Δεύτερη Ανάγνωση

18/11/2016 - 13:31

«ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ»!

Φώναξε ο Ομπάμα. Μόνο που τα «ζήτω» είναι τζάμπα, ενδεχομένως φουσκώνουν την εθνική μας υπερηφάνεια, αλλά μέχρι πότε ρε παιδιά θα μας ξελασπώνουν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι; «Γεια σας, καλησπέρα, φουστανέλες, σπανακόπιτα, ούζο», αναφώνησε ο πλανητάρχης κι εμείς οι ξελιγωμένοι χεστήκαμε από τη χαρά μας!

Εντάξει, μας βολεύει και η λέξη «φουστανέλα», αλλά περάσανε αυτά τα χρόνια με τους περήφανους Έλληνες στα βουνά και στα λαγκάδια της Αλβανίας. Τώρα με τη φούχτα απλωμένη, τρέχουμε να υπερπηδήσουμε τα βουνά του χρέους, που ως περήφανος λαός δημιουργήσαμε. Βέβαια ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ από τους Έλληνες της Αμερικής, έχει την όποια άποψη. Διότι, εάν είχε… νταλαβέρια με τους εδώ Έλληνες, ίσως και να άλλαζε άποψη. Εδώ ακόμα και την πορεία του Γιάννη Αντετοκούμπο στο μπάσκετ, παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς!

Που ο Γιαννάκης όταν ήταν στην Ελλάδα, είχαμε το παιδί του «κλώτσου και του μπάτσου» σε γήπεδα της πλάκας. Μέχρι που τον ανακάλυψαν οι Αμερικάνοι και πριν ένα μήνα παρακαλώ, υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο εκατό εκατομμυρίων! Πόσοι άλλοι Γιαννάκηδες χάνονται σε τούτο δω τον καταραμένο τόπο... Όσοι φύγουν και σωθούν, τυχεροί! Θα μείνουμε εμείς εδώ να τρέχουμε από γραφείο σε γραφείο του ΟΑΕΔ για καμιά δουλίτσα, για κανά πεντάμηνο, για κανά ρουσφετάκι, κανείς δεν χάνεται… Έτσι λέγανε γονείς και παππούδες μετά την Κατοχή! Εντάξει ρε παιδί μου και τι έγινε; Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!

Βέβαια και ποτέ δεν πάει μπροστά… Με βρήκε προχτές ένας καλοβολεμένος Πασοκτζής και μου είπε: «ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλατε, καλά να πάθετε. Να θυμάστε όλοι το ΠΑΣΟΚ». Προφανώς δεν εννοούσε το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου που «τακίμιασε» με τον Σαμαρά. Το κράτος - ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα νοσταλγούσε! Εκεί κολλημένοι, στην υπερήφανη Ελλάδα με τα λεφτά της ΕΟΚ. που μας είχε βάλει ο μεγάλος Καραμανλής!

Στην εποχή του «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»! Ο κόσμος προχωρά κι εμείς ζούμε με τα (επίπλαστα) όνειρα μιας τρελής εποχής! Τώρα θυμόμαστε τι έλεγε ο Γιαννίτσης, τι έλεγε ο Μάνος, πολιτικούς που την σωφροσύνη τους την κατακρίναμε και την καταψηφίζαμε. Τώρα μπροστά στα χαλάσματα, τι μέλλον να ‘χεις; Άντε το πολύ - πολύ να παίξεις κανά στοίχημα. Που δεν ξέρω για σας αλλά στον αγώνα Ομπάμα - Σόιμπλε στο στάδιο «Ελληνικό Χρέος», σημειώστε 2! Και μάλιστα Over 2,5…

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ:

«Το πολίτευμα μας είναι Αστειευόμενη Δημοκρατία»!!!

1960: Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης. Στο κέντρο ο τότε πρόεδρος του συλλόγου, Βασίλης Παπαγιαννίδης.

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1980

Η σύζυγος του πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη

Η σύζυγος του πρωθυπουργού Γεώργιου Ράλλη, Λένα, συνοδευόμενη από τον υπουργό Κοινωνικών Υπηρεσιών, Σπύρο Δοξιάδη, έρχεται στη Μυτιλήνη. Τους υποδέχονται ο μητροπολίτης Μυτιλήνης, ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Απόστολος Αποστόλου, εκπρόσωποι φορέων, κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και πολύς κόσμος. Η Λένα Ράλλη επισκέπτεται ευαγή ιδρύματα, ενώ εγκαινιάζει το Β΄ Παιδικό Σταθμό Μυτιλήνης. Στη συνέχεια συναντάται με κομματικά στελέχη τα οποία τής μεταβιβάζουν προβλήματα του νησιού που απαιτούν επίλυση.

 

ΕΙΠΕ

«Όταν έχεις απογοητεύσει τον κόσμο που σε στήριξε και το μόνο επιχείρημά σου είναι “να μην έρθει ο μπαμπούλας”, ο “μπαμπούλας” θα έρθει».

Στράτος Γεωργούλας, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ («Εμπρός»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Jack Reacher» με τον Τομ Κρουζ στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

Η ταινία «Το φως ανάμεσα στους ωκεανούς» στο «Cine Αρίων» στις 9:15 μ.μ..

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΥΓΕΙΑ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα «Κάπνισμα και Καρδιαγγειακά Νοσήματα» με ομιλητές τους Κώστα Αρώνη, ειδικό καρδιολόγο, και Αναστάσιο Ρούσση, κοινωνιολόγο, διδάκτωρ Εγκληματολογίας Παντείου, στην Αγία Μαρίνα (αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας) στις 6 μ.μ..

ΠΑΙΔΙ

- Εργαστήριο για παιδιά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης.

- «Πότε ένα παιδί είναι έτοιμο να πάει στο δημοτικό», διοργάνωση από το Κέντρο Θεραπευτικής Παρέμβασης «Λέξημα» στο «Book &Art» στις 12 μ.μ..

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ίππειος, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων το απόγευμα.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Jack Reacher» με τον Τομ Κρουζ στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

Η ταινία «Το φως ανάμεσα στους ωκεανούς» στο «Cine Αρίων» στις 9:15 μ.μ..

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σεμινάριο της ΕΠΣΛ Λέσβου για διπλωματούχους διαιτητές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey