Το ελαιόλαδο ψυχρής άλεσης έχει ζήτηση και τιμή απέναντι

09/12/2016 - 14:37

Ολοένα και περισσότεροι Τούρκοι στρέφονται στα βιολογικά προϊόντα και στο ψυχρής έκθλιψης ελαιόλαδο, καθώς το «αθέρμαστο» -που έλεγαν οι παλιοί- γίνεται ανάρπαστο.

 

Ολοένα και περισσότεροι Τούρκοι στρέφονται στα βιολογικά προϊόντα και στο ψυχρής έκθλιψης ελαιόλαδο, καθώς το «αθέρμαστο» -που έλεγαν οι παλιοί- γίνεται ανάρπαστο.

Στο Αϊβαλί, ο παραγωγός Ερτούντς Τουγκέν παράγει λάδι με τον πιο πρωτόγονο τρόπο, όπως ακριβώς πριν από 1.000 χρόνια! Δηλαδή αλέθει τις ελιές στις μυλόπετρες, μετά βάζει το χαμούρι στα τρίχινα μπασκιά, μετά στην πρέσα για 30 λεπτά και μετά το αφήνει να καθιζάνει, μαζεύοντας απ’ την επιφάνεια του βαρελιού το λάδι. Όπως ισχυρίζεται, αξιοποιεί μόνο το 20% του αλεσμένου ελαιόκαρπου. Διαθέτει το προϊόν του κυρίως στους πελάτες του μικρού ξενοδοχείου, που διατηρεί μέσα στο ελαιόκτημά του και δεν προλαβαίνει τις παραγγελίες.

Εξίσου, και το παραγόμενο στα ελαιοτριβεία ψυχρής έκθλιψης ελαιόλαδο έχει ζήτηση και η τιμή του (πωλήσεις έως το τέλος Νοεμβρίου) έπιασε τις 15.07 λίρες το κιλό. Το φετινό κανονικό λάδι (επιτραπέζια δυάρια - άσσοι, δέκατα) πουλιέται στα ελαιοτριβεία από 10 έως 15 λίρες το κιλό. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey