Δεύτερη Ανάγνωση

25/10/2016 - 13:37

ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ…

Το Σαββατοκύριακο ζαλισμένο με βρήκε, ζαλισμένο μ’ άφησε! Για να μην σας πω και χειρότερο. Γιατί τι είναι αυτά που διαβάζω, σύντροφοί μου; Ότι τα καπιταλιστικά γεράκια Ομπάμα και Κλίντον παρενέβησαν στην υπερήφανη κυβέρνησή μας και την ανάγκασαν να υπογράψει το Μνημόνιο; Αν είναι δυνατόν! Αυτά δεν συνέβαιναν ούτε επί επαράτου κυβέρνησης Σαμαρά! Επειγόντως να καταγγείλουμε τη διεθνή συνωμοσία που μετά τον Πούτιν και τον Ολάντ χρησιμοποιεί δύο Προέδρους των ΗΠΑ!

Την ίδια ώρα η συντρόφισσα Ζωή δηλώνει πως «ζούμε μια δικτατορία, γι’ αυτό και θα πρέπει να υπάρξει ανατροπή, μια επανάσταση απέναντι σε αυτήν την απολυταρχία»! Εάν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράματα. Και από κοντά ο ευτραφής Πάγκαλος με άρθρο του μας καλεί σε εθνική πανστρατιά υπό τη σκέπη του Κυριάκου Μητσοτάκη ενάντια στον Τσίπρα!

Αφήνω τον καναπέ και την καλωδιακή τηλεόραση και εξασκώ την προλεταριακή μου υποχρέωση τραγουδώντας: «Εμπρός της Γης οι κολασμένοι της πείνας σκλάβοι εμπρός, εμπρός το δίκιο από τον κρατήρα βγαίνει σαν βροχή σαν κεραυνός φτάνουν πια της σκλαβιάς τα χρόνια όλοι εμείς οι ταπεινοί της Γης που ζούσαμε στην καταφρόνια θα γίνουμε το παν εμείς».

Ευτυχώς όμως που στο νέο Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε πρώην κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ προκειμένου όχι μόνο να συμβάλλει κι αυτός με τον τρόπο του στην αντιμετώπιση του αγώνα ενάντια στη διεθνή πλεκτάνη που έχουν εξαπολύσει τα γεράκια της παγκοσμιοποίησης προκειμένου να βάλουν εμπόδια στην πολιτική της κυβέρνησης, αλλά να βάλει και το κερασάκι στην τούρτα της Πρώτης Φοράς Αριστερά.

Τι άλλα όμως διαβάζω και εκπλήσσομαι ως φορολογούμενος πολίτης; Πως πρώην υπουργός έχασε το σπίτι της από χρέη, ενώ πρώην τηλεοπτικός αστέρας έκλεβε το ηλεκτρικό ρεύμα! Αυτή είναι η Ελλάδα, όπως έλεγε και πρώην Πρωθυπουργός. Είναι βλέπετε και οι εφημερίδες του Σαββατοκύριακου, όπου διαβάζεις τις αναλύσεις και τα άρθρα τα οποία δεν δίνουν καμιά διέξοδο, καμιά ελπίδα για τούτη δω τη χώρα, για τούτη δω την κοινωνία. Άγνωστο πού θα βγει και πού θα μας οδηγήσει αυτή η κατάσταση… Αφού ακόμα και στη βαριά μας βιομηχανία που είναι ο τουρισμός καταφέραμε το αδιανόητο. Ν’ αυξηθούν οι τουρίστες και να μειωθούν τα τουριστικά έσοδα!

Κατά τα άλλα τα ίδια. Αργία την Παρασκευή, τελειώνει και ο Οκτώβριος, την Κυριακή αλλάζει η ώρα, πιάνουμε χειμώνα! Μόνη ελπίδα πλέον το τζακ ποτ της Πέμπτης…

 

Το Φανάρι σε φωτογράφιση Φριτζ κάπου τη δεκαετία του 1920

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1989

 

Βόμβα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης!

 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα έντονη πολιτική περίοδο με εκλογές τον Ιούνιο του 1989 που δεν έδωσαν αυτοδυναμία στο πρώτο κόμμα, στη Νέα Δημοκρατία του ΚωνσταντίνουΜητσοτάκη. Προκηρύσσονται νέες εκλογές για το Νοέμβριο και στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου επισκέπτονται τη Μυτιλήνη οι πολιτικοί αρχηγοί.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αρχηγού της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και λίγο πριν μιλήσει στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, μια βόμβα σκάει στον περιβάλλοντα χώρο. Άμεση ήταν η επέμβαση των ανδρών της ασφαλείας, οι οποίοι στο χώρο της έκρηξης εντοπίζουν ένα πτώμα. Πρόκειται για τον ανθυπασπιστή της αεροπορίας Μιχάλη Παυλή. Η ενέργεια απέτυχε, αποτρέποντας δυσάρεστες καταστάσεις στους παρευρισκόμενους οπαδούς του κόμματος.

 

ΕΙΠΕ

«Στους πρόσφυγες πρέπει να φερθούμε με συμπόνια όπως έχει επιδείξει το νησί μας, χωρίς σκοπιμότητες ή άλλους είδους συμφέροντα».

Δημήτρης Κίνδερλης, σύνεδρος ΟΝΝΕΔ από τη Μυτιλήνη (News 247)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΡΙΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΥΓΕΙΑ

Αντιγριπικός εμβολιασμός στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Λέσβου. Πληροφορίες και δηλώσεις στο τηλέφωνο του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Λέσβου, Αγίας Ειρήνης 10, Μυτιλήνη τηλ. 22510-27501 και 22510-45202 (εσωτ. 2), στην υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό κα Βούρου Μαρία.

ΕΚΘΕΣΗ

Ομαδική έκθεση από το εργαστήριο «Poliana» για ζωγραφική-φωτογραφία- κοσμήματα-ανακύκλωση, Αθηνάς 3, Μυτιλήνη (κεντρική αγορά), είσοδος δωρεάν, από 7.30 μ.μ. έως 10 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Inferno» στο «Cine Aρίων» στην Αίθουσα 1 στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία «Το κορίτσι του τρένου» στο «Cine Αρίων» στην Αίθουσα 2 στις 9:30 μ.μ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καλλονή-Αγροτικός Αστέρας για το Κύπελλο Ελλάδας στο Γήπεδο Μυτιλήνης στις 3 μ.μ. Τιμή εισιτηρίων: 15 και 10 ευρώ.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΥΓΕΙΑ

Αντιγριπικός εμβολιασμός στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Λέσβου. Πληροφορίες και δηλώσεις στο τηλέφωνο του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Λέσβου, Αγίας Ειρήνης 10, Μυτιλήνη τηλ. 22510-27501 και 22510-45202 (εσωτ. 2), στην υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό κα Βούρου Μαρία.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Inferno» στο «Cine Aρίων» στην Αίθουσα 1 στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία «Το κορίτσι του τρένου» στο «Cine Αρίων» στην Αίθουσα 2 στις 9:30 μ.μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey