Δεύτερη Ανάγνωση

11/10/2016 - 14:30

ΔΥΟ ΕΙΚΟΝΕΣ…

Ένα θέμα, δύο εικόνες. Στη μία το πράο πρόσωπο της γνωστής πλέον γιαγιάς, που ήρεμα εξηγεί για τη βοήθεια που προσέφερε στους πρόσφυγες. Στην άλλη το οργισμένο πρόσωπο ενός γονιού να κλειδώνει το δημόσιο σχολείο για να μην το… βρομίσουν 4-5 παιδάκια προσφύγων! Χίλιες φορές η πρώτη εικόνα. Είναι αυτοί οι… παλιοί άνθρωποι, που στα πρόσωπά τους είναι χαραγμένη η ιστορία του τόπου μας. Μια ιστορία βασανισμένη, δύσκολη, που μέσα από τόσες και τόσες αντιξοότητες δημιούργησαν την Ελλάδα. Αυτοί θα πρέπει να είναι οι δάσκαλοι της κοινωνίας μας.

Η άλλη εικόνα μάς φοβίζει! Μας δημιουργεί τρόμο το μίσος, ο φανατισμός. Και σε τελευταία ανάλυση, δεν έχει τόσο σημασία ποιος έχει δίκιο. Αυτοί ή οι άλλοι. Σημασία έχουν τα παιδιά. Ποιος δίνει τα καλύτερα μαθήματα; Όχι μόνο στα παιδιά των προσφύγων, αλλά και στα δικά μας παιδιά. Το πρόσωπο της γιαγιάς ή το οργισμένο πρόσωπο του γονιού; Ο καθένας δικαιούται να δώσει τη δική του απάντηση. Μέσα του. Όμως οι ανοικτές φιλελεύθερες κοινωνίες είναι το υπόδειγμα, είναι ο φάρος του πολιτισμού, είναι αυτές που βρίσκουν αποκούμπι οι χιλιάδες πρόσφυγες. Γι’ αυτό είναι αδιανόητο λουκέτα σε σχολεία.

Αδιανόητο όμως και κάθε είδους λουκέτα. Όπως λέμε ΟΧΙ στα λουκέτα για τα παιδιά των προσφύγων, να έχουμε το θάρρος να λέμε ΟΧΙ στα λουκέτα των πανεπιστημιακών κτηρίων από αναρχοαυτόνομες ομάδες… Διότι δημόσια τα μεν, δημόσια και τα δε… Όχι μόνο ό,τι μας βολεύει… Σε μια Ελλάδα που, σύμφωνα με τους γιατρούς, μέχρι το 2025 θα έχει τα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης! Ας μην τα κάνουμε και παχύσαρκα στη σκέψη…

Ευτυχώς βέβαια από την άλλη που γίνονται και συσκέψεις για το προσφυγικό με φορείς του τόπου μας στο Μαξίμου. Για να φωτογραφίζονται! Μέτρα και χρήματα η καλή μας η κυβέρνηση υπόσχεται. Όλα θα κριθούν όμως στην πράξη. Γιατί εκεί στου Μαξίμου τα λένε όλα ωραία, αλλά στην πράξη όλα τούς έρχονται ανάποδα! Από το θέμα του χρέους μέχρι και στον Πάνο Καμμένο. Ο οποίος αθεόφοβος, όπως μας αποκάλυψε αθηναϊκή εφημερίδα, ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά στον Ιερώνυμο δηλώνοντας: «Αν μου ζητήσετε να ρίξω την κυβέρνηση, θα το κάνω»! Τ ακούτε, δημοκρατικοί σύντροφοι; Ευτυχώς όμως έρχεται η «Ελληνική Λύση», το νέο κόμμα που εξήγγειλε ο τηλεπωλητής Κυριάκος Βελόπουλος

 

ΔΙΔΑΓΜΑ….

Ο Τσίπρας λέει πάντα την αλήθεια. Η πραγματικότητα αλλάζει…

Η Επάνω Σκάλα αρχές του προηγούμενου αιώνα…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1965

 

Υπουργοποίηση Μίμη Γαληνού

 

Μια ιδιαίτερα εκρηκτική περίοδος για την πολιτική ιστορία του τόπου. Μετά από διαφωνία βασιλέως και πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, ο τελευταίος παραιτείται. Εντολή πρωθυπουργού παίρνουν διαδοχικά ο Γεώργιος Αθανασιάδης-Νόβας και ο Ηλίας Τσιριμώκος, οι οποίοι όμως δεν λαμβάνουν ψήφο εμπιστοσύνης. Στη συνέχεια, πρωθυπουργός αναλαμβάνει ο Στέφανος Στεφανόπουλος, ο οποίος λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης από την ΕΡΕ, το Κόμμα Προοδευτικών και μέρους βουλευτών της Ένωσης Κέντρου.

Στην κυβέρνηση αυτή ο βουλευτής Λέσβου Μίμης Γαληνός αναλαμβάνει το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, το οποίο και διατηρεί μέχρι το Δεκέμβριο του 1966. Παράλληλα, ο πολιτευτής Στρατής Παπαευστρατίου τοποθετείται ειδικός σύμβουλος του υπουργού.

 

ΕΙΠΕ

«Οι μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές είναι ένα από τα μέτρα που αυτονόητα πρέπει να ληφθούν για τους νησιώτες του βορείου Αιγαίου».

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ,Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

(«ΕΜΠΡΟΣ»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ

Έκθεση της μόνιμης συλλογής του Μουσείου Ελγκίζ της Κωνσταντινούπολης στην Πινακοθήκη Μυτιλήνης «Χαλίμ Μπέη».

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Café society» του Γούντι Άλεν στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία «Μη σβήσεις το φως» στο «Cine Αρίων» στις 9:45 μ.μ.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Café society» του Γούντι Άλεν στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία «Μη σβήσεις το φως» στο «Cine Αρίων» στις 9:45 μ.μ.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τελικός Κυπέλλου Μπάσκετ Λέσβου Αιολικός-Παπαδος στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

- Η παράσταση «BENT» από τη Θεατρική Ομάδα «Οι Άστεγοι» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

- Η παράσταση «BENT» από τη Θεατρική Ομάδα «Οι Άστεγοι» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

- Εθελοντική αιμοδοσία στο Μανταμάδο στο ιατρείο του χωριού το πρωί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey