Η γιορτή του Αγίου Ανδρέα στην Πόλη

25/11/2016 - 15:21

Κατά την παράδοση, η ίδρυση της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης ανάγεται στην αποστολική περίοδο. Ιδρυτής της φέρεται ο Απόστολος Ανδρέας ο πρωτόκλητος, ο οποίος έδρασε στις περιοχές γύρω από τον Εύξεινο Πόντο και τη Θράκη, για να καταλήξει τελικά στην Αχαΐα, όπου και μαρτύρησε.

Κατά την παράδοση, η ίδρυση της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης ανάγεται στην αποστολική περίοδο. Ιδρυτής της φέρεται ο Απόστολος Ανδρέας ο πρωτόκλητος, ο οποίος έδρασε στις περιοχές γύρω από τον Εύξεινο Πόντο και τη Θράκη, για να καταλήξει τελικά στην Αχαΐα, όπου και μαρτύρησε.

Μάλιστα η εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στις 30 Νοεμβρίου, θεωρείται ως η θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου και γιορτάζεται με λαμπρότητα έως σήμερα. Αναμένεται λαμπρός και ο φετινός εορτασμός. Την παραμονή της γιορτής εγκαινιάζεται στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Πόλης, έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ο Πατριάρχης της Αγάπης, της Ειρήνης και του Διαλόγου», αφιερωμένη στην 25ετία της πατριαρχίας Βαρθολομαίου (1991-2016) με στιγμιότυπα από τη ζωή και τη δράση του.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή ως τις 10 Ιανουαρίου 2017. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο δημοσιογράφος - φωτογράφος Νικόλαος Μαγγίνας, συνδιοργανώνεται δε από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και τον Σύνδεσμο Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey