Δεύτερη Ανάγνωση

10/11/2016 - 14:01

ΕΠΟΧΗ ΤΡΑΜΠ…

Για αλλού ξεκινήσαμε κι αλλού φτάσαμε! Εκεί που λέγαμε ότι πάμε για… διορισμό της Χίλαρι στην προεδρία, ξεχάσαμε μια λεπτομέρεια! Το λαό, την πραγματικότητα εάν θέλετε. Έναν λαό οργισμένο, εξασθενημένο, κουρασμένο. Κι έτσι μάς προέκυψε ο Τραμπ. Ο οποίος έξυπνα έβαλε το δίλημμα του παλαιού πολιτικού συστήματος με το νέο.

Ποιος λέτε να κερδίζει στο δίλλημα αυτό όταν ο κόσμος είναι απεγνωσμένος ή εάν θέλετε φοβισμένος για το αύριό του; Φυσικά ο Τραμπ με το περουκίνι και τη Μέλανί του… Ο «τσαμπουκάς», ο πετυχημένος, ο αυτοδημιούργητος! Ο οποίος ξεκίνησε από το πουθενά και τώρα θα είναι ο πλανητάρχης. Σ’ έναν κόσμο με ηγέτες όπως είναι ο Πούτιν, ο Ερντογάν και ποιος ξέρει με ποιους άλλους στο μέλλον.

Την ώρα λοιπόν που εμείς κάναμε πλάκα και τον κοροϊδεύαμε για τα μαλλιά του, για τη φρασεολογία του, για τη γραφικότητα της προσωπικότητάς του, κάποιοι άνθρωποι στην Αμερική έπαιρναν σοβαρά το μήνυμά του. Το διχαστικό μήνυμα «Όχι στο παλιό διαφθαρμένο πολιτικό σύστημα». Σας θυμίζει κάτι αυτό; Τι έχει λοιπόν η συνέχεια; Λεπέν στη Γαλλία; Ακροδεξιό πρόεδρο στην Αυστρία; Ποιος μπορεί να ξέρει πλέον όταν όλα είναι ανοικτά, όλα είναι τόσο ρευστά.

Και οι ακροδεξιοί πανηγυρίζουν. Ο Τραμπ είναι μια προειδοποιητική βολή για το μέλλον των αστικών κοινοβουλευτικών δημοκρατιών της Δύσης. Βέβαια θα κάνει σύντομα τις κωλοτούμπες του κι αυτός. Όπως τις έκανε ο Τσίπρας, όπως τις κάνουν τώρα οι Άγγλοι, οι οποίοι τώρα αρχίζουν και αντιλαμβάνονται κι αυτοί τη βλακώδη επιλογή τους. Έτσι μπαίνουμε στην εποχή Τραμπ με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο «πατερούλης» των ΗΠΑ όμως πολύ φοβάμαι ότι θα μετατραπεί σ’ έναν οργισμένο μεν γίγαντα, του οποίου όμως η απομάκρυνση από την παραδοσιακή του στάση και πολιτική θ’ αποβεί χειρότερη για τις υπόλοιπες ελεύθερες χώρες…

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΛΑΜΑ…

Κι έχεις το νέο υπουργό Οικονομικών να δηλώνει ότι «η Ελλάδα μπορεί να γίνει η Φλόριντα της Ευρώπης». Την ίδια στιγμή η Φλόριντα ψήφιζε Τραμπ! Εντάξει κι εμείς «την πατήσαμε». Καταδικάσαμε το «παλαιό πολιτικό διαφθαρμένο σύστημα» και φέραμε Τσίπρα.

Δεν ξέρω κι ούτε θέλω να μπω στο μυαλό του υπουργού-καθηγητή, ο οποίος … κολακεύοντας τους συναδέλφους του δήλωσε: «Μέχρι την περασμένη εβδομάδα ήμουνα ακαδημαϊκός και οι ακαδημαϊκοί μπορούν να λένε πολλά πράγματα».

ΑΛΕΞΗΣ….

Ώρες είναι να βγει τώρα και να πει ότι αλλάζουμε όχι μόνο την Ευρώπη, αλλά και τον πλανήτη…

 

ΣΟΚ!

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1968

Αποκαλυπτήρια αγάλματος

Πραγματοποιούνται τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αγωνιστή ιεράρχη Γερμανού Καραβαγγέλη στη Στύψη. Ο επίσκοπος Γερμανός Καραβαγγέλης, που γεννήθηκε στη Στύψη το 1866, ήταν Μητροπολίτης Καστοριάς και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα καθώς και του Ποντιακού Ελληνισμού αργότερα, οργανώνοντας αντιανταρτικά σώματα με ντόπιους οπλαρχηγούς, με συνέπεια να αναδειχθεί ως μια από τις σημαντικότερες μορφές των αγώνων εκείνων. Πέθανε το 1935.

Η προτομή είναι έργο του γλύπτη Χατζηδιάκου. Παρόντες στα αποκαλυπτήρια ήταν ο νομάρχης Λέσβου Κ. Δορκοφίκης, ο στρ. διοικητής αλλά και η αδελφή του Γερμανού Καραβαγγέλη. Ομιλία εκφώνησε ο επιθεωρητής Εκπαίδευσης Δ. Κουπαρανίδης και στη συνέχεια οι μαθητές του σχολείου έψαλαν ύμνους.

 

ΕΙΠΕ

«Μαζί με τις κόκκινες παραδοσιακές σκεπές των σπιτιών και τους τρούλους των εκκλησιών μας, ξεκίνησαν να λάμπουν στο γαλανόλευκο ουρανό του Αιγαίου χιλιάδες κόκκινα σωσίβια που τα φορούσαν πρόσφυγες, άνθρωποι σαν εμάς, οι οποίοι εγκατέλειπαν τα σπίτια τους για να ξεφύγουν από το θάνατο, ψάχνοντας να βρουν μια καλύτερη ζωή».

Σπύρος Γαληνός, δήμαρχος Λέσβου

(«ΤΑ ΝΕΑ»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για το «TEDxLesvos 2016». Πληροφορίες στο www.tedxlesvos.com/tickets-2016.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Σνόουντεν» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Σνόουντεν» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Η παράσταση «Ο Ληστής» με τον Παράσχο Τσαρούχα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στην Άγρα στο ιατρείο του χωριού το πρωί.

ΠΑΙΔΙ

Ο Φρεντο ο Αρκούδος και η Τζένη Μηνά θα μιλήσουν για τη φιλία μέσα από ένα μαγικό παραμύθι, στο «Book & Art» στις 12 μ.μ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στη Θερμή στο ιατρείο του χωριού το πρωί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey