Δεύτερη Ανάγνωση

10/10/2016 - 13:23

ΠΑΙΔΙ ΜΑΛΑΜΑ…

Τι μάλαμα παιδί είναι αυτός ο Τσίπρας! Δεν φτάνει που ξεπάτωσε τους κουμουνιστές Αλαβάνο, Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου κλπ., είναι που τακτοποιεί τις εκκρεμότητες των δανειστών, που έκανε πίσω στην Εκκλησία, που δεν έκοψε τους μισθούς των αξιωματικών, που υποσχέθηκε τώρα ότι και οι δικαστικοί δεν θα έχουν μειώσεις. Τι άλλο πια θέλουμε από το παιδί και το ταλαιπωρούμε εμείς οι …κακοί δημοσιογράφοι του παλιού πολιτικού συστήματος;

Όχι πείτε μου, τι διαφορετικό θα έκανε ένας πρωθυπουργός παλαιάς κοπής, δηλαδή του παλαιού πολιτικού συστήματος; Τα ίδια δεν θα έκανε; Ε λοιπόν, τι γκρινιάζουμε; Και εάν, πού και πού, εμφανίζεται και κανάς Φίλης, τι να κάνουμε, είναι το αλατοπίπερο της σύγχρονης μοιραίας πολιτικής σκηνής.

Κατόπιν τούτου, θα πρέπει να παρακαλάμε να μείνει για ένα - δυο χρονάκια ακόμα να ολοκληρώσει το έργο του… Κι ενδεχομένως να έχει δίκιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που χαρακτηρίζει «ιστορικό ατύχημα» την κυβέρνηση Τσίπρα. Μόνο που οι πολιτικοί του …παλαιού πολιτικού συστήματος, συνέβαλαν ο καθένας με τον τρόπο του, εδώ και χρόνια στην ανάγκη ανόδου μιας τέτοιας κυβέρνησης. Το σύστημα θα είχε εκτιναχθεί εάν η συσσωρευμένη αγανάκτηση του κόσμου με τη λαίλαπα της κρίσης, δεν έβρισκε διέξοδο σ’ αυτό που σήμερα κατ’ ευφημισμόν ονομάζεται Αριστερή κυβέρνηση!

Η παταγώδης αποτυχία των πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου να δημιουργήσουν μια βάση στοιχειώδους συνεργασίας προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση. Η… λαίλαπα Σαμαρά με το Ζάππειο και τη μετέπειτα κωλοτούμπα που «ξεκοίλιασε» τη Νέα Δημοκρατία, με τη δημιουργία των Ανεξάρτητων Ελλήνων και την εκτίναξη της Χρυσής Αυγής. Όλα αυτά έφεραν την έκρηξη της απόγνωσης του ελληνικού λαού, ο οποίος εθισμένος σε μια ηδονική λαϊκίστικη πολιτική, θεώρησε -και ενδεχομένως θεωρεί- ότι για όλα αυτά ουδεμία ευθύνη φέρει ο ίδιος.

Αλλά είναι αποτέλεσμα κάποιας ιδιαίτερης συνομωσίας! Αποκαλυπτική είναι η πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσε η «Καθημερινή» (18/7/2016). Το 75,25% των Ελλήνων πολιτών είναι πεπεισμένο ότι η κρίση της ελληνικής οικονομίας ήταν προσχεδιασμένη από διάφορα εξωθεσμικά κέντρα! Άντε μετά να γελάσεις έστω κι αν χτες γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου! Η οποία παρακαλώ, γιορτάστηκε με συνδυασμό ασκήσεων γιόγκα και γέλιου, με συγκεντρώσεις σε ανοιχτό χώρο όπου επιδόθηκαν σε δραστηριότητες γέλιου και προσευχής για την Παγκόσμια Ειρήνη.

Όλα αυτά βέβαια στην Ευρώπη, τη στιγμή που εμείς στη χώρα μας, καλούμε το δημοφιλή ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη ως εκπρόσωπο του πολιτισμού, να συμβάλλει στην αναθεώρηση του Συντάγματος! Άραγε, όλα αυτά τ’ αφουγκράζεται η Ελληνική Δικαιοσύνη; 

Η ταυτότητα του μεγάλου Λέσβιου δημοσιογράφου Στρατή Παπανικόλα

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ….

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1965

Η Θερμή αναβαθμίζεται σε δήμο

Δια Βασιλικού Διατάγματος, η Λουτρόπολη Θερμής αναβαθμίζεται σε δήμο με εννεαμελές συμβούλιο και στο πλαίσιο αυτό διεξάγονται εκλογές για την ανάδειξη του νέου δημάρχου. Κατέρχονται τρεις συνδυασμοί. Εγγεγραμμένοι 1.131, ψήφισαν 739, έγκυρα 734. Τις εκλογές κέρδισε ο συνδυασμός του απερχόμενου προέδρου κοινότητας Ιωάννη Παπαδανιήλ, «Πρόοδος», που τον στήριζε (κατά τον τοπικό Τύπο της εποχής), ο Μ. Γαληνός, με ψήφους 317. Ακολούθησε ο συνδυασμός «Προοδευτική Κίνηση» του Χαράλαμπου Μπόνη με 210 ψήφους που είχε τη στήριξη της ΕΡΕ. Τρίτος, ο συνδυασμός του Χρήστου Λαρέζου «Δημοκρατικός Συνδυασμός», που τον στήριζε η Ένωση Κέντρου, με 207 ψήφους.

 

ΕΙΠΕ

«Όταν θα δίνουν το Νόμπελ, οι βόμβες θα συνεχίζουν να πέφτουν και οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να σκοτώνονται».

Στρατής Βαλιαμός, ψαράς, υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης (Lesvosnews.net)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ

Ημερίδα με θέμα: «Εκκλησία - Πολιτεία και το μάθημα των Θρησκευτικών: Προσέγγιση στην ορθόδοξη παράδοση ή κατήχηση των μαθητών στην πολυθεΐα», στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης (Κεντρικά Λύκεια) στις 6 μ.μ..

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Κέντρο Θεραπευτικής Παρέμβασης «Λέξημα» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής στον προφορικό λόγο και την οργάνωση της μελέτης», στο βιβλιοπωλείο «Book & Art» στις 12 μ.μ..

ΕΚΘΕΣΗ

Έκθεση της μόνιμης συλλογής του Μουσείου Ελγκίζ της Κωνσταντινούπολης στην Πινακοθήκη Μυτιλήνης «Χαλίμ Μπέη».

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Café Society» του Γούντι Αλλεν στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

- Η ταινία «Μη σβήσεις το φως» στο «Cine Αρίων» στις 9:45 μ.μ..

- Η ταινία «Ο Κούμπο και οι δυο Χορδές» στο «Cine Αρίων» στις 7 μ.μ..

ΟΠΕΡΑ

«Τριστάνος και Ιζόλδη» σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 7 μ.μ..

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΠΕΡΓΙΑ

24ωρη απεργία των Ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στην Αγία Παρασκευή στο Ιατρείο του χωριού, το πρωί.

ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ

Εγκαίνια της νέας Προσκοπικής Εστίας στο Κιόσκι στις 11:30 π.μ..

ΔΙΑΛΕΞΗ

Αλεξάνδρεια και Αίγυπτος - Δύο διαλέξεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης από τους καθηγητές Δρ Marie-Dominique Nenna και Δρ Jean-Yves Empereur στις 7:30 μ.μ..

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Ο πεζοπορικός σύλλογος «Ορειάς» ξεκινάει το φετινό του πρόγραμμα με τη διαδρομή: Άγιος Ερμογένης - Σκάλα Λουτρών. Η αναχώρηση θα γίνει στο πάρκινγκ, μπροστά από το σούπερ μάρκετ «My Market» στις 10 π.μ..

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

1ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Βουνού, «Lesvostrail 2016». Διοργάνωση ΕΤΑΛ με συνεργασία Δήμου Λέσβου, Επιμελητήριου Λέσβου, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου και Φορέα Τουρισμού Μολύβου. Εκκίνηση στις 8 π.μ. (πληροφορίες www.lesvostrail.eu).

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Café Society» του Γούντι Αλλεν στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

- Η ταινία «Μη σβήσεις το φως» στο «Cine Αρίων» στις 9:45 μ.μ..

- Η ταινία «Ο Κούμπο και οι δυο Χορδές» στο «Cine Αρίων» στις 7 μ.μ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey