίο, που του έλαχε να εγκλωβίζει τους μετανάστες, για να «κοιμούνται ήσυχοι» αυτοί! 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey