Δεύτερη Ανάγνωση

03/11/2016 - 14:55

ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ…

Πώς είναι ο άνθρωπος εάν πέσει σε μια κινούμενη άμμο; Χτυπιέται, χτυπιέται αλλά αντί να σωθεί βυθίζεται όλο και περισσότερο! Κάτι τέτοιο μου θυμίζουν οι κυβερνητικοί. Λες κι έχουν πέσει σε μια κινούμενη άμμο κι όσο κι αν χτυπιούνται, τόσο αυτοί βυθίζονται. Θα μου πείτε ότι κι εμείς μαζί τους βυθιζόμαστε. Τι να κάνουμε, ας προσέχαμε… Πώς λέμε πως ό,τι πληρώνεις αυτό αγοράζεις. Έτσι και στις εκλογές, ό,τι ψηφίζεις αυτό παίρνεις.

Θυμάστε τη δεκαετία του ογδόντα με τους κουλοχέρηδες; Τότε φθηνά τη γλιτώσαμε. Άλλα χρόνια, άλλοι ηγέτες. Τώρα το κίνημα των αγανακτισμένων έχει μετατραπεί σε κίνημα μετανιωμένων! Αλλά τι να κάνουμε, είναι πλέον αργά. Θα φάμε το παλούκι μέχρι το τέλος κι από κει και πέρα έχει ο Θεός…

Ποιος Θεός δηλαδή, όταν ο πάλαι ποτέ «δικός τους» Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αρχίζει και τα… παίρνει στο κρανίο, πυροβολώντας τον υπουργό Παιδείας και… Θρησκευμάτων! Και καλά εμείς είμαστε του αστικού συστήματος. Πώς καταδέχονται όμως τα στελέχη της Πρώτης Φοράς Αριστεράς κυβέρνησης ν’ ακούνε έναν θρησκευτικό ηγέτη κι έναν (καρά) δεξιό Καμμένο ότι αυτοί βαστάνε την κυβέρνηση!

Σύντροφοι, κάτι δεν πάει καλά… Άλλωστε είδατε τι κατραπακιά νούμερα βγάζει η τελευταία δημοσκόπηση. Όσο «πειραγμένοι» κι αν είναι οι αριθμοί, αποτυπώνουν παραστατικά την εικόνα της κοινωνίας. Από την άλλη πάλι, η σαρωτική πλέον πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας δεν πρέπει να κάνει τα στελέχη της να πάρουν αέρα τα μυαλά τους. Δεν την ψηφίζουν γιατί άλλαξε. Γιατί δυστυχώς τα πρόσωπα και οι τακτικές της παραμένουν οι ίδιες. Την ψηφίζουν οι πολίτες γιατί θέλουν να αποτινάξουν από πάνω τους τη λάθος επιλογή που έκαναν με το ΣΥΡΙΖΑ.

Άρα το πρόβλημα μετατοπίζεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αντί να μας εκνευρίζει φωνάζοντας κάθε μέρα για εκλογές, ας προχωρήσει σε ουσιαστικές τομές στο κόμμα. Τομές που δεν θα αφορούν μόνο τα πρόσωπα, αλλά και τις νοοτροπίες που έχουν οικοδομηθεί στα κομματικά στεγανά.

Γιατί κακά τα ψέματα, δεν υπάρχουν μόνο αριστεροί λαϊκιστές. Υπάρχουν και δεξιοί λαϊκιστές. Και δεδομένου ότι η συγκρότηση της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να ξεφεύγει από τα στενά κομματικά σύνορα ενός κόμματος, ας ετοιμαστεί σοβαρά και υπεύθυνα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης….

ΑΛΒΑΝΟΙ

Ο πρωθυπουργός τους λέει ότι ένας Αλβανός έσωσε την Ακρόπολή μας. Έχει γούστο τώρα να θέλουν να σώσουν ολόκληρη τη χώρα…

 

1928, ο Θίασος Βεάκη στη Μονή Λειμώνος

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1926

 

Πρώτες εκλογές με ψηφοδέλτιο

 

Πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά εκλογές με αναλογικό εκλογικό σύστημα και έντυπο κομματικό ψηφοδέλτιο. Δεν συμμετείχε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος βρισκόταν στο Παρίσι. Αυτοδυναμία δεν κέρδισε καμία παράταξη και έτσι προέκυψε οικουμενική κυβέρνηση υπό τον Ζαΐμη, την κυβέρνηση Αλέξανδρου Ζαΐμη.

Στο Νομό Λέσβου η «Ένωσις Φιλελευθέρων» έλαβε ποσοστό 41,56 και πέντε έδρες (Γ. Παπανδρέου 8.060 , Δ. Σάλτας 1.528, Γ. Θεοδοσιάδης 1.444, Γ. Καλδής 1.440, Αλεκ. Γαληνός 1.411). Το «Κόμμα Δημοκρατικών Φιλελευθέρων» έλαβε ποσοστό 29,29% και τρεις έδρες (Β. Καραπαναγιώτης 2.670, Σ. Κρητικάς 1.511 και Μ. Λαίλιος 1.414). Το «Κόμμα των Ελευθεροφρόνων» έλαβε ποσοστό 13,48 και μία έδρα (Γ. Λαζανάς 1.884). Το «Ενιαίο Μέτωπο Εργατών, Αγροτών και Προσφύγων» έλαβε ποσοστό 7,55% και μία έδρα (Κ. Σίμος 1.495). 

 

ΕΙΠΕ

«Η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια γίνεται αποδέκτης των πολιτικών που εφαρμόστηκαν απ’ όσους επαγγέλλονταν την Αραβική Άνοιξη και τελικά έφεραν την ευρωπαϊκή βαρυχειμωνιά».

Στέφανος Ξεκαλάκης, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

(«ΕΜΠΡΟΣ»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ

Εκλογές Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου στο Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης, οδός Δαβάκη και Βαλαωρίτου από τις 5:00 έως τις 9:30 μ.μ.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

4ο Συνέδριο Ακουστικής Οικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στις 6 μ.μ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διανομή στους δικαιούχους 4.900 κιλών κοτόπουλων στο γνωστό σημείο της ΕΨΥΠΑΛ, στον Καρά Τεπέ, από τις 8:30 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ. Όλοι οι ωφελούμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους, αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής τους στο ΤΕΒΑ και, όσοι θα παραλάβουν εκ μέρους άλλου δικαιούχου, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ έγγραφη και επικυρωμένη εξουσιοδότηση.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Doctor Strange» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

- Αστάνα-Ολυμπιακός στον «ΟΤΕSPORT» στις 6 μ.μ.

- ΠΑΟΚ-Γκαραμπάχ στον «ΟΤΕSPORT» στις 10:05 μ.μ.

- Παναθηναϊκός-Στάνταρτ Λιέγης στον «ΟΤΕSPORT» στις 10:05 μ.μ.

- Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ στην «ΕΤ1» στις 9 μ.μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey