Δεύτερη Ανάγνωση

25/11/2016 - 13:46

BLACK FRIDAY!

Καλά, δεν χρειάζεται να έλθει η «Μαύρη Παρασκευή» για να μάθουμε τα καθέκαστα! Για τα οποία από πού να πιάσεις και πού να τελειώσεις… Από παντού μάς την πέφτουν κι εμείς αγναντεύουμε το (άγριο) πέλαγος με τη γνωστή ανεμελιά που διακρίνει την πολιτική ηγεσία. Η κυβέρνηση δείχνει να μην μπορεί να διαχειρισθεί (και) τα εθνικά θέματα τα οποία επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τείνουν ν’ αποκτήσουν επικίνδυνη δυναμική. Αλλά και τους όποιους συμμάχους είχε, τους χάνει.

Ο Ολάντ είναι τελειωμένος, ο Ρέντζι έχει να διαχειρισθεί το δημοψήφισμα το οποίο φαίνεται να χάνει, ο Μπάρακ φεύγει, στην Ισπανία τέρμα οι «Podemos», κουτσά - στραβά κυβερνά ο δεξιός Ραχόι, στη Γερμανία θα συνεχισθεί το δίδυμο Μέρκελ - Σόιμπλε, στην Αυστρία θα εκλεγεί δυστυχώς, ακροδεξιός πρόεδρος και οι υπόλοιπες χώρες θ’ ακολουθήσουν πολιτική Ουγγαρίας, κλείνοντας τα σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες.

Και ο δικός μας θα βγάζει λογύδρια περί αλληλεγγύης. Θα πεις, καλά να πάθουμε, αυτούς ψηφίσαμε. Και ποιους να ψηφίζαμε, τους άλλους τους …γερμανοτσολιάδες; Ας μην πιάσουμε πάλι αυτή την κουβέντα τη στιγμή που κάποιοι αναλυτές «μυρίζονται» εκλογές! Κάτι η αποτυχία του Κυπριακού, οι …σφίξεις στα εθνικά θέματα, η διαφαινόμενη αποτυχία στη νέα αξιολόγηση, τι πιο λογικό…

Όταν μάλιστα η λίστα ισχύει μέχρι το Μάρτη του 2017, ευκαιρία δεν είναι να βάλουμε τους δικούς μας βουλευτές; Πάντως είτε με σταυρό, είτε με λίστα, τα πράγματα δεν δείχνουν ν’ αλλάζουν. Τα κόμματα αλληλοκατηγορούνται, ο Αλέξης και ο Κυριάκος κονταροχτυπιούνται, το θέμα όμως είναι παρακάτω τι κάνουμε… Περιοδείες!

Ο πρωθυπουργός στη Μακεδονία και ο Κυριάκος στην Ήπειρο! «Τα πιάσαμε τα λεφτά»! Ο Αλέξης πάει περιοδεία (προεκλογική;) στη Βόρεια Ελλάδα όπου θα ιδρύσει το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη! Άλλο φρούτο κι αυτό! Λαϊκισμός χειρίστου είδους. Γιατί να μην κάνει κι εδώ στη Μυτιλήνη ένα Γραφείο Πρωθυπουργού; Θα χώσει μέσα και τρεις - τέσσερις δικούς του, ευκαιρία είναι.

Ο δε Κυριάκος προσπαθεί να εμφυσήσει τους δικούς του, να κάνουν πολιτική! Τώρα σώθηκε! Μέχρι και ο Τραμπ πλάκα μάς κάνει. «Παρακολουθώ τη δουλειά σας, έχετε καταπληκτικά αποτελέσματα», είπε στο δικό μας, τσίμπησε ο Αλέξης κι έτρεξε αμέσως να το …διαρρεύσει ως έγκυρες πηγές στους δημοσιογράφους του παλαιού πολιτικού συστήματος. Και ο λαός; Όταν έλθει η ώρα ας πάρει κι αυτός τις αποφάσεις του… Κι όχι τίποτα, χάσαμε και τον Λαζόπουλο με το «Αλ Τσαντίρι» του...

 


Η Οθωμανική Τράπεζα στη Μυτιλήνη. Στεγαζόταν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, στην κάτω πλευρά της Προκυμαίας, εκεί που βρίσκονται σήμερα οι καφετέριες.

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1982

Ο Α. Παπανδρέου στη Μυτιλήνη

Πρώτη επίσκεψη του Ανδρέα Παπανδρέου στη Λέσβο ως πρωθυπουργός. Ο Παπανδρέου έρχεται στη Μυτιλήνη συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αντ. Δροσογιάννη. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχονται ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Απόστολος Αποστόλου, ο μητροπολίτης Μυτιλήνης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δ. Βουνάτσος, Γ. Μαλλιάκας, και πλήθος κόσμου. Μετά από μια σύντομη συνάντηση με κομματικά στελέχη, μετέβη στην Παγανή όπου και περιόδευσε στο στρατόπεδο και ενημερώθηκε από την στρατιωτική ηγεσία στην 98 ΑΔΤΕ. Στη συνέχεια παρακάθισε σε γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών στο Κιόσκι.

 

ΕΙΠΕ

«Η όποια διακοπή ρεύματος πιθανά μπορεί να γίνει, θα οφείλεται στις αναπόφευκτες πρώτες “παιδικές ασθένειες”, που εμφανίζονται σε αυτήν τη μεταβατική περίοδο».

Αντώνης Κατσάνης, διευθυντής εργοστασίου ΔΕΗ («Εμπρός»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ

Αφιερωμένη στο «Έτος Αριστοτέλη» από το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του στις 11 π.μ..

ΜΟΥΣΙΚΗ

- Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στο «Κτήμα Οινοφόρος - Glass Hall» στις 9:30 μ.μ., είσοδος 10 ευρώ.

- Εκδήλωση προς τιμήν του Στέλιου Καζαντζίδη (ημέρα της ονομαστικής του εορτής) στο εστιατόριο «Καλαμιές» στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης. Προσκλήσεις στο πρακτορείο ΟΠΑΠ Πέτρου Νταλαμπέκη (έναντι Αγίου Κωνσταντίνου - πάρκο Καραπαναγιώτη).

ΒΙΒΛΙΟ

Ο Χιώτης πεζογράφος Γιάννης Μακριδάκης θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Η πρώτη φλέβα» στο βιβλιοπωλείο «Book & Art» στις 8:30 μ.μ..

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Αντιρρησίας Συνείδησης» στο «Cine Αρίων» στις 9:15 μ.μ..

- Η ταινία «Φανταστικά Ζώα και πού Βρίσκονται» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

ΜΟΥΣΕΙΑ

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου, ολοκληρώνει την παρουσίαση της μεγάλης περιοδικής έκθεσης «Το ΔΑΣΟΣ κάτω από το ΔΡΟΜΟ» στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου Λέσβου. Η είσοδος στην Έκθεση θα είναι ελεύθερη για όλους!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey