Απ’ τ’ Αϊβαλί

31/10/2016 - 15:53

Φεστιβάλ Ελαιολάδου: Στο πλαίσιο των ποικίλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ το άλλο Σαββατοκύριακο (4-6 Νοεμβρίου), περιλαμβάνεται και διαγωνισμός μαγειρικής με φαγητά που έχουν οπωσδήποτε ελαιόλαδο σε τρεις κατηγορίες: Κρέας - ψάρι, λαδερό πιάτο και μεζέδες (όχι γλυκίσματα).

Φεστιβάλ Ελαιολάδου: Στο πλαίσιο των ποικίλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ το άλλο Σαββατοκύριακο (4-6 Νοεμβρίου), περιλαμβάνεται και διαγωνισμός μαγειρικής με φαγητά που έχουν οπωσδήποτε ελαιόλαδο σε τρεις κατηγορίες: Κρέας - ψάρι, λαδερό πιάτο και μεζέδες (όχι γλυκίσματα).

Το μαγείρεμα θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου στην κουζίνα του «Macaron Konağı (boutique hotel)» και στην συνέχεια η παρουσίαση και η κρίση στο ρεστοράν «Ayvali» στο κέντρο της πόλης. Για τους νικητές προβλέπονται τρία βραβεία, το πρώτο 500 λίρες, συνοδευόμενες και από επίχρυσο κόσμημα, το δεύτερο μία διανυκτέρευση (για δύο άτομα) στο «Macaron Konağı (boutique hotel)» και το τρίτο δείπνο για δύο στο «Restorant aivali».

Οι διοργανωτές ζήτησαν να υπάρξουν κι από τη Λέσβο συμμετοχές, μιας και το φετινό Φεστιβάλ έχει διεθνή χαρακτήρα με συμμετοχή εταιρειών και επιστημόνων από Τυνησία και Ισραήλ. Τυχόν ενδιαφερόμενοι προλαβαίνετε, αφού είπαν πως θα υπάρχει δρομολόγιο και την Παρασκευή και το Σάββατο το πρωί από Μυτιλήνη για Αϊβαλί, με επιστροφή Κυριακή νωρίς το απόγευμα.

Αναστηλώνεται το αγίασμα: Προχθές, ο δήμαρχος Ραχμί Γκεντσέρ παρέλαβε τη μελέτη αναστήλωσης του μνημείου με το αγίασμα της Παναγίας της Φανερωμένης, το «Ayasma», όπως το λένε στο Αϊβαλί. Την έρευνα και τη μελέτη εκπόνησε ομάδα τεχνικών από το Πανεπιστήμιο Ege University της Σμύρνης με επικεφαλής τον καθηγητή Omar Özyigit. Κι έτσι ανοίγει πλέον ο δρόμος για την ανάδειξη του σπουδαίου αυτού μνημείου από τον καιρό των Ελλήνων, το οποίο δυστυχώς ως πριν λίγα χρόνια λειτουργούσε ως ελαιοτριβείο!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey