Δεύτερη Ανάγνωση

14/11/2016 - 14:35

ΚΑΠΟΙΟ ΦΩΣ;

Τον ύπνο του, έχασε ο Ομπάμα! Όχι, δεν φταίει ο Τραμπ. Διάβασε την ανακοίνωση του Δήμου Καισαριανής, που τον ανακηρύσσει ανεπιθύμητο στην Ελλάδα! Με τι θράσος αυτός, ένας απλός πρόεδρος, θα προσγειωθεί στη χώρα μας όταν …δημοκρατικές δυνάμεις τον θεωρούν ανεπιθύμητο;

Διότι ναι μεν στην Αβάνα ο Κάστρο τον υποδέχθηκε με ανοιχτές τις αγκαλιές, στην Καισαριανή όμως τρώει πόρτα. Κατόπιν τούτου, δικαίως ξενυχτάει τα βράδια του. Ανησυχεί μάλιστα για τη Μισέλ, η οποία έχει αρχίσει να προβάρει το ρόλο της υποψήφιας Προέδρου των ΗΠΑ για το 2020.

Εκτός βέβαια να εκδηλώσει κι εδώ τις αντιρρήσεις του, ο Δήμος Καισαριανής! Θα θυμάστε τις γραφικές ταμπέλες κάπου τη δεκαετία του ΄80, σε κάποια …δημοκρατικά χωριά, που αυτοανακηρύσσονταν ως αποπυρηνικοποιημένες ζώνες. Λες κι αν έπεφτε καμιά πυρηνική βόμβα, θα έκαναν …παράκαμψη τα αέρια! Ελλάδα ζήσε τους μύθους και τις …συνομωσιολογίες σου! Όπου ολόκληρη η κυβέρνηση Ομπάμα, όλο το οικονομικό κατεστημένο και τα χρηματιστήρια, όλο το Χόλυγουντ, και όλα τα αμερικάνικα media, στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις την Κλίντον.

Και βγήκε ο Τραμπ. Το ίδιο ακριβώς στη Βρετανία. Πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, αγορές, στήριζαν την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κέρδισε το Brexit. Αυτά για όσους βλέπουν παντού παγκόσμιες συνωμοσίες, που ελέγχουν την κοινή γνώμη και κατευθύνουν τον κόσμο.

Αφήνουμε όμως αυτούς τους ηγετίσκους στα δικά τους προβλήματα κι επιστρέφουμε ταχέως στην ελληνική πραγματικότητα, όπου οι γίγαντες της εγχώριας πολιτικής, κατάφεραν να τα βρουν στη συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ.! Έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε πιο πολλά από τέσσερα κανάλια… Τι τέσσερα, τι πέντε… Το θέμα είναι να έχεις την καλωδιακή σου τηλεόραση και να «πλακώνεσαι» καθημερινά στα αθλητικά και στις ταινίες. Σιγά μην ασχολούμαστε με Αλέξη, Κυριάκο, Μπογδάνο και Τρέμη όταν απέναντι έχουμε Μέσι, Ρονάλντο, Μπουφόν κ.ά.

Και παρεμπιπτόντως! Φοβερή πρόταση να φέρουμε ξένους διαιτητές για τους ελληνικούς αγώνες ποδοσφαίρου! Ουδεμία αντίρρηση, αρκεί να φέρουμε και ξένους υπουργούς, ξένο πρωθυπουργό, ξένους διοικητές τραπεζών, ξένους δικαστές, να είναι βρε παιδί μου όλοι ξένοι! Και εμείς οι Έλληνες;

Εμείς θα την αράξουμε στις καφετέριες και με το φραπέ ανά χείρας, θα λύνουμε τα προβλήματα του πλανήτη! Και θα ψάχνουμε υποψηφίους για τις επόμενες εκλογές! Και εάν ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε στο Λαζόπουλο, η Ν.Δ. φαίνεται ότι βρήκε τον άνθρωπο της. Σάκης Ρουβάς στη Β΄ Αθηνών! Φως, υπάρχει φως;

 

Ο Μακρύ Γιαλός πολλές δεκαετίες πριν, με χωματόδρομο παρακαλώ…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1975

Νομάρχης Καστοριάς ο Κλεομένης Οικονομόπουλος

Ο συμπολίτης μας Κλεομένης Οικονομόπουλος διορίζεται νομάρχης Καστοριάς. Για τις κενές θέσεις 6 Νομαρχιών, είχαν υποβάλλει αίτηση 246 υποψήφιοι, εκ των οποίων μια την κέρδισε ο συμπολίτης μας. Ο Κλεομένης Οικονομόπουλος γεννήθηκε το 1934 στη Μυτιλήνη και σπούδασε Νομικά, Πολιτικές, Οικονομικές και Κοινωνικές Επιστήμες στα πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Αθηνών, Στρασβούργου, Νανσύ, Λουξεμβούργου, Τουλούζης και Κέιμπριτζ.

Επίσης σπούδασε στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης, στη Διεθνή Σχολή Συγκριτικού Δικαίου του Στρασβούργου και στο Πανεπιστημιακό Φεδεραλιστικό Κολλέγιο της Αόστης, με υποτροφίες. Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Στρασβούργου. Διετέλεσε νομάρχης Καστοριάς έως το 1981 και Χαλκιδικής από το 1981 έως το 1982. Πέθανε σε ηλικία 79 ετών το 2013.

 

ΕΙΠΕ

«Οι κάτοικοι του νησιού μας, ακόμα και της πιο απομακρυσμένης περιοχής, πρέπει σήμερα να νιώθουν ασφαλείς!»

Γιώργος Πάλλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψη του στο ΕΚΑΒ

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Η παράσταση «Ο Ληστής» με τον Πασχάλη Τσαρούχα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ..

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στην Άγρα, στο Ιατρείο του χωριού το πρωί.

ΠΑΙΔΙ

Ο Φρέντο ο Αρκούδος και η Τζένη Μηνά θα μιλήσουν για τη φιλία μέσα από ένα μαγικό παραμύθι, στο «Book & Art» στις 12 μ.μ..

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Σνόουντεν» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

- Η ταινία «Ouija: Η πηγή του κακού» στο «Cine Αρίων» στις 9:45 μ.μ..

- Η ταινία «Julieta» στο «Cine Αρίων» στις 7 μ.μ..

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΑΣΤΑΝΟ

Γιορτή Κάστανου στην Αγιάσο από τις 9 το πρωί. Στις 12, οι περιπατητές θα κάνουν πεζοπορικές διαδρομές στον Καστανιώνα.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Ο πεζοπορικός σύλλογος «Ορειάς» πάει στον Ασώματο, αναχώρηση στις 10 π.μ. από το «My Market».

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στη Θερμή, στο Ιατρείο του χωριού το πρωί.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Σνόουντεν» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

- Η ταινία «Ouija: Η πηγή του κακού» στο «Cine Αρίων» στις 9:45 μ.μ..

- Η ταινία «Julieta» στο «Cine Αρίων» στις 7 μ.μ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey