Δεύτερη Ανάγνωση

14/10/2016 - 13:48

ΠΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Αίσθηση δημιούργησε η αποκάλυψη πως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο εξελιγμένοι που είχαν φτάσει μέχρι την Κίνα, βάζοντας ένα χεράκι στη δημιουργία του φημισμένου Πήλινου Στρατού! Αντιθέτως, εμείς οι απόγονοι τους, όχι στην Κίνα δεν μπορούμε να εκστρατεύσουμε εμπορικά, όπως στοχεύουν όλες οι χώρες, αλλά κοντεύουμε να χάσουμε και τη χώρα μας. Διότι πρώτον, παραδώσαμε τη δημόσια περιουσία χωρίς ν’ ανοίξει μύτη! Νομίζω ότι ακόμα οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν καταλάβει τι έχει γίνει.

Δηλαδή για έναν αιώνα (τουλάχιστον), ό,τι δημόσιο κτίριο υπάρχει στη χώρα μας (εκτός μόνο της Ακρόπολης), βρίσκεται στα χέρια των δανειστών μας. Βέβαια με το πρόσχημα της …αξιοποίησης! Κι αφού η καλή μας αριστερή κυβέρνηση έκανε αυτό που κανείς δεν διανοούνταν λίγα χρόνια πριν, πιάσαμε τώρα την εκποίηση της ιδιωτικής περιουσίας.

Διότι τι άλλο είναι αυτό με την παραχώρηση στα ξένα funds, όλων των στεγαστικών δανείων; Σε μια περίοδο μάλιστα που η αγορά είναι τόσο πεσμένη, που η αγορά ενός σπιτιού, ενός επιχειρηματικού κτιρίου, θα είναι «λουκούμι» για κάθε ξένο επενδυτή. Και βέβαια στόχος δεν θα είναι τα σπιτάκια σε χαμηλές ή μεσαίες περιοχές.

Στόχος θα είναι βέβαια τα καλά σπίτια, οι καλές εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων και γενικά ό,τι δημιουργεί πλούτο. Θα μου πείτε: «Πλούσιοι τα είχαν, ας πρόσεχαν»… Ουδεμία αντίρρηση, αρκεί πράγματι να τα είχαν πλούσιοι και αρκεί βέβαια να μείνουν σε χέρια Ελλήνων. Κι ενώ για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος, για το δεύτερο, είναι βέβαιο ότι σύντομα όλα αυτά θα εξαγοραστούν από ξένους ως επενδυτικές ευκαιρίες.

Άρα, και δημόσιος και ιδιωτικός πλούτος είναι σε διαδικασία εξελληνισμού. Κι επαναλαμβάνω με αριστερή παρακαλώ κυβέρνηση. Και χωρίς ν’ ανοίξει μύτη! Διότι κάτι κινητοποιήσεις τις Τετάρτες των πλειστηριασμών, μάλλον περί χάπενινγκ καταγράφονται, που θα ξεφτίσουν στη δίνη της επικαιρότητας.

Και αφού εκχωρήσουμε ό,τι ακίνητο υπάρχει στην Ελλάδα, θα βάλουμε και ξένες διοικήσεις στις …ελληνικές τράπεζες! Οπότε το έγκλημα θα ολοκληρωθεί ερήμην της ελληνικής κοινωνίας, η οποία παρακολουθεί το όλο σκηνικό με μια καταπληκτική απάθεια. Κι ενώ λοιπόν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έπαιζαν με πήλινα στρατιωτάκια στη μακρινή Κίνα, εμείς δημιουργούμε μια χώρα σε πήλινα πόδια! Από γλύπτες καταντήσαμε γλύφτες…

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Το πετύχαμε κι αυτό. Ν’ αυξάνονται οι τουρίστες και να μειώνονται οι εισπράξεις! Μήπως να παρακαλέσουμε την κα Κουντουρά άμεσα να σταματήσει τις καμπάνιες προσέλκυσης τουριστών;

 

Ο Βασιλεύς Γεώργιος ο Β΄ στην Παναγία Αγιάσου το 1937 (Πηγή: Αναγνωστήριο Αγιάσου)

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ….

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1974

Κυκλοφορεί η «Δημοκρατική Φωνή»

Δισεβδομαδιαία εφημερίδα της «Ενώσεως Κέντρου - Νέων Δυνάμεων» με εμφανιζόμενο ιδιοκτήτη και διευθυντή το Δημήτρη Κούκο. Η εφημερίδα εκδόθηκε με σκοπό να στηρίξει τους υποψηφίους του κόμματος στις πρώτες μεταπολιτευτικές εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για τις 17 Νοεμβρίου 1974. Κυκλοφόρησαν μόλις πέντε φύλλα, ήταν δισέλιδη και κόστιζε 2 δραχμές. Στο πρώτο κύριο άρθρο, η εφημερίδα επεσήμανε: «Η πολιτική αδράνεια της επταετίας, στο διάστημα της οποίας οι δικτάτορες είχαν αποτελματώσει την πολιτική ζωή, η απότομη αλλαγή, η διαφοροποίηση των πολιτικών κομμάτων και η πλήρης αιθρία της Δημοκρατίας, έχουν δημιουργήσει, στα ευρέα λαϊκά στρώματα μια, φυσιολογική άλλωστε, ρευστότητα… Οι γραμμές και οι θέσεις μας είναι: Ελλάδα, Δημοκρατία, Λέσβος».

 

ΕΙΠΕ

«Αν ήθελε κανείς να αποτυπώσει σε λίγες μόνο λέξεις την κυβερνητική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, η ρήση του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ, Χαρίλαου Φλωράκη, εκεί γύρω στις αρχές της δεκαετίας του 1980, στην κριτική του απέναντι στο κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ, πως: «Αλλαγές έχουμε …Αλλαγή όμως δεν έχουμε», ταιριάζει απόλυτα στη σημερινή πραγματικότητα.

Δημήτρης Μάντζαρης, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου («Αυγή»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

- Η παράσταση «BENT» από τη Θεατρική Ομάδα «Οι Άστεγοι» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ..

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Το Κορίτσι του Τρένου» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

- Η ταινία «Deepwater Horizon» στο «Cine Αρίων» στις 9:45 μ.μ..

- Η ταινία «Μις Πέρεγκριν: Στέγη για ασυνήθιστα παιδιά» στο «Cine Αρίων» στις 6:30 μ.μ..

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο αγώνας μπάσκετ Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις Κάουνας στο Novasports 2 στις 9:15 μ.μ..

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ

Ημερίδα με θέμα «Κτηνοτροφικά φυτά: καλλιέργεια με πολλαπλά οφέλη» διοργανώνουν η «Greenpeace», το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Αιγαίου και ο Δήμος Λέσβου στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή Λέσβου, στις 8 μ.μ..

ΘΕΑΤΡΟ

- Η παράσταση «BENT» από τη Θεατρική Ομάδα «Οι Άστεγοι» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ..

- Έκθεση της μόνιμης συλλογής του Μουσείου Ελγκίζ της Κωνσταντινούπολης στην Πινακοθήκη Μυτιλήνης «Χαλίμ Μπέη».

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Μανταμάδο στο ιατρείο του χωριού το πρωί.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Το Κορίτσι του Τρένου» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

- Η ταινία «Deepwater Horizon» στο «Cine Αρίων» στις 9:45 μ.μ.

- Η ταινία «Μις Πέρεγκριν: Στέγη για ασυνήθιστα παιδιά» στο «Cine. Αρίων» στις 6:30 μ.μ..

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΜΟΥΣΕΙΑ

- Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 22510 47033, 22530 54434, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.lesvosmuseum.gr.

- Μοναδικά Εκθέματα θα παρουσιαστούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης στις 7:30 μ.μ..

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Το Κορίτσι του Τρένου» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

- Η ταινία «Deepwater Horizon» στο «Cine Αρίων» στις 9:45 μ.μ..

- Η ταινία «Μις Πέρεγκριν: Στέγη για ασυνήθιστα παιδιά» στο «Cine Αρίων» στις 6:30 μ.μ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey