Η «Λωξάντρα» με την Άννα Βαγενά, επέστρεψε… στην Πόλη

14/10/2016 - 14:54

Το μυθιστόρημα «Λωξάντρα» που οι νεοέλληνες γνώρισαν κυρίως από την τηλεοπτική του διασκευή, γράφτηκε το 1962 από την Μαρία Ιορδανίδου με κύριο πρόσωπο την Πολίτισσα γιαγιά της, τη Λωξάντρα. Την περασμένη βδομάδα, η «Λωξάντρα» επέστρεψε… στην Πόλη με τη μορφή της ηθοποιού Άννας Βαγενά.

Το μυθιστόρημα «Λωξάντρα» που οι νεοέλληνες γνώρισαν κυρίως από την τηλεοπτική του διασκευή, γράφτηκε το 1962 από την Μαρία Ιορδανίδου με κύριο πρόσωπο την Πολίτισσα γιαγιά της, τη Λωξάντρα. Την περασμένη βδομάδα, η «Λωξάντρα» επέστρεψε… στην Πόλη με τη μορφή της ηθοποιού Άννας Βαγενά.

Η διασκευή, σκηνοθεσία και η άριστη ερμηνεία ήταν της Βαγενά, η οποία ερμηνεύοντας το ρόλο της, μυήθηκε, στην κυριολεξία, την Πολίτισσα Λωξάντρα σε μια άριστη διασκευή μονολόγου, που κράτησε σχεδόν δύο ώρες, αλλά καθήλωσε το κοινό. Η εκδήλωση έγινε στη Χαλκηδόνα (Καντίκιοϊ Ασιατική πλευρά) και διοργανώθηκε από τη Ρωμαίικη Κοινότητα, για να τιμηθεί το Ιωβηλαίο της 25ετίας του Οικουμενικού Πατριάρχη. Την παράσταση της Βαγενά, τίμησε η ομογένεια της Κωνσταντινούπολης με επικεφαλής τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και το Γενικό Πρόξενο Ευάγγελο Σέκερη

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey