Δεύτερη Ανάγνωση

07/10/2016 - 13:36

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΤΣΙΠΡΑΣ = 2-0

Νικητής αναδείχθηκε ο Πάνος όσον αφορά το θέμα της Εκκλησίας. Το πήρε πάνω του το πρόβλημα, έκανε παρεμβάσεις, συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο και τελικά η κυβέρνηση έκανε πίσω! Τα ίδια πάνω - κάτω και με το θέμα του Καλογρίτσα. Πήρε πάνω του κι αυτό το θέμα, βγήκε γρήγορα εναντίον του μεγαλοεργολάβου και στο τέλος πάλι κέρδισε!

Καθώς απεσύρθη από την τηλεοπτική αγορά ο Καλογρίτσας. Άρα ο Πάνος Καμμένος βγήκε και στα δύο αυτά ζητήματα κερδισμένος. Χώρια που με τις παρεμβάσεις του, κερδίζει ψήφους στο χριστεπώνυμο κοινό, ενώ υλοποιεί αυτό που είχε προβάλλει στο τηλεοπτικό του σποτ.

Ο …μεγάλος Πάνος επαναφέρει το …μικρό Αλέξη στο σωστό δρόμο! Ουδεμία αντίρρηση, αλλά οι «σύντροφοι» πώς τα βλέπουν όλα αυτά; Πώς βλέπουν την παρέμβαση της Εκκλησίας και του (καρά)δεξιού Πάνου στη λειτουργία της δημοκρατικής προοδευτικής κοινωνίας;

Ο Φίλης δεν ήταν που έλεγε προ ημερών πως «τα σχολικά μαθήματα είναι θέμα της πολιτείας κι αυτή αποφασίζει»; Τώρα ποιος αποφάσισε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, με το μπουκάρισμα που έκαναν τα ράσα; Οι απαντήσεις για μια ακόμα φορά, θα κρυφτούν πίσω από τις καρέκλες της εξουσίας στον κακοτράχαλο δρόμο του σοσιαλισμού… Με μια στάση χτες το βράδυ στον κήπο του Μαξίμου, όπου ο πρωθυπουργός προσέφερε ένα «drink» στους βουλευτές του…

ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ Ν.Δ.

Δεν λέω, καλά κάνει η Νέα Δημοκρατία και παλεύει για τη νομιμότητα. Αλλά και το τόσο πάθος για τα τηλεοπτικά κανάλια, η πλήρης ταύτιση της με τους καναλάρχες, η άμεση υπεράσπιση τους σε κάθε διεκδίκηση και σε κάθε αίτημα, ακόμα κι αυτή η μήνυση που κατέθεσε ως κόμμα για τα ραδιοτηλεοπτικά, έχουμε την άποψη ότι δεν την ενισχύουν.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει αυτή την κατάσταση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, δεν σημαίνει ότι οι καναλάρχες είναι άμοιροι ευθυνών -των όποιων ευθυνών τους (όχι λίγων)- για την κατάσταση που έχει φτάσει η χώρα μας. Και ο κόσμος, με το αισθητήριο του, αντιλαμβάνεται ότι πίσω από τη διεκδίκηση δεν υπάρχει μόνο το δικαίωμα της δημοκρατικής νομιμότητας, αλλά και το συμφέρον των καναλαρχών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ν.Δ. θα πρέπει να απεγκλωβιστεί από τη λογική της πλήρους στήριξης των καναλαρχών, να κατεβάσει ταχύτητες στο συγκεκριμένο θέμα, να συμβάλλει στη συγκρότηση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου και να συνεχίσει την προσπάθεια εκσυγχρονισμού των δημοκρατικών θεσμών.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ…

Ακόμα μια συνάντηση πραγματοποιήθηκε για να συζητήσουν τη θαλάσσια σύνδεση Σμύρνης - Μυτιλήνης…

Οκτώβριος 1927. Θεμελίωση σχολείου Δαφίων (Πηγή: Αναγνωστήριο Αγιάσου)

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ….

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1983

Πεθαίνει ο Τεριάντ

Πεθαίνει σε ηλικία 86 ετών ο Στρατής Ελευθεριάδης-Τεριάντ. Είχε γεννηθεί στη Μυτιλήνη το 1897, σπούδασε Νομικά στο Παρίσι συναναστρεφόμενος με τους καλλιτεχνικούς κύκλους. Συλλέκτες πινάκων ζωγραφικής και εκδότης βιβλίων τέχνης, ανέδειξε το λαϊκό ζωγράφο Θεόφιλο. Σε κείμενο του στο «Δημοκράτη», ο φίλος του Νίκος Δαμδούμης τονίζει: «Στη μνήμη αυτού του γίγαντα της εποχής μας, που στάθηκε ως τα τέλη του βίου του απλός και ταπεινός, γεμάτος ανθρωπιά κι αγάπη, προσπαθώντας συνεχώς και ανένδοτα, ως την ύστατη στιγμήν του να δημιουργήσει και αρνούμενος να παρασυρθεί από τη δίνη της καταναλωτικής κοινωνίας, ο καλλιτεχνικός κόσμος σκύβει με συντριβή το κεφάλι».

 

ΕΙΠΕ

«Ως γνωστόν είμαστε αιρετοί και όχι φιλάνθρωποι, ως εκ τούτου, έχουμε υποχρέωση να λογοδοτούμε στους Δημότες μας δημόσια, για να μας κρίνουν καθημερινά για τι έργο κάνουμε ή δεν κάνουμε».

Αναστασία Αντωνέλλη, από ανακοίνωση της 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ

Έκθεση της μόνιμης συλλογής του Μουσείου Ελγκίζ της Κωνσταντινούπολης στην Πινακοθήκη Μυτιλήνης «Χαλίμ Μπέη».

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Café Society» του Γούντι Αλλεν στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

- Η ταινία «Μη σβήσεις το φως» στο «Cine Αρίων» στις 9:45 μ.μ..

- Η ταινία «Ο Κούμπο και οι δυο Χορδές» στο «Cine Αρίων» στις 7 μ.μ..

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας Ελλάδα - Κύπρος για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στον OteSport 1 στις 9:45 μ.μ..

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ

Ημερίδα με θέμα: «Εκκλησία - Πολιτεία και το μάθημα των Θρησκευτικών: Προσέγγιση στην ορθόδοξη παράδοση ή κατήχηση των μαθητών στην πολυθεΐα», στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης (Κεντρικά Λύκεια) στις 6 μ.μ..

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Κέντρο Θεραπευτικής Παρέμβασης «Λέξημα» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής στον προφορικό λόγο και την οργάνωση της μελέτης», στο βιβλιοπωλείο «Book & Art» στις 12 μ.μ..

ΕΚΘΕΣΗ

Έκθεση της μόνιμης συλλογής του Μουσείου Ελγκίζ της Κωνσταντινούπολης στην Πινακοθήκη Μυτιλήνης «Χαλίμ Μπέη».

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Café Society» του Γούντι Αλλεν στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

- Η ταινία «Μη σβήσεις το φως» στο «Cine Αρίων» στις 9:45 μ.μ..

- Η ταινία «Ο Κούμπο και οι δυο Χορδές» στο «Cine Αρίων» στις 7 μ.μ..

ΟΠΕΡΑ

«Τριστάνος και Ιζόλδη» σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 7 μ.μ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey