Δεύτερη Ανάγνωση

23/11/2016 - 13:35

ΠΟΛΙΤΕΣ…

«Και σένα τι σε νοιάζει;». Έτσι σε «ταπώνουν» εάν τυχόν τολμήσεις να παρατηρήσεις κάποιον συμπολίτη σου για την όποια παρανομία. Μικρή ή μεγάλη. Από το ότι πετάει στο δρόμο τα σκουπίδια του, μέχρι αυτόν που μπαίνει σε μονόδρομο. Από αυτόν που δεν σου έκοψε απόδειξη «δεν τα βγάζω πέρα βρε παιδί μου», μέχρι αυτόν που παρκάρει παράνομα.

Δεν έχει σημασία το μικρό ή το μεγάλο. Άλλωστε εάν κάποιος «την κάνει» με κάποιο ασήμαντο, σίγουρα θα κάνει και το μεγάλο. Και πραγματικά αναρωτιέσαι... Τι με νοιάζει; Και σηκώνεις τα χέρια ψηλά, χωνεύεις το κάθε στραβό και τον κάθε ψευτόμαγκα και κάθεσαι στ’ αυγά σου!

Ας το πάρουμε απόφαση, τούτη η χώρα δεν έχει σωτηρία. Και δεν βάζει την ταφόπλακα ο κάθε Σόιμπλε. Όλοι εμείς με την καθημερινότητα μας, βυθίζουμε τη χώρα όλο πιο βαθειά στο βούρκο. Τι να κάνω τις πατριωτικές εξάρσεις της πλατείας Σαπφούς. Ή τους αλληλέγγυους που την εξασκούν μόνο στους μετανάστες.

Εδώ η χώρα βουλιάζει …δημοκρατικά και εμείς θεωρητικολογούμε! Όχι τίποτα. Αυτοί οι ψευτόμαγκες μόλις πάνε στην …κακιά Δύση, μετατρέπονται σε άψογους πολίτες. Ας κάνουν κι αλλιώς, οι πολίτες εκεί εάν δεν συμμορφωθείς, θα σε καρφώσουν οι ίδιοι στην Αστυνομία και «σούμπιτο» στο κελί.

Γιατί είναι καθήκον τους να σέβονται το δημόσιο χώρο τους. Χωρίς πολλά - πολλά και χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες και αλληλέγγυες μπαρούφες. Θυμάμαι μέχρι πρόσφατα υπήρχε η ταμπέλα «Απαγορεύεται το πτύειν». Τουλάχιστον εκεί φαίνεται να συμμορφωθήκαμε. Ν’ ανεβάσουμε ταμπέλα «Απαγορεύεται το παρανομείν» ή θα κατέβει με δημοκρατικές διαδικασίες; «Κι εσένα τι σε νοιάζει;»…

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ…

Πάμε για εκλογές; Μπα, μάλλον …για εγκεφαλικό! Διότι δεν φτάνει που βιώνουμε μια ήδη φτωχοποιημένη κοινωνία. Δεν φτάνει που αρχίζει η πλειοψηφία να πληρώνει (κουτσά - στραβά) τα χρέη της, στις τράπεζες, στην Εφορία, στη ΔΕΗ κι αλλού! Είναι ότι έρχεται το ίδιο το κράτος με κυβέρνηση Αριστεράς και προγραμματίζει φόρους για τη νέα χρονιά 2,7 δις!

Παθαίνεις ή δεν παθαίνεις μετά εγκεφαλικό; Το …παλούκι φαίνεται θα το φάμε! Το θέμα είναι όταν με το καλό, αργά ή γρήγορα, έλθει η ώρα της κρίσης και της επιλογής, θα έχουμε τη διαύγεια, την αποφασιστικότητα για να ξεφύγουμε από το τέλμα; Εδώ σας θέλω…

 

Από πού να γλυτώσεις… Από την Κεντροαριστερά ή από τον προϋπολογισμό;

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ….

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1974

Εφημερίδα της «Ενώσεως Κέντρου - Νέων Δυνάμεων»

Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της «Εφημερίδος του Κέντρου», η οποία είναι όργανο της Ενώσεως Κέντρου - Νέων Δυνάμεων. Εκδότης και διευθυντής της ήταν ο Δημήτρης Κατσάνης κι εκδόθηκε με σκοπό να τον στηρίξει στις πρώτες μεταπολιτευτικές εκλογές. Σε άρθρο του μάλιστα, επεσήμανε: «Ο πρώτος Νομάρχης της χούντας εκείνος ο ανεκδιήγητος Δορκοφίκης, φρόντισε να με παύση αρχικά από Νομικό Σύμβουλο του Λιμενικού Ταμείου που υπηρετούσα από το 1948. Και από τον ΟΤΕ που είχα διορισθεί το 1962». Στις εκλογές όμως, ο Δημ. Κατσάνης δεν εκλέχθηκε και η εφημερίδα ολοκλήρωσε τον κύκλο της με πέντε συνολικά φύλλα. 

 

ΕΙΠΕ

 

«Η πανδημία της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά, είναι ένα σιωπηλό τσουνάμι που χωρίς ήχο βρυχάται και απειλεί να καταστρέψει όλους τους πυλώνες πάνω στους οποίους είναι χτισμένη η σύγχρονη ιατρική».

Παναγιώτης Προβέτζας, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου («Εμπρός»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση - ομιλία με θέμα «Το μεταναστευτικό και η Λέσβος» από την Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» - Παράρτημα Λέσβου. Ομιλητές οι Κατερίνα Παπακώστα και Χαράλαμπος Αθανασίου βουλευτές της ΝΔ.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Ημερίδα με θέμα «Επι-Μένουμε Αιγαίο. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου βασικός παράγοντας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου» στο Επιμελητήριο Λέσβου στις 5:30 μ.μ..

ΜΟΥΣΕΙΑ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο ειδικού κύκλου προβολών, με τίτλο «Πολιτιστικά Τοπία, Χώρος και Χρόνος στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ», θα προβάλλει το ντοκιμαντέρ του Σίμου Κορεξενίδη, «Teriade» (2016-75΄), στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή στις 7:30 μ.μ..

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Jack Reacher» με τον Τομ Κρουζ στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

- Η ταινία «Το φως ανάμεσα στους ωκεανούς» στο «Cine Αρίων» στις 9:15 μ.μ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey