Στα Μύρα (Demre) της Κιλικίας η λειτουργία του Αγίου Νικολάου

09/12/2016 - 14:40

Τελέστηκε προχθές στα Μύρα, χοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτη Χρυσοστόμου, πανηγυρική λειτουργία στην εορτή του Αγίου Νικολάου, με εκκλησίασμα πάνω από 500 άτομα, ανάμεσα στα οποία η γενική μας πρόξενος στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια, ο δήμαρχος του Demre, ιερείς και προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη και την Ελλάδα και αρκετοί Τούρκοι.

Τελέστηκε προχθές στα Μύρα, χοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτη Χρυσοστόμου, πανηγυρική λειτουργία στην εορτή του Αγίου Νικολάου, με εκκλησίασμα πάνω από 500 άτομα, ανάμεσα στα οποία η γενική μας πρόξενος στη Σμύρνη ΑργυρώΠαπούλια, ο δήμαρχος του Demre, ιερείς και προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη και την Ελλάδα και αρκετοί Τούρκοι.

Ο Μητροπολίτης Μύρων Χρυσόστομος Καλαϊτζής στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ειρηνική άσκηση των λατρευτικών καθηκόντων όλων των πολιτών και ανέγνωσε μάλιστα και σχετικό εδάφιο απ’ το Κοράνιο. Οι τοπικές αρχές στα Μύρα αποδίδουν μεγάλη σημασία στην προβολή τής εκεί αρχαίας Βασιλικής, όπου διετέλεσε επίσκοπος ο Άγιος Νικόλαος (ο δημοφιλής Σάντα Κλάους των καθολικών), προσδοκώντας να αυξήσουν το μερίδιο της τουριστικής κίνησης απ’ τη γειτονική Αττάλεια.

Φέτος, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τις ημέρες αυτές πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κάτω Ιταλία, όπου προσκύνησε στον τάφο του Αγίου Νικολάου και λειτούργησε στη φερώνυμη Βασιλική του Μπάρι, στην οποία και βρίσκονται τα οστά του Αγίου Νικολάου. Η μεταφορά των λειψάνων του Αγίου Νικολάου απ’ τα Μύρα στο Μπάρι έγινε τον 11ο αιώνα από Ιταλούς ναυτικούς. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey