Δεύτερη Ανάγνωση

02/11/2016 - 14:05

ΟΡΑΤΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ…

Εμένα δεν με πειράζει που πήγε ο Νίκος Παππάς στη Βενεζουέλα. Τέτοια καθεστώτα γούσταραν, μαγκιά τους. Το ξέραμε άλλωστε, οι άνθρωποι μάς το έλεγαν, δεν το έκρυβαν. Πρόβλημα του εκλογικού σώματος που τους επέλεξε. Άλλο τώρα που γλυκάθηκαν στην καρέκλα ή ενδεχομένως είδαν την πραγματικότητα κι άλλαξαν μυαλά (αν και μου φαίνεται λιγάκι δύσκολο).

Αλλά εν πάση περιπτώσει, ο καθένας με τα γούστα του! Εμένα άλλο με πειράζει. Που υπουργοί έχοντας γεννηθεί, μεγαλώσει ή σπουδάσει στα «νεοφιλελεύθερα μπουντρούμια» της Ευρώπης, όχι μόνο είναι ακόμα κολλημένοι σε διαφόρων ειδών σοσιαλιστικά πειράματα, αλλά πρωτοστατούν σε ανάλογες κινήσεις.

Υπάρχει π.χ. υπουργός που γεννήθηκε και μεγάλωσε εκτός Ελλάδος, σπούδασε στο κολέγιο Ήτον και στα πανεπιστήμια του Σάσσεξ και της Οξφόρδης, αλλά συνεχίζει να είναι ενάντια στην …κακιά Δύση! Δεν μπορεί, κάποιοι, κάπου κάνουν λάθος. Είτε λάθος είναι τα πανεπιστήμια τύπου Οξφόρδης ή ο δικός μας υπουργός που δεν κατάλαβε τόσα χρόνια.

Ή που δεν ήθελε… Τώρα το εάν ο Παππάς τα είχε κανονίσει με σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας, κάποιος άλλος θα τύπωνε χαρτονομίσματα στη Ρωσία, ενώ θα μας έδινε χρήματα η Κίνα, ατύχησαν… Τους πρόλαβε η …κακιά Δύση που μας χρηματοδότησε με καμιά 100 δις δάνεια και με το ...τοκογλυφικό επιτόκιο 0,79%! Και τελικά όλοι αυτοί κοιτάνε την Ευρώπη, ενώ παρακαλάνε τον Ομπάμα για τον οποίο ετοιμάζεται ειδική υποδοχή… Με όλα αυτά, ένα έχω να πω. Ότι δεν θα συναντήσεις άνθρωπο να συμφωνήσει πως η θέση του βελτιώθηκε από το Γενάρη του 2015 όταν η «ελπίδα» προσγειώθηκε στη χώρα μας με οδηγό τον Αλέξη.

Και μπορεί να μην έγινε παρένθεση, έγινε όμως ένα τέλμα. Κολλήσαμε όλοι μας, λες και περιμένουμε κανά θαύμα να μας ξεκολλήσει. Τα θαύματα όμως τέλειωσαν. Είτε Βενεζουέλας, είτε Ομπάμα. Μόνοι μας κολλήσαμε, άντε τώρα να ξεκολλήσουμε... Κι εμείς πανηγυρίζουμε που πιάσαμε 16 ψήφους για το ΕΣΡ και περιμένουμε άλλους τρεις! Κούνια που μας κούναγε.

Εδώ ο κόσμος χάνεται... και η κυβέρνηση ασχολείται με την ίδρυση νέων υπουργείων, για να βολέψει το γίγαντα της πολιτικής, Φώτη! Δηλαδή ορατότης μηδέν και χωρίς Κούρκουλο παρακαλώ…

 

Νοέμβριος 2000. Μεγαλόπνοο σχέδιο Ελλήνων και ξένων επενδυτών για το «Σάρλιτζα»! Έμεινε στα χαρτιά…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1972

Πεθαίνει ο Χρύσανθος Μολίνος

Την τελευταία του πνοή αφήνει ο Χρύσανθος Μολίνος, που είχε γεννηθεί το 1888 στο Μόλυβο. Σπούδασε Νομικά στην Ελβετία και Γαλλική φιλολογία. Ασχολήθηκε αρχικά με τη δημοσιογραφία ως αρχισυντάκτης της «Λέσβου», του «Ελεύθερου Λόγου» και άλλων τοπικών εφημερίδων. Στη συνέχεια μέσα από λογοτεχνικά έντυπα των Αθηνών, ξεκίνησε να δημοσιεύει πεζά, ποιήματα, αλλά και λογοτεχνικές κριτικές, ενώ ήταν ένας από τους πρωτοπόρους του δημοτικισμού. Απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών.

 

ΕΙΠΕ

 

«Είναι τραγικό να γίνεται συνάντηση στο Μαξίμου και να μη γίνεται αναφορά για την επικειμένη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μας, που θα εκτοξεύσει το κόστος ζωής σε απίθανα υψηλά επίπεδα».

Νάσος Γιακαλής, πρώην περιφερειάρχης

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Το Επιμελητήριο Λέσβου σε συνεργασία με την Ένωση Φοροτεχνικών Λέσβου διοργανώνει εκδήλωση για την αύξηση του ΦΠΑ και το νέο Ασφαλιστικό νόμο στο Μόλυβο (Συνεδριακό Κέντρο Μήθυμνας) στις 6 μ.μ..

ΠΑΙΔΕΙΑ

Εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ..

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για άδεια παρέκκλισης φυτών μεγάλης καλλιέργειας (π.χ. σιτάρι, κριθάρι, βρώμη, μηδική κτλ.), στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έως 15 Νοεμβρίου.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Η Ένωση Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων της Λέσβου «Θέσις» διοργανώνει δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό συγγραφής πρωτότυπου θεατρικού έργου για το 2017 με σκοπό ν’ αναδείξει ταλέντα στη θεατρική γραφή, στο νησί. Πληροφορίες Αγγελική Γεωργαντά, Καβέτσου 32, Μυτιλήνη, 81100 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: aggelikageorganata@gmail.com.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Ο Λογιστής» στο «Cine Αρίων» (Αίθουσα 1) στις 9:30 μ.μ..

Η ταινία «Μην Ανασαίνεις» στο «Cine Αρίων» (Αίθουσα 2) στις 9:45 μ.μ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey