Δεύτερη Ανάγνωση

13/10/2016 - 13:25

ΚΟΜΠΟΛΟΪ…

«Θα το δώσω το ρολόι και θα πάρω κομπολόι/να μετράω τους καημούς και τους αναστεναγμούς». Με κομπολόι εμφανίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής ο Αλέξης! Για να μετράει πράγματι τους καημούς και τους αναστεναγμούς! Μιας χώρας που αλλιώς τη σχεδίαζε και αλλιώς του έκατσε… Γιατί σίγουρα δεν είχε στο μυαλό του τη σημερινή κατάσταση. Μια κατάσταση στην οποία όσο και να φωνάζουν ότι οι… κατεστημένες δυνάμεις έβαλαν «τα χεράκια τους», έχει γίνει πλέον αντιληπτό ότι φέρνει τις υπογραφές της Πρώτης Φοράς Αριστεράς.

Και ωραία τα λόγια περί δικαιοσύνης, δουλειές όμως δεν ανοίγουν, λεφτά δεν υπάρχουν, τα κόκκινα δάνεια αυξάνονται, οι πλειστηριασμοί πληθαίνουν, οι τιμές αυξάνουν, η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Κι έχεις τις αγορές, που περίμενες να χορεύουν για πάρτη σου, να σου κάνουν καψόνια όπως με την τελευταία υποδόση και την… κρυάδα που πήρε η κυβέρνηση.

Και φαίνεται πως ανοίξαμε πάλι δύσκολες κουβέντες με τις αγορές. Το grexit έρχεται (πάλι) στο προσκήνιο και ο Σόιμπλε πρώτο τραπέζι στην πίστα. Δε πα να λέει η Μέρκελ (έχει εξαφανιστεί ή μου φαίνεται;), ο Ομπάμα και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών. Το βιολί το έχει και το παίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Κι έχεις και τα δικά μας σαΐνια να μην έχουν έτοιμα τα χαρτιά για να πάρουν τα λεφτά! Γιατί, αγαπητοί μου σύντροφοι, άλλο το αμφιθέατρο και άλλο πράγμα η κυβέρνηση. Το έχουν βέβαια καταλάβει, αλλά τι να κάνουν.

Σήμερα στο συνέδριο θα εμφανιστούν οι μεγάλοι ηγέτες Κόρμπιν (των Άγγλων Εργατικών) και ο πάλαι ποτέ αστέρας των «Podemos» Ιγκλέσιας, προκειμένου να εμψυχώσουν τους συντρόφους τους… Δυστυχώς, μέρα με τη μέρα το πουκάμισο ξηλώνεται και αποκαλύπτεται η γύμνια. Να θυμηθούμε τι έλεγε ο Δημοσθένης πριν από 2.300 χρόνια; «Δεν είναι ασφαλώς ένα και δύο τα αίτια ένεκα των οποίων έφθασαν τα πράγματα ως εδώ. Αλλά την κύρια αιτία θα τη βρείτε στο πρόσωπο εκείνων που προτιμούν να σας είναι ευχάριστοι παρά να σας συμβουλεύουν ορθά. Απ’ αυτούς, πολλοί προσπαθούν να συντηρούν τη σημερινή κατάσταση, γιατί αντλούν από αυτήν δημοτικότητα και εξουσία -κι έτσι ούτε οι ίδιοι προνοούν για το αύριο, ούτε νοιάζονται για το αν εσείς προνοείτε...».

Και με τα δικά μας απλά λόγια, οι τζάμπα μάγκες τέλειωσαν. Ή θα δούμε πώς θα βγούμε απ’ αυτήν την κατάσταση, με επώδυνο μεν τρόπο, αλλά θα βγούμε, ή θα μείνουμε βουτηγμένοι στην καθημερινότητα της μιζέριας μας…

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1974. Οι βασανισμένοι από τη χούντα φοιτητές καταθέτουν στον Εισαγγελέα. Ανάμεσά τους και ο Μυτιληνιός Δημήτρης Μπουρνούς. Απόκομμα της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» με τη φωτογραφία του και με σχετικό ρεπορτάζ, το οποίο υπογράφει ο Σπύρος Καρατζαφέρης

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1971

 

Έναρξη πρωταθλήματος ποδοσφαίρου

 

Στο Εθνικό Γυμναστήριο της Μυτιλήνης γίνεται η επίσημη έναρξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος 1972-72. Ξεκίνησε στις 3.15 το μεσημέρι με παρέλαση των ποδοσφαιρικών ομάδων, μετά πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας και ο όρκος του αθλητή. Μετά έγινε η απονομή των κυπέλλων στον Απόλλωνα Μυτιλήνης, πρωταθλητή Α΄ Κατηγορίας, Αετό Λουτρών, πρωταθλητή Β΄ Κατηγορίας, και Βύρωνα Μόριας, πρωταθλητή Γ΄ Κατηγορίας. Στην εκδήλωση μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Ιωάννης Χιωτέλλης και τέλος διεξήχθηκαν φιλικοί αγώνες μεταξύ των ομάδων.

 

 

ΕΙΠΕ

«Από τη δήλωση του δημάρχου το Σεπτέμβριο ότι εξαπατήθηκε από τις ΜΚΟ και το αίτημα για την αποχώρησή τους φτάσαμε στη συνάντηση στο Μαξίμου και τη δήλωσή του ότι είναι ικανοποιημένος».

Στράτος Γεωργούλας, σχολιάζοντας τη σύσκεψη για το μεταναστευτικό στο Μέγαρο Μαξίμου («ΕΜΠΡΟΣ»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση βιβλίου «Το Πέρασμα» του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη στο βιβλιοπωλείο «Book & Art». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Γιώργος Γέργος (εκπαιδευτικός - ποιητής).

ΥΓΕΙΑ

Δηλώσεις συμμετοχής γυναικών για δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες από το Δήμο Λέσβου. Πληροφορίες στο τηλ 22510-27501 (εσωτ. 2) στην κοινωνική λειτουργό του Οργανισμού κ. Βούρου Μαρία.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Το Κορίτσι του Τρένου» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία «Deepwater Horizon» στο «CineΑρίων» στις 9:45 μ.μ.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αγώνας μπάσκετ Ρεάλ - Ολυμπιακός για την Ευρωλίγκα στην ΕΤ1 στις 10 μ.μ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

- Η παράσταση «BENT» από τη Θεατρική Ομάδα «Οι Άστεγοι» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Το Κορίτσι του Τρένου» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία «Deepwater Horizon» στο «CineΑρίων» στις 9:45 μ.μ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ

Ημερίδα με θέμα «Κτηνοτροφικά φυτά: καλλιέργεια με πολλαπλά οφέλη» διοργανώνουν η «Greenpeace», το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Αιγαίου και ο Δήμος Λέσβου στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή Λέσβου, στις 8 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

- Η παράσταση «BENT» από τη Θεατρική Ομάδα «Οι Άστεγοι» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ.

- Έκθεση της μόνιμης συλλογής του Μουσείου Ελγκίζ της Κωνσταντινούπολης στην Πινακοθήκη Μυτιλήνης «Χαλίμ Μπέη».

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Μανταμάδο στο ιατρείο του χωριού το πρωί.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΜΟΥΣΕΙΑ

Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 22510 47033, 22530 54434, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.lesvosmuseum.gr.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey