Δεύτερη Ανάγνωση

17/11/2016 - 14:08

ΩΡΑΙΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…

Ο Ομπάμα έφυγε, η τρόικα όμως έμεινε. Κι όχι μόνο αυτή. Αλλά και το χρέος (μας)! Αλλά ας υποθέσουμε ότι οι μεγάλοι του κόσμου αντιλαμβανόντουσαν την ιστορική διαδρομή που καλείται να επιτελέσει τούτη δω η χώρα στον πλανήτη Γη και μας έκαναν το χατίρι και μας το κούρευαν. Ή καλύτερα μάς το χάριζαν μια και καλή για να μη γκρινιάζουμε πάλι. Τι θα άλλαζε;

Θα επέτρεπε ο δασάρχης των Επτανήσων τον εμίρη του Κατάρ να επενδύσει τα δύο του δις; Θα σταματούσε το ελληνικό κράτος να βομβαρδίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις με φόρους; Θα προχωρούσαν σε εκκαθάριση οι περίφημες λίστες (Λαγκάρντ, Μπόργιανς κ.λπ.) προκειμένου να δούμε ποιοι έχουν φοροδιαφύγει τελικά; Θα συλλαμβάνονταν οι λαθρέμποροι των καυσίμων, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο Αλέξης; Θα εκδίκαζε η ελληνική δικαιοσύνη τις υποθέσεις σε εύλογο χρονικό διάστημα, προτού οι εμπλεκόμενοι αποδημήσουν σε άλλες… πολιτείες;

Θα επέστρεφε το ΦΠΑ το ελληνικό κράτος στις επιχειρήσεις, που τον καθυστερεί κάτι χρονάκια για να εμφανίζει πλεόνασμα; Θα αξιολογούσε επιτέλους το ελληνικό δημόσιο τους υπαλλήλους του και θα έδιωχνε τους πλαστογράφους που συνεχίζουν να κάνουν καριέρα; Θα εντόπιζε τους… καπάτσους που κρύβονται στη μάζα των χρεών για να εισπράξει τα οφειλόμενα; Θα σταματούσαν οι επιχειρήσεις να μετακομίζουν στις γειτονικές χώρες; Θα συλλάμβανε τα «μπαχαλάκια», που κάθε φορά κάνουν άνω κάτω την Αθήνα; Θα επέτρεπε τη λειτουργία Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης; Θα τελείωνε επιτέλους το κτηματολόγιο; Θα σταματούσαν οι ανεμπόδιστες καταλήψεις από γνωστούς και αγνώστους;

Πόσα ακόμα να αραδιάσουμε. Τα κουβεντιάζουμε, τα λέμε, αλλά μένουμε εκεί… Τα προβλήματα λιμνάζουν και ενίοτε μάς... κοροϊδεύουν. Άρα τι σωτηρία προσμένουμε από τους ξένους όταν εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να σώσουμε τους εαυτούς μας; Το ερώτημα βέβαια θα πρέπει να τίθεται διαφορετικά. Μήπως τελικά μάς βολεύει να ζούμε σε μια τέτοια μπάχαλο χώρα για να κάνει ο καθένας μας ό,τι γουστάρει; Όπου με πρόσχημα τη δημοκρατία θρυμματίζουμε κάθε έννοια κράτους. Και μετά κατηγορούμε το κράτος… Και ωραίοι πάντα ως Έλληνες αναζητούμε ένα άλλοθι στη δική μας ανικανότητα!

Αλλά επειδή όπως αντιλαμβανόμαστε πλέον τα ψέματα (μαζί με τα λεφτά) φαίνεται να τελειώνουν, το… παλούκι δεν το γλιτώνουμε. Θα το φάμε μόνοι μας, θα πούμε κι ένα τραγούδι, όπως μας έλεγαν οι μανάδες μας όταν ήμασταν πιτσιρίκια. Γι’ αυτό ας πάει στο καλό ο Ομπάμα, να μείνουμε εμείς με τον Αλέξη και, άμα βρούμε άκρη, γράψε μας…

 

Ομπάμα ήταν και τέλειωσε…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1976

Νέο Δ.Σ. στη Χορωδία Μυτιλήνης

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιούνται στη Χορωδία Μυτιλήνης. Ψηφίζουν 123 άτομα και εκλέγονται οι Αντώνης Πίκουλος με 116 ψήφους, Νίκος Δαμδούμης με 109, Δημήτρης Κίνδερλης με 107, Λένα Σουλάκη με 100, Αριστ. Μαυρογιώργης με 82, Χαρ. Βακιρλής με 81 και Βασίλης Καραχάλιας με 75. Το νέο Δ.Σ. συγκαλείται και νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αναλαμβάνει ο Αντώνης Πίκουλος.

 

ΕΙΠΕ

«Ας αντιληφθεί ο καθένας το μέρος της ευθύνης του και προχωρήστε μπροστά, μακάρι κάποια στιγμή οι δρόμοι μας να ξανασυναντηθούν».

Πατήρ Στρατής Γιουσμάς, αποχωρώντας από το πόστο του προπονητή των Ακαδημιών Μπάσκετ του Αιολικού («ΕΜΠΡΟΣ»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ

- Κλειστά τα σχολεία λόγω επετείου του Πολυτεχνείου.

- Πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στις 6:30 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκδήλωση στον Παπάδο Γέρας για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στη Λέσβο στη «Αίθουσα Πολιτισμού Οδυσσέας Ελύτης» στις 8 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Jack Reacher» με τον Τομ Κρουζ στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία «Το φως ανάμεσα στους ωκεανούς» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΥΓΕΙΑ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα «Κάπνισμα και Καρδιαγγειακά Νοσήματα» με ομιλητές τους Κώστα Αρώνη, ειδικό καρδιολόγο, και Αναστάσιο Ρούσση, κοινωνιολόγο, διδάκτωρ Εγκληματολογίας Παντείου, στην Αγία Μαρίνα (αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας) στις 6 μ.μ.

ΠΑΙΔΙ

- Εργαστήριο για παιδιά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης.

- «Πότε ένα παιδί είναι έτοιμο να πάει στο δημοτικό», διοργάνωση από το Κέντρο Θεραπευτικής Παρέμβασης «Λέξημα» στο «Book & Art» στις 12 μ.μ.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ίππειος στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων το απόγευμα.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σεμινάριο της ΕΠΣΛ Λέσβου για διπλωματούχους διαιτητές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey